עוגת פירות קיצית של אמא - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
${m.global.stripData.hideElement}

 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת פירות קיצית של אמא

עוגת פירות בחושה רכה ומנחמת, שהולכת נהדר ליד הקפה או עם ביס קר של גלידת וניל

תגובות
עוגה בחושה של פירות קיץ
מיכל רוזנבך

אם יש קינוח אחד שהכי מזוהה עם אמי היקרה – הרי הוא עוגת פירות רכה ומנחמת, שמפיצה ריח מוכר ומשכר של בית. בכל עונה פרי אחר נבחר להיעטף בשמיכת הבצק הרכה – לעיתים אלו שזיפים, לעיתים תפוחים, ובעונתם הקצרה גם המישמשים עושים עבודה מושלמת. היום אלו אפרסקים ונקטרינות.

יש לי זיכרונות מהעוגה הזו עוד מילדותי המוקדמת. בכל פעם שהיו באים אורחים, אמי הייתה מכינה אותה (על הדרך, בעודה מכינה עוד 3-4 מנות לפחות, כמובן). לעיתים כשרצתה לפנק אדם אהוב, הייתה אופה לו את העוגה המפורסמת ונוסעת להעניק אותה כמשלוח מתוק. אך זכרונות לחוד ואמת לחוד. כילדה, פחות אהבתי את העוגה הקבועה הזו. היא שעממה אותי. לא ידעתי להעריך אותה. הייתי מקלפת את הבצק המתוק שעטף את הפירות ואוכלת רק אותו.

רק כשהייתה יוצאת מהתנור חמה וריחנית, לא יכולתי לסרב לה. ואם היו מפנקים אותי בכדור גלידת וניל לצידה – דיינו.

לפני מספר ימים, אמי נסעה לבקר חברה מהצפון וחזרה עם ארגז מלא בנקטרינות ואפרסקים  גדולים, ריחניים ומתוקים שרק נקטפו מהעץ יום קודם. לא היה צורך להכביר במילים, היה ברור כי הגיע זמנה של עוגת הפירות הבחושה.

כפי שמיד תראו, אציג לכם את המתכון של אמי אחד לאחד כולל השימוש האהוב עליה במיקרו. גם אורז אמי מתעקשת להכין במיקרו – וכמה שארד עליה בעניין, אני חייבת להודות שהוא יוצא ממש טעים.

חומרים: 

חומרי הגלם
מיכל רוזנבך

7 אפרסקים גדולים, בשלים, שטופים, מגולענים וחתוכים לקוביות (אין צורך לקלף את הקליפות)

3/4 כוס סוכר + 1/3 כוס סוכר

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

3 ביצים

1/3 כוס שמנת מתוקה

גביע שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

2 כוסות קמח תופח

אופציונלי: שקדים פרוסים

ההכנה:

מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.

מניחים את האפרסקים החתוכים בקערה. מפזרים עליהם 1/3 כוס סוכר וכפית קינמון. מערבבים היטב כך שהסוכר והקינמון יצפו את כל הפירות ומניחים בצד.

נקטרינות ואפרסקים

בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל שמים את החמאה ו-3/4 כוס סוכר וממיסים למשך דקה וחצי. אפשר להמיר את ההמסה במיקרו בהמסה קונבנציונלית בבאן מארי או בסיר על הכיריים.

מערבבים מעט את החמאה והסוכר במטרפה עד לאיחוד ומחכים כ-2 דקות עד שהתערובת מעט מתקררת.

כעת, מוסיפים את הביצים, אחת אחת, לתערובת, תוך כדי ערבוב עם המטרפה.

מוסיפים את תמצית הווניל, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

בעזרת מסננת, מנפים את הקמח לתוך הקערה ומקפלים בעדינות רק עד שהקמח נטמע בבצק.

ניפוי בעזרת מסננת הוא שלב שנוטים לדלג עליו לא פעם אך משבח מאד את הבצק. אם אתם מתעצלים ומחליטים לדלג על שלב זה אל דאגה – עדיין ייצא מצוין.

משמנים תבנית בחמאה.

אנחנו אוהבות להכין את העוגה בתבנית ברזל עגולה שקוטרה 30 ס"מ, אך גם תבנית 28 ס"מ או פיירקס בגודל דומה יתאימו.

שופכים 2/3 מהבלילה לתבנית המשומנת ומשטחים עם לקקן לכיוון השוליים.

מניחים את הפירות בשכבה אחידה על הבלילה.

אם אתם שמים לב שנאגרו יותר מדי נוזלים בתחתית הפירות, סננו אותם ואל תכניסו לעוגה כדי שהיא לא תצא יותר מדי "מושי".

הכנת העוגה

שופכים בכמה נקודות על פני העוגה את ה-1/3 הנוסף של הבלילה, ומשטחים עם לקקן.

אל תיבהלו שאין מספיק בלילה ואל תחששו מפעולת ה-"שיטוח". באפייה הבצק מתפשט נפלא.

כעת ישנה אפשרות לפזר מעל העוגה שקדים פרוסים (לא היה לנו אז לא הוספנו הפעם).

מכניסים לתנור לכשעה עד שפני העוגה זהובים היטב.

מצננים מעט ומגישים.

אפיית העוגה

העוגה טעימה גם חמה וגם קרה.
אין בעיה לתת לה חימום חוזר אם מתקררת ומתחשק לכם ביס חמים לצד גלידת וניל מדובר בשילוב מושלם.

העוגה מוכנה
מיכל רוזנבך

אם נשאר מהעוגה יום לאחר האפייה, שמרו אותה בקירור.
אפשר להחליף את האפרסקים בשזיפים, מישמשים ואפילו בתפוחים. אם בחרתם באופציית התפוחים הקלאסית, לכו על תפוחי הגראנד סמית הירוקים והחמצמצים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות יותר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#