פשטידת לברק: המנה שתגרום לכם להכין סוף סוף דגים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פשטידת לברק: המנה שתגרום לכם להכין סוף סוף דגים

המנה הזו היא לא פחות מהצלחה מסחררת ולא נעים כמה קל להכין אותה

תגובות
לברק
תומר אפבלאום

מי שעדיין נרתע מהכנת דגים (ולאחרונה הופתעתי לגלות כי יש לא מעט כאלה) המנה הזאת עשויה לפרוץ את המחסום:

מצד אחד, היא קלה להכנה – ברמת הלא נעים. מצד שני, המנה כל כך טעימה ומרשימה שהיא מתאימה גם להגשה בארוחות חגיגיות, בעיקר כשנדרשים להרשים את האורחים.

לא הייתה פעם אחת שהכנתי אותה ולא ביקשו ממני מתכון. לכן לא מפתיע לגלות כל פעם מחדש שהיא ברשימת המתכונים המועדפים של הרבה מחברותיי.

מדובר באחד מהמתכונים האלה שעוברים מפה לאוזן בקלי קלות, נכתבים על פיסת נייר או בהודעת וואטסאפ ומשם במהרה הופכים לפייבוריטים.

אמי קיבלה את המתכון הזה מחברה טובה שלה שקיבלה את המתכון (או גרסה דומה שלו) מבעל חנות הדגים ביישוב שלנו, שהוא, כצפוי, יודע בדיוק כיצד יש לנהוג עם דגים, כאשר המנטרה שלו היא: כמה שפחות התעסקות – יותר טוב.

ושוב אנחנו מגיעים לנקודה העיקרית והברורה בכל הנוגע לדגים – איכות הדג קובעת את איכות המנה.

אני מתארת לעצמי שכל פעם שהמתכון עבר מיד ליד ומאוזן לאוזן הוא קיבל טוויסט/גיוון נוסף -  כל ממליץ השאיר את טביעת ידו על המתכון המקורי. למשל השם "פשטידת לברק" הוא שלי (יותר מעניין מ-"לברק בקראסט בתנור", לא?), פשוט מהסיבה שבהוצאת התבנית מהתנור, הקראסט המצפה את הדגים מכסה אותם לחלוטין, כך שעין בלתי מיומנת עלולה לטעות ולחשוב כי פשטידה חמה וריחנית כרגע הוגשה לשולחן.

הוורסיה הבאה היא האהובה על משפחתי, אך כמובן אפרט כמה אפשרויות גיוון למנה בתחתית המתכון. כמו בכמה מתכונים אחרים שכבר העליתי, גם כאן הכמויות משתנות בהתאם לגודל ומספר הדגים שמכינים.

הפעם השתמשתי בשני דגי לברק מפולטים לארבעה פילטים גדולים. אך יצא לי להכין מנה זו גם לארוחות עם מספר סועדים דו-ספרתי, בהן אני ממליצה, לכל לפחות, להכפיל את הכמויות (תלוי במנות האחרות המוגשות באותה ארוחה כמובן).

מילה על פנקו לפני שנתחיל: למקרה ויש כאן מישהו שלא מכיר, פנקו הם פירורי לחם יפניים שאין מה להשוות בינם לבין פירורי לחם מסוגים אחרים מבחינת הפריכות והמרקם שלהם. במתכון זה חשוב להקפיד להשתמש בהם ולא להחליפם בפירורים אחרים.

חומרים:

דג  לברק
תומר אפבלאום

4 פילטים של לברק (כאמור: שני דגי לברק מנוקים ומפולטים לארבעה פילטים)

עלים קצוצים של צרור פטרוזיליה

3-4 שיני שום כתושות

1 וחצי כוסות פירורי פנקו

1/2 כוס שמן זית משובח

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

אופציונאלי:

גבינת פרמזן מגורדת  (רק גוש שמגרדים טרי, ולא פירורי פרמזן בשקית חלילה)

גרידת לימון

אפונת וואסבי כתושה (שנותנת טוויסט מעניין)

הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומתחילים בהכנת הקראסט:

לתוך קערה מכניסים את פירורי הפנקו, עלי הפטרוזיליה הקצוצים, השום, שמן הזית, המלח והפלפל. מערבבים טוב טוב, אם העיסה רטובה מדי מוסיפים עוד קצת פנקו, לחלופין אם יבשה מדי, מוסיפים עוד קצת שמן זית. טועמים ומתקנים (עוד מלח/פלפל/שום).

כאן המקום להוסיף גם גרידת לימון ו/או פרמזן איכותי מגורד ולערבב אותם פנימה לתוך  מרכיבי הקראסט. אם אתם מחפשים טוויסט חריף וקראנצ'י, הוסיפו מעט אפונת וואסבי כתושה לתערובת.

הכנת הלברק
תומר אפבלאום

חלופה נוספת אפשרית היא להוסיף גם כוסברה לפטרוזיליה. לכו על מה שטעים לכם. למרות חיבתי הרבה לכוסברה, אני מעדיפה את המנה הזו על טהרת הפטרוזיליה.
כפי שאתם מבינים, מנה זו יכולה להיות מאד מגוונת וכל פעם לצאת קצת אחרת (באותו מאמץ מינימלי), בהתאם למרכיבים שתכניסו לתערובת הקראסט.

דגי לברק
תומר אפבלאום

מוציאים הדגים מהמקרר ומסדרים אותם, אחד ליד השני, עם העור כלפי מטה, בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, המתאימה לתנור.

בעזרת כף, מפזרים את תערובת הקראסט על הדגים כך שתצפה אותם לחלוטין ומהדקים מעט לדגים עם האצבעות.

לברק
תומר אפבלאום
הכנת הלברק
תומר אפבלאום
לברק
תומר אפבלאום

התחילו במשורה בשכבה דקה ולבסוף השלימו היכן שחסר.

מכניסים את התבנית לתנור החם לכ-20 דקות.

לברק
תומר אפבלאום

המנה יוצאת מהתנור שחומה וריחנית.

לברק
תומר אפבלאום

מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות