גלידת קוקוס טבעונית ומשגעת

ימי הקיץ הקשים עוד בעיצומם ואם עדיין לא הוצאתם את מכונת הגלידה מהבוידעם בשביל גלידת הקוקוס הבאה שמרגישה ממש כמו ג'לטו באיטליה, זה הזמן

גני שני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גלידת קוקוס בתוך אגוז קוקוס
גני שני
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל

לפעמים אפשר לטעות ולחשוב שקוקוס הוא "סוגר הפינות" האולטימטיבי של המטבח הטבעוני – הוא תחליף לשמנת; משתמשים בשמן קוקוס במקום חמאה וקוקוס טחון נועד לקישוט במקום סוכריות צבעוניות. אבל קוקוס הוא לא תחליף, הוא בעצם הכוכב. בקינוח הזה אפשר לטעום את הקוקוס במלוא הדרו וליהנות מכל המרקמים והטעמים שלו.

גני שני היא בעלת בלוג האוכל הטבעוני Vganish

רכיבים

לגלידה (להכנה במכונת גלידה ביתית):

  • 400 מ"ל קרם קוקוס 60% ומעלה

  • 200 מ"ל מים

  • כפית תמצית וניל

  • גרגירים מחצי מקל וניל  (אופציונלי)

  • רבע כפית קסנטן גאם (להשיג בחנויות טבע)

  • 6 כפות סירופ מייפל

לקצפת הקוקוס:

  • 200 מ"ל קרם קוקוס קר מאד – רצוי לקרר לילה לפני ההכנה. כדאי להשתמש בקרם קוקוס שמכיל רק מוצקי קוקוס ומים ללא חומרים מייצבים (כמו זה של חברת Jammoka) או לחלופין בקרם שמכיל 100% מוצקי קוקוס (כמו זה של חברת Aroy-D)

  • 2 כפות אבקת סוכר

להגשה:

  • 50 גרם קוקוס טחון

הוראות הכנה

הכנת הגלידה:

מערבבים את כל חומרי הגלידה בבלנדר עד שנוצרת תערובת קרמית ואחידה.

מעבירים את תערובת הגלידה למכונת הגלידה ומכוונים ל-50 דקות (או בהתאם להוראות היצרן), עד שנוצר מרקם סמיך וקרמי.

ניתן להגיש מיד או לשמור במיכל מתאים במקפיא עד להגשה.

הכנת קצפת הקוקוס:

סמוך להגשה, מניחים קערת הקצפה מנירוסטה לקירור במקפיא למשך 5-10 דקות.

במידה ומשתמשים בקרם קוקוס שמכיל מוצקי קוקוס ומים: פותחים את הקופסה ומעבירים באמצעות כף את החלק הלבן היציב אל קערת ההקצפה הקרה (את הנוזלים אפשר לשמור בקירור לטובת שימוש במתכונים אחרים). מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים כדקה עד לקבלת קצפת יציבה וסמיכה.

במידה ומשתמשים בקרם קוקוס שמכיל 100% מוצקי קוקוס: אפשר לוותר על שלב ההפרדה מהנוזלים; ההקצפה תהיה ארוכה יותר והקצפת שתתקבל תהיה פחות סמיכה. מעבירים את הקרם לקערה ההקצפה הקרה ומקציפים כשתי דקות עד לקבלת קצפת אוורירית.

להגשה:

מגישים כדור גלידה עם כף קצפת ומקשטים בקוקוס טחון מלמעלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ