מתכון

עוגת שמרים טבעונית במילוי תפוחים מקורמלים, סילאן ומייפל

עוגת שמרים טבעונית וחגיגית שטעים לסיים איתה כל ארוחה. במקום דבש - מייפל וסילאן

שני רייך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שני רייך
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית עגולה בגודל 24 ס"מ
עוגת שמרים

רכיבים

לבצק:

  • 400 גרם קמח לבן או כוסמין (אפשר חצי חצי)
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • 70 גרם סוכר חום
  • 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
  • 1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי
  • חצי כוס חלב סויה מחומם

למילוי:

  • 3 תפוחים ירוקים גדולים
  • 4 כפות סילאן
  • 4  כפות מייפל טהור
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • חצי כפית קינמון

הברשה:

  • מעט חלב סויה מעורבב עם כפית סילאן
  • 2 כפיות סוכר חום

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים את שמן הקוקוס והמחית/תמצית וניל. מחממים מעט את חלב הסויה ומוסיפים לתערובת. לשים בערך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה עמוקה ומשומנת, מכסים במגבת או בניילון נצמד לשעה וחצי עד שעתיים.

הכנת מלית תפוחים:

מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות בגודל בינוני.

במחבת מחממים את הסילאן והמייפל ומערבבים, לאחר חצי דקה שופכים את התפוחים וממשיכים לערבב במשך 2 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים קינמון. מערבבים מעט ומקררים.

המשך הכנה:

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן דק.

מניחים את מלית התפוחים המקורמלים באמצע הבצק ומפזרים מעל את האגוזים. מגלגלים אותה לרולדה ומהדקים את הקצוות, ויוצרים צורה של שבלול.

מעבירים לתבנית ומכסים במגבת או ניילון נצמד למשך 35 דקות עד שתופח בשנית.

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

מברישים את העוגה בחלב סויה ובסילאן, מעל מפזרים מעט סוכר חום או שקדים פרוסים.

אופים את העוגה במשך 35 דקות או עד שהיא תפוחה וזהובה.

הכנת הזיגוג:

בסיר קטן שמים מים וסוכר ומחממים עד שנוצר סירופ סוכר וכל הסוכר נמס.

מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים אותה.

שני רייך

שני רייך היא קונדיטורית בעלת התמחות בקינוחים טבעונים

תגובות