סלט סלרי קיצי, קליל ומנצח - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט סלרי קיצי, קליל ומנצח

כנראה שכל השנים אכלתי אותו לא נכון ובגלל זה לא סבלתי סלרי. ואז הגיע הסלט ששינה את כל מה שחשבתי על הירוק הירוק הזה

תגובות
סלט סלרי
מיכל רוזנבך

שנים ארוכות ששוררת מלחמה קרה ביני לבין הסלרי. במשך רוב חיי הוא נמנה בקבוצה המאוד מצומצמת של מאכלים שאני מקפידה לא לאכול (יחד עם רגל קרושה וגבינה כחולה למשל). לכן, כאשר חברתי הגיעה מצוידת בקערה ענקית של סלט הסלרי של אמה לארוחת חברות, לא ייחסתי לו חשיבות רבה מדי. סלרי? פחות מעניין. הטעות התגלתה כשכולן נעמדו עם מזלגות מעל הקערה וכרסמו בלי סוף. החיישנים הקולינריים שלי אכן התעוררו, אך מאוחר מדי בשביל להצטרף לחגיגה.

לא עבר שבוע וחברה אחרת הביאה את אותו סלט בדיוק לארוחת "על האש". הפעם כבר לא נשארתי אדישה. בנגיסה הראשונה נזכרתי בטעמו המיוחד של הסלרי, שבעבר לא "בא לי טוב", אך מיד הבנתי כי כל החיים כנראה ולא אכלתי אותו נכון. סלרי חייבים לאכול במצב הכי פריך וטרי שלו – שיתפוצץ בפה בשילוב רוטב, שירים אותו מעלה מעלה. אם הסלרי טרי וטוב – ורק מהזן שנקרא "סלרי אמריקאי" (שהוא ללא שערות שנתקעות בשיניים), הוא אינו זקוק ליותר מדי שחקני חיזוק לצידו.

הסלט שמיד תראו המיר אותי לגמרי בסוגיית הסלרי. ביס יחיד הפך לערימה על הצלחת שהלכה והתמלאה שוב ושוב. הבטחה שלי: מדובר בפיצוץ של טעם וטריות בפה.

מדובר בסלט קליל כל כך, שניתן להכינו מראש ורק לערבב עם הרוטב דקה לפני ההגשה לשולחן. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. בנוסף, הסלט מתאים כתוספת לכל ארוחה – בוקר, צהריים או ערב, חלבית או בשרית – המנה משתלבת בול. אין ספק, כי אצלי הוא שייך לרפרטואר הקבועים.

חומרי הגלם לסלט סלרי
מיכל רוזנבך

חומרים:

לסלט:

2 חבילות סלרי אמריקאי, קצוץ לחצאי עיגולים + חלק מהעלים הטריים שלו קצוצים

(לקערה מכובדת תזדקקו לכ-12-14 גבעולים יפים של סלרי אמריקאי)

כ-100 גרם חמוציות מיובשות (ללא תוספת סוכר)

כ-100 גרם בוטנים קלויים מקולפים

הפרידו את הקליפה האדומה אם נותרה על הבוטן
אפשר גם ללכת על בוטנים טבעיים אם אתם מעדיפים
אין צורך להוציא משקל – מדובר בחופן גדול מאד של חמוציות ועוד אחד של בוטנים

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

2 כפות ריבת מישמש (אם אין אפשר סילאן או דבש)

2 כפות סויה

2 כפות חומץ

1 כפית חרדל

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

ההכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, מכסים ושומרים בקירור עד להרכבת הסלט.

הכנת הרוטב
מיכל רוזנבך

מניחים בקערה את הסלרי, החמוציות והבוטנים, שופכים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.

הרכבת הסלט
מיכל רוזנבך
הרכבת הסלט
מיכל רוזנבך

עד כדי כך קל.

מתכונים קלים נוספים של מיכל רוזנבך - כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#