לביבות תפוחי אדמה של אימא עם טריק קטן - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לביבות תפוחי אדמה של אימא עם טריק קטן

בלי סלק או בטטה וכל מני אפנות משונות - לביבת תפוחי אדמה כמו של פעם, מטוגנות וממש לא אפויות. רק תכינו שמנת חמוצה ליד

תגובות
לביבות תפוחי אדמה
תומר אפלבאום

לקראת חג החנוכה המתקרב אלינו בצעדי ענק (שאצלי בבית הגיח יום אחרי הופעת הסופגנייה הראשונה על מדפי המאפייה השכונתית), קבלו היום מתכון שהוא ה-"ברד & באטר" של חג השמן האהוב והמקושט – כמובן שאני מדברת על לביבות.

ואם לביבות – אז אני חייבת שיהיו כאן הלביבות של אמי: לביבות תפוחי אדמה אוריגינליות, בלי סלק או בטטה, מטוגנות ביי דה בוק ולא אפויות.

אמי (שכבר סיפרתי לכם על מטעמיה בפוסט סלט החסה התמיד-טוב הזה, עוגת הפירות הבחושה הנפלאה הזו ובפוסט בורקס הבשר הזה למשל) היא המלבבת הלאומית של משפחתנו.

כבר שנים רבות שאנחנו מארחים להדלקת נרות מסורתית את כל החברים (על כל טפינו), ותמיד אמי עוזרת ואחראית על אספקת הררי הלביבות (שלא משנה כמה מאות תכין - יתחסלו עד טיפת השמן האחרונה).

מגש הלביבות העמוס תמיד מלווה בקערה גדולה של שמנת חמוצה ולמרות שחוץ מאמי כמעט אף אחד לא נוגע בה - גם קערה של רסק תפוחים.

האמת היא שבבית ילדותי הלביבות הוגשו לא רק סביב חנוכה, אלא מדובר היה בארוחת ערב שחזרה על עצמה מדי פעם בפעם. אמי הייתה מסדרת עבורנו צלחת של לביבות מרוחות בשכבה עבה של שמנת חמוצה ועליה בוזקת מעט סוכר. כמה טעים.

אז נכון שאמרתי שאלו הלביבות הבסיסיות של חנוכה, בלי הגיוונים והשינויים המודרניים, אך גם להן יש טריק – שימו לב לשני סוגי הגירוד של תפוחי האדמה ולתוספת של הקמח התופח, הבצל, השום והשמנת המתוקה. הרגישו חופשי להשמיט אחד או יותר מהשלישייה האחרונה – הלביבה תצא שונה, אך עדיין משובחת, הרי בסופו של דבר what can go wrong עם תפוח אדמה מטוגן?

חומרים (לכ-20-25 לביבות):

לביבות תפוחי אדמה
תומר אפלבאום

5 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה (מזן דזירה) בינוניים (או 7 קטנים) מקולפים ומגורדים: חצי על פומפייה דקה וחצי על פומפייה בינונית

מיד בתום גירוד תפוחי האדמה, הניחו אותם על מסננת וסחטו אותם טוב טוב מנוזלים.

1 בצל בינוני מגורד על פומפייה דקה

2 שיני שום כתושות

ניתן להמיר בכף אבקת שום (או בכלל להשמיט אם פחות אוהבים).

3 ביצים

3 כפות קמח תופח

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

שמן חמניות/קנולה לטיגון

אופציונאלי אך משבח מאד:

1/4 כוס שמנת מתוקה

הכנה:

מכניסים לקערה גדולה את תפוחי האדמה הסחוטים היטב (חשוב מאד), מוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט השמן לטיגון כמובן) ומערבבים.

לביבות תפוחי אדמה
תומר אפלבאום
לביבות תפוחי אדמה
תומר אפלבאום
לביבות תפוחי אדמה
תומר אפלבאום

מחממים שמן, עד לפחות גובה חצי לביבה, במחבת רחבה, על להבה בינונית.

כשהשמן חם, מוציאים כף מהתערובת, מניחים לביבות במחבת ומשטחים מעט בעזרת הכף. ממשיכים כך עד שאין מקום להוסיף עוד לביבות בסבב זה.

שימו לב שכאשר אתם מוציאים כף מתערובת תפוחי האדמה על מנת לטגן אותה, אתם דואגים שתהיה כמה שפחות נוזלית. בסוף הטיגון יישארו נוזלים בקערה.
הקפידו לשטח מעט את הלביבות על המחבת כך שלא ייווצר מצב בו הלביבה עשויה היטב מבחוץ אך לא מבושלת מבפנים.

לביבות תפוחי אדמה
תומר אפלבאום
לביבות תפוחי אדמה
תומר אפלבאום

כעבור כ-2 דקות, כאשר הצד התחתון של הלביבה כבר הזהיב, הופכים בעזרת תרווד את הלביבות ומטגנים עוד דקות בודדות.

לביבות תפוחי אדמה
תומר אפלבאום

את הלביבות המטוגנות מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים על כל שכבת לביבות עוד שכבת נייר סופג וכך עורמים אותן עד סיום הטיגון.

שוב יוצקים כפות של תערובת (עם כמה שפחות נוזלים) למחבת עם השמן החם ומטגנים באותו אופן, עד שמסיימים את תערובת תפוחי האדמה שבקערה.

שימו לב כי בין נאגלות הטיגון יש להוסיף עוד שמן למחבת.

לביבות תפוחי אדמה
תומר אפלבאום

טיפ לאמץ: כאשר אמי מכינה כמות גדולה של לביבות, היא תמיד מטגנת במקביל על שתי מחבתות.

חג אורות שמח!



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות