מתכון: קראמבל פירות יער ופיסטוק טבעוני

בין שתאכלו אותו לארוחת בוקר ובין שתהנו ממנו כקינוח, מדובר במאפה פשוט להכנה שמאפשר להתמסר לקור ולגשם של החורף, שסוף כל סוף הגיע

גני שני
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קראמבל פיסטוק ופירות יער טבעוני
צילום: גני שני
גני שני
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:כחצי שעה

בימים קרים וגשומים, כשממש אין חשק לצאת מהפוך, אחד הדברים הנעימים ביותר הוא לפנטז על קינוח חמים לארוחת בוקר. 

מעבר לכך שמדובר במאפה לא תובעני, שלא דורש התעסקות ארוכה במטבח, אפשר לפתוח איתו את היום בבראנץ' עם חברים, ובאותה קלות לשדרג אותו לקינוח מפונפן בעזרת מעט קצפת או גלידה. 

קראמבל פיסטוק ופירות יער של גני שני

גני שני היא בעלת בלוג האוכל הטבעוני Vganish

רכיבים

לפירות:

  • 300 גרם פירות יער קפואים
  • 6 תותים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כף שמן קוקוס
  • 1-2 כפות מייפל (לא חובה)

לקראמבל:

  • 1/4 כוס שיבולת שועל (ללא גלוטן)
  • 1/4 כוס פיסטוקים טבעיים
  • 1/4 כוס שקדים טבעיים
  • 6 תמרי מג'הול או 110 גרם תמרים בוואקום
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 כף מים קרים (במידת הצורך)

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל- 170 מעלות.

משרים את התמרים בקערה עם מים חמים לריכוך.

שוטפים את התותים וחותכים לרבעים או שמיניות לאורכם. מעבירים לתבנית קטנה או מחבת שמתאימה לאפיה בתנור, ומערבבים יחד עם פירות היער הקפואים, מיץ הלימון, שמן הקוקוס והמייפל. מניחים בצד.

קוצצים את הפיסטוקים והשקדים במעבד מזון. מוסיפים שיבולת שועל, קינמון ומלח ומערבבים.

מסננים ומגלענים את התמרים. מוסיפים אותם ואת שמן הקוקוס לתערובת הקראמבל. מערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית ודביקה. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כף של מים קרים.

קראמבל פיסטוק ופירות יער של גני שני

אם אין מעבד מזון - קוצצים את הפיסטוקים והשקדים באמצעות סכין או כותשים קלות באמצעות פטיש מטבח. מערבבים את התערובת הקצוצה עם שיבולת השועל, הקינמון והמלח ומערבבים היטב. קוצצים את התמרים קטן ככל הניתן (או שמשתמשים בחצי חבילה של תמרים בוואקום). מוסיפים את שמן הקוקוס ולשים בין הידיים לקבלת תערובת פירורית.

מפזרים את תערובת הקראמבל מעל הפירות ואופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד שהקראמבל מזהיב והפירות מבעבעים.

מגישים כל מנה עם קצפת קוקוס או גלידה, או אוכלים ישירות מהתבנית.

תגובות