מרק ירקות, שעועית ובשר חורפי

תתכוננו להתאהב במרק חורפי, מנחם, משביע ומרפא שמהווה ארוחה של ממש, אליה תרצו לחזור שוב ושוב

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק ירקות, שעועית ובשר חורפי

המרק החורפי והעשיר של אמי מתבשל אצלה כבר שנים, כל פעם בגרסה קצת אחרת. לפני מספר שבועות בילינו יחד כמה ימים בניו יורק הקפואה ובישלנו, לראשונה יחד, את המרק המנחם, המחמם והמדהים הזה. ממש מרק מרפא, אם תשאלו אותי.

מדובר במרק שמלא בכל טוב, יש בו הכל מהכל, גם המון ירקות, גם קטניות, גם בשר. שלא ייחסר. אם אין כמה מצרכים מהמתכון? לא נורא, עדיין ייצא מצוין. פשוט פתחו את מגירות הירקות ואלתרו עם מה שיש. כמובן שהמרק יכול להיות צמחוני בקלות אם משמיטים את הבשר וממירים את ציר הבקר/עוף בציר ירקות או מים. מי שהולך על הגרסה הצמחונית, מוזמן להמיר את הבשר במעט גריסים. המרק ייצא נפלא גם בלי תוספת זו משום שתפוחי האדמה והשעועית כבר מספקים את התוספת הפחמימתית המנחמת המתבקשת. לאוכלי כל, אני מבקשת, אל תוותרו על הקוביות הקטנות של הבשר שמוסיפות כל כך הרבה והופכות את המרק לארוחה משביעה של ממש.

שימו לב, אין צורך להשרות שעועית לבנה לילה לפני עבור הכנת מרק, אלא פשוט מוסיפים לו פחית שעועית ברוטב עגבניות (עם הרוטב). זוהי אותה שעועית ששולבה כבר במתכון של הצ'ילי קון קארנה. בנוסף לרוטב העגבניות המתקתק של השעועית, מוסיפים למרק גם פחית של עגבניות קצוצות, כך שנוזל המרק המופלא הזה הוא גם סוג של מרק עגבניות קליל, אך הכי עשיר שיש.

תתכוננו להתאהב במרק חורפי, מנחם, משביע ומרפא שמהווה ארוחה של ממש, אליה תרצו לחזור שוב ושוב.

חומרים:

צילום: תומר אפלבאום

4 כפות שמן זית

1 בצל לבן קצוץ דק

2 כרישה, רק החלק הלבן, קצוץ דק

כ-300 גרם בשר בקר כמו שריר/כתף, כל בשר מעט שומני שמתאים לבישול ארוך, חתוך לקוביות קטנות

שורש סלרי, מקולף ומגורר 

שורש פטרוזיליה, מקולף ומגורר 

1 גזר מקולף ומגורר

1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות

חופן שעועית ירוקה/אפונת שלג, קטומת קצוות וקצוצה

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי קצוצים

3 שיני שום קצוצות

1 פחית שעועית לבנה ברוטב עגבניות (כ-580 גרם)

חופן עלי סלרי קצוצים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

חופן עלי שמיר קצוצים

כ-7 כוסות מים, כאשר חלק מהן (לפחות 2) מומרות בציר עוף/בקר

פחית עגבניות מרוסקות (400 מ"ל)

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית פפריקה אדומה (אפשר מעושנת)

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית סוכר חום כהה

הכנה:

בסיר בינוני עד גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והכרישה עד לשקיפות.

צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן, תוך כדי ערבוב, עד שמשנות את צבען ונצרבות מכל הכיוונים.

צילום: תומר אפלבאום

מתבלים במלח, פלפל וסוכר חום כהה.

מוסיפים את שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי והגזר המגוררים ומערבבים היטב.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את קוביות הזוקיני, השעועית הירוקה/אפונת השלג והסלרי ומערבבים היטב.

צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את פחית השימורים של השעועית עם הרוטב ומערבבים היטב.

צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ושיני השום ומערבבים.

צילום: תומר אפלבאום

כעת מוסיפים את הנוזלים (מים וציר) ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מתבלים בכורכום, פפריקה וצ'ילי ומערבבים.

צילום: תומר אפלבאום

מחכים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כשעה, כאשר מדי פעם מערבבים.

צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומבשלים עוד כחצי שעה, כאשר תוך כדי טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ