מתוק-מלוח: עוגיות שוקו, בייגלה ומלח

מתכון לעוגיות פריכות עם מתיקות מאוזנת, גרסה בוגרת וממכרת לשילוב האהוב של שוקולד ובייגלה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות שוקו בייגלה מלח

השילוב של שוקולד ובייגלה כבר הופיע כאן במדור במתכונים שונים כמו ריבועי השוקולד, בייגלה, פקאן וקרמל ובפאי בייגלה-נוטלה, שני קינוחים שקרובים לליבי.

לעומת שני המתכונים הללו, העוגיות האלו פריכות יותר, כהות יותר ומתוקות קצת פחות. עם הניגוד המבורך של מתוק ומלוח, שמגיע גם מהבייגלה שבתוך העוגייה וגם מהמלח שנפזר מעליה לפני האפייה, מתקבלות עוגיות שמכילות את כל האלמנטים הכיפיים בביס אחד, שפשוט קשה להפסיק לנשנש.

לפני הכנסת העוגיות לתנור, מפזרים עליהן מלח, עדיף מלח מלדון, שהוא מלח ים שמגיע כפתיתים (flakes) ולא כגבישים. אם אתם מכירים את המלח המעולה המדובר – מה טוב, אם לא, אז גם גבישי מלח ים אטלנטי יתאימו.

חומרים:

צילום: תומר אפלבאום

3/4 כוס קמח

1/2 כוס קקאו

כ-75 גרם בייגלה עם מלח

50 גרם (כ-4 כפות) שיבולת שועל

1/2 כפית סודה לשתייה

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2/3 כוס סוכר חום דמררה

2 כפות גדושות סוכר חום כהה

1 ביצה

מלח ים (עדיף מלדון) לפיזור מעל

ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מפוררים את הבייגלה לפירורים במעבד מזון או בעזרת מערוך כששקית הבייגלה עדיין סגורה.

צילום: תומר אפלבאום

בקערה, מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, קקאו, פירורי בייגלה, שיבולת שועל והסודה לשתייה.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה ושני סוגי הסוכר ומקציפים, למשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית.

צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שנטמעת בתערובת.

צילום: תומר אפלבאום

מקפלים פנימה את תערובת היבשים.

צילום: תומר אפלבאום

על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה מניחים כדורי בצק, אותם מעט משטחים עם כף היד.

צילום: תומר אפלבאום

מפזרים מעט מלח ים מעל (עדיף מסוג "פלייקי" כמו מלח מלדון) ואופים למשך כ-10-12 דקות עד שהעוגיות מעט פריכות בקצוות.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מוציאים את העוגיות, מקררים ומגישים.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

העוגיות נשמרות כמה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ