טראפלס טבעונים ללא לכלוך או מאמץ - קינוחים טבעונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טראפלס טבעונים ללא לכלוך או מאמץ

שכחו ממטבח מלוכלך ומגלגול שוקולד. לעמרי פולק יש טריק לטראפל טבעוני נהדר בחמש דקות עבודה ובלי הרבה מאמץ

כ-35-40 טראפלס דרגת קושי: קל
טראפלס טבעונים
עמרי פולק

מה התמונה הראשונה שעולה לכם בראש כשמדברים על טראפלס? אצלי זה תמיד קשור בשתי ידיים מכוסות בשוקולד וקקאו. אני נזכר בבלגן במטבח בפעם היחידה שהכנתי את הקינוח המדובר. הרבה מאמץ ולכלוך בשביל קינוח קטנטן כל כך? זאת נוסחה שאני פחות מתחבר אליה, בטח אם אפשר למצוא פתרון יעיל שגם ישרת מטרה נוספת - קינוח לטבעונים שלא נשען על פירות או טפיוקה (וגם לאחיינים חולי צליאק).

אז כיצד נמנעים מכך? נוטשים את שיטת הגלגול ועוברים לדרך הרבה יותר פשוטה. הקפיאו את השוקולד המומס בתבנית ולאחר שקפא חתכו אותו בעזרת סכין לקוביות שוקולדיות טעימות. הרבה יותר פשוט ופחות מלכלך. חמש דקות עבודה ותקבלו קינוח נהדר.

המתכון מבוסס על הבלוג הנהדר "דברים בעלמה", עם שני שינויים: תחילה החלטתי להחליף את חמאת השקדים בחמאת שקדים וקשיו, שכן החיבור שלה עם השוקולד המריר עובד טוב יותר ומעניק לטראפלס עוד עומק בטעם. השינוי הנוסף הוא הציפוי, שכולל ביסקוויטים טחונים עם הקקאו. ברגע הראשון שנוגסים בטראפלס מרגישים את טעמם של הביסקוויטים, מיד לאחר מכן נכנסים השוקולד המריר, השקדים והקשיו אל התמונה והחגיגה כבר נמצאת בשיאה.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

לתבנית 20*20

300 גרם שוקולד מריר 70% – קצוץ
220 גרם חמאת שקד לבן בתוספת קשיו ללא תוספת סוכר (מומלץ "שקד לבן" של "שקד תבור") – יוצא מעולה גם עם חמאת שקדים
12 ביסקוויטים "פתי בר" (לוותר במקרה של צליאק)
3-2 כפיות קקאו

הוראות הכנה

מרפדים את התבנית בנייר אפייה (מרפדים את כל התבנית, כולל השוליים ומשאירים את הקצוות כדי שיהיה קל לשלוף את נייר האפייה החוצה).

שמים בבן מארי (מניחים קערה או סיר על סיר עם מים רותחים) את השוקולד הקצוץ וחמאת השקדים וממיסים יחד עד לקבלת עיסה חלקה (זה שלב שלוקח ממש כמה דקות וכדאי לערבב תוך כדי).

שופכים את העיסה לתבנית המרופדת ומעבירים למקפיא לפחות לשעה.

בינתיים טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עד שהם הופכים לאבקה. מעבירים לקופסת פלסטיק שנסגרת היטב ומוסיפים קקאו, עד שהפירורים נצבעים בעדינות בצבע חום-שחרחר (נזהרים לא לשים יותר מדי קקאו שישתלט על טעם הביסקוויטים).

כשהעיסה קפואה, מוציאים את התבנית מהמקפיא ושולפים בקלות את הריבוע הקפוא יחד עם נייר האפייה.

מניחים על קרש חיתוך ומחכים כמה דקות כדי שיהיה קל לחתוך. בעזרת סכין חדה, חותכים קודם כל את השוליים כדי שיהיה ריבוע ישר, ואז מחלקים לריבועים קטנים.

מעבירים את הריבועים לקופסה עם תערובת הביסקוויטים והקקאו, סוגרים את המכסה ומנערים את הטראפלס עד שכולם מתכסים בציפוי (עדיף להעביר בכמה "גלים" כדי שהטראפלס יתכסו בציפוי מכל הכיוונים).

סוגרים את הקופסה ומעבירים למקפיא, כדאי להוציא בערך רבע שעה לפני האכילה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות