סלט ארטישוק משומר עם עגבניות, מוצרלה ורוקט

סלט כיפי ומושקע בניחוח איטלקי מתאים לשולחן חגיגי, כמו גם לארוחת ערב של אמצע השבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט ארטישוק, עגבניות בשמן, רוקט ועוד

סלט עשיר שמלא בכל טוב, החל מרבעי ארטישוק משומרים ואיכותיים, דרך עגבניות קצוצות בשמן ועד לכדורי מוצרלה קטנים. לכל אלה מתווספים עלי רוקט, בזיליקום ועגבניות שרי, וכולם טריים. 

הסלט הופך בקלות לטבעוני (או לפחות לנטול חלב) על ידי הסרת כדורי בייבי מוצרלה. כרגיל, יש הרבה מקום למשחק גם במתכון הזה, כך שאם אין לכם חומץ בלסמי מצומצם, השתמשו בחומץ בלסמי רגיל. רבעי הארטישוק המשומר מגיעים בכל מיני גדלים וטעמים, לכו על מה שזמין וטעים לכם. אני ממליצה לא לוותר על נגיעה של חריפות, שהשארתי כאופציונלית במתכון, אך כמובן שהסלט יהיה מוצלח גם בלעדיה.

קבלו סלט מושקע שמכינים בקלי קלות, שישמח ויעשיר כל שולחן חג, ובימות חול לצד פיצה או פסטה - מדובר בארוחה נפלאה של ממש.

חומרים:

צילום: תומר אפלבאום

1 כוס גדושה עגבניות שרי (עדיף מלפחות 2 סוגים), חתוכות לאורך ל-4

1/2 שקית רוקט/אורוגולה (כ-100 גרם) חתוך גס

כ-10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס

כ-6-7 עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות

כ-1/2 כוס רבעי ארטישוק משומר בשמן חתוכים ל-3

כ-1/3 בצל סגול קטן חתוך לפרוסות דקות

כ-5 עלי בזיליקום, קרועים גס

כ-2 כפות (כ-80 גרם) כדורי מוצרלה קטנים (מוצרלה בייבי)

4 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כף חומץ בלסמי מצומצם

1/2 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופציונלי:

כ-1 כף קוביות פלפל ירוק חריף

ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים ומגישים.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ