פרגיות על האש במרינדה תאילנדית

חמש דקות הכנה, שעתיים (לפחות) של שחייה במרינדה תאילנדית ועוד כמה דקות של צלייה ומקבלים ביקור זריז במזרח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פרגיות על האש במרינדה תאילנדית

מנות עוף אסייתיות עלו כאן במדור לאורך השנים, כל פעם בסגנון אחר, כמו קציצות העוף ברוטב חלב קוקוס אסייתי, קעריות החסה עם תערובת העוף ועוד. מנה זו נותנת גיחה נוספת לאסיה וספציפית הפעם לתאילנד, בזכות התיבול האופייני שמעניקים לפרגיות רגע לפני עלייתן למנגל.

אם כן, מכינים מרינדה תאילנדית נפלאה, עם כוסברה, רוטב דגים (כן, כן, לא להירתע גם אם לא מחבבים אותו במנות תאילנדיות קרות), ליים (או לימון אם אין), ג'ינג'ר וסוכר חום, בה משרים את הפרגיות. בעצם, ממש מעניקים להן השרייה באמבטיה תאילנדית.

שימו לב שיש במתכון בזיליקום תאילנדי שיש לו טעם שונה מבזיליקום רגיל – אך אם לא תמצאו אותו, גם בזיליקום רגיל יעשה את העבודה. לאחר שהפרגיות ינוחו במרינדה בין שעתיים ועד 12 שעות, מוציאים אותן מהנוזלים וצולים על המנגל או במחבת פסים. הצלייה תשתנה מנתח לנתח (תלוי בגודלו ובעוצמת האש), אך קחו בחשבון כ-5 דקות צלייה, על כל צד, עד שהנתח מבושל היטב וחרוך יפה.

חומרים:

צילום: תומר אפלבאום

כ-900 גרם פרגיות מנוקות וחצויות

כ- 2 כפות שמן חמניות לשימון

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

למרינדה:

1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק

1/4 כוס בזיליקום תאילנדי קצוץ דק

2 בצל ירוקים פרוסים דק

1/4 כוס רוטב דגים

2 כפות מיץ ליים (או לימון אם אין) סחוט טרי

1 כף גרידת ליים (או לימון אם אין)

1 כף סוכר חום כהה

2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות שמן חמניות

הכנה:

בקערה מערבבים היטב את חומרי המרינדה: 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק, 1/4 כוס בזיליקום תאילנדי קצוץ דק, 2 בצל ירוקים פרוסים דק, 1/4 כוס רוטב דגים, 2 כפות מיץ ליים סחוט טרי, 1 כף גרידת ליים, 1 כף סוכר חום כהה, 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון ו-2 כפות שמן חמניות.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הפרגיות, מערבבים כך שהן תספוג היטב את המרינדה, מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד 12 שעות. אם אפשר, מערבבים את העוף במרינדה פעם אחת במהלך ההשריה.

צילום: תומר אפלבאום

מחממים את הגריל או את מחבת הפסים לחום בינוני – גבוה ומשמנים במעט שמן.

מוציאים את חלקי העוף מהמרינדה וצולים למשך כ-10 דקות (כ-5 דקות על כל צד) עד שהעוף מבושל היטב מבפנים ונחרך מבחוץ. מתבלים תוך כדי במעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מגישים מיד.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ