טארט לימון טבעוני ומפורק לתפארת

הרי בפניכם הקינוח המושלם – לא מתוק מידי, לא מסובך מידי, מצטלם נהדר ומשלב גם קצפת אוורירית וגם פירורי עוגיות פריכים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט לימון טבעוני מפורק עם פירורי עוגיות וקליפות לימון מסוכרות
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6 מנות אישיות

קינוח טוב תמיד צריך להכיל שני מרכיבים: קצפת קטיפתית ושכבה פריכה של בצק; זה לפחות מה שאבא שלי חושב. את הקינוח הלימוני הזה יצרתי בהשראת מתכון שנתקלתי בו פעם שנקרא "לימונשלי" של הבייקרי, ואני מקדישה אותו לכל מי שחושב שבשביל להכין קינוח טבעוני צריך להתפשר על טעם או על מראה. בשורה התחתונה, זהו הקינוח המושלם – לא מתוק מידי, לא מסובך מידי, מצטלם נהדר ומשלב גם קצפת אוורירית וגם פירורי עוגיות ממכרים.

גני שני היא בעלת בלוג האוכל הטבעוני Vganish

רכיבים

לפירורי העוגיות:

  • 1 כוס שיבולת שועל

  • 1 כוס שקדים טבעיים

  • 0.25 כוס פקאן טבעי

  • 1.5 כפות סוכר קוקוס

  • 3 כפות שמן קוקוס מוצק

לקרם הלימון:

  • 0.5 כוס מיץ מלימון טרי (אפשר לגוון עם מיץ ליים)

  • 2 כפות קורנפלור

  • 4.5 כפות סירופ מייפל

  • גרידת לימון מלימון אחד

  • 2 כפות שמן קוקוס

  • 1 כוס קרם קוקוס

לקצפת הקוקוס:

  • 200 מ"ל קרם קוקוס קר מאד – רצוי לקרר לילה לפני ההכנה. כדאי להשתמש בקרם קוקוס שמכיל רק מוצקי קוקוס ומים ללא חומרים מייצבים (כמו זה של חברת Jammoka) או לחלופין בקרם שמכיל 100% מוצקי קוקוס (כמו זה של חברת Aroy-D)

  • 2 כפות אבקת סוכר

לסרטי הלימון המסוכרים:

  • לימון אחד

  • 0.25 כוס סוכר

  • 50 מ"ל מים

הוראות הכנה

הכנת פירורי העוגיות:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומצפים תבנית של תנור בנייר אפייה.

במעבד המזון, מעבדים יחד בפולסים קצרים שיבולת שועל, שקדים, פקאנים וסוכר קוקוס עד להיווצרות פירורים גסים. מוסיפים את שמן הקוקוס ומפעילים שוב בפולסים קצרים עד היווצרות בצק פירורי. במידת הצורך ניתן להוסיף כפית מים קרים לתערובת.

משטחים את התערובת הפירורית על נייר האפייה ואופים כ-12 דקות בתנור, עד שהתערובת מקבלת גוון זהוב.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד על רשת לקירור.

אחרי שהפירורים מגיעים לטמפרטורת החדר, שוברים לחתיכות קטנות של עוגיות.

הכנת קרם הלימון:

מערבבים יחד בסיר את מיץ הלימון והקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

מוסיפים את סירופ המייפל וגרידת הלימון ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים בבחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה (כ-10 דקות). ניתן לבחון את סמיכות הקרם באמצעות כף עץ.

סמיכות הקרם הרצויהצילום: גני שני

מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור בטמפרטורת החדר.

כעת מרכיבים את הקינוח לפני העברתו להתייצבות במקרר – מניחים כף של פירורי עוגיות בכל כוס או צלוחית הגשה ויוצקים מעליה בזהירות מקרם הלימון. מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש עד להתייצבות הקרם.

הכנת סרטי הלימון המסוכרים:

באמצעות קולפן או כלי ייעודי, יוצרים סרטים של קליפות לימון. מנסים לייצר סרטים ארוכים ככל הניתן מהחלק הצהוב בלבד. במידה ומשתמשים בקולפן ירקות רגיל ניתן להיעזר בסכין חדה ליצירת סרטים דקים ויפים.

מרתיחים מים בסיר קטן וחולטים את סרטי הלימון לנטרול המרירות. מסננים וחוזרים על הפעולה פעם או פעמיים נוספות.

בסיר נפרד, מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד שהסוכר מתמוסס. מוסיפים את סרטי הלימון החלוטים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.

מסננים ונותנים לסרטי הלימון להתקרר ולהתגבש (טיפ: את הסירופ שנשאר ניתן לשמור בקירור בכלי קטן ולהשתמש בקינוחים או קוקטיילים).

הכנת קצפת הקוקוס:

סמוך להגשה, מניחים קערת הקצפה מנירוסטה לקירור במקפיא למשך 5-10 דקות.

במידה ומשתמשים בקרם קוקוס שמכיל מוצקי קוקוס ומים: פותחים את הקופסה ומעבירים באמצעות כף את החלק הלבן היציב אל קערת ההקצפה הקרה (את הנוזלים אפשר לשמור בקירור לטובת שימוש במתכונים אחרים). מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים כדקה עד לקבלת קצפת יציבה וסמיכה.

במידה ומשתמשים בקרם קוקוס שמכיל 100% מוצקי קוקוס: אפשר לוותר על שלב ההפרדה מהנוזלים; ההקצפה תהיה ארוכה יותר והקצפת שתתקבל תהיה פחות סמיכה. מעבירים את הקרם לקערה ההקצפה הקרה ומקציפים כשתי דקות עד לקבלת קצפת אוורירית.

הרכבת הקינוח:

מוציאים את הכלים האישיים מהקירור, מוסיפים כף נדיבה של קצפת ופירורי עוגיות. מקשטים עם סרטי לימון מסוכרים ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ