שתי דקות עבודה ולתנור: פטריות בסויה ובלסמי - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שתי דקות עבודה ולתנור: פטריות בסויה ובלסמי

כתוספת לארוחה או כסלט במרכז השולחן, לצד החביתה או הבשר במנגל - הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

תגובות
פטריות בתנור
מיכל רוזנבך

אפויות, מוקפצות, ממולאות. אני מאד אוהבת פטריות כשחקני חיזוק בתוך רוטב עשיר או במרכז הבמה כמו במנה של היום.

מה שעשיתי כאן זה לקחת את אותן פטריות, שתמיד מככבות במגש האנטיפסטי שלי, ולהעניק להם עוד מעט תיבול וטוויסט. אפשר בהחלט להכין את המנה הזו רק עם פטריות שמפיניון, אך בעיני כדאי לשלב כמה סוגי פטריות למשחק: פורטובלו, שימג'י, ירדן או יער, העיקר שיהיו טריות ולא במצב סמרטטת.

מדובר פה בסופו של דבר בתוספת נהדרת לכל ארוחה. כחלק ממזנון או לצד החביתה, במנגל עם הבשר ובתכל'ס - איך שלא תלבישו אותן, הן יתחסלו - אלא אם כן תפלו על אותה קבוצת אנשים שסולדת מהאורגניזם המיוחד הזה וטוענת שמדובר בסוג של עובש.

עוד פלוס למנה – אין קלה ממנה. באמת. שתי דקות עבודה והפטריות בתנור. שימו לב שכמויות המצרכים ישתנו בהתאם לכמות הפטריות שתבחרו להכין.

חומרים:

פטריות ורוטב
מיכל רוזנבך

מבחר פטריות לבחירתכם, מנוגבות היטב או שטופות ומיובשות עם נייר סופג (תלוי לאיזה אסכולה אתם שייכים). אני הלכתי הפעם על שתי חבילות שמפיניון, חבילה אחת של פטריות יער וחבילה אחת של שימג'י. בנוסף, השארתי הפעם את כל הפטריות שלמות (פשוט כי ככה התחשק לי). אם משתמשים בפטריות פורטובלו גדולות למשל, ניתן לחצות ל-2 או 4.

לרוטב:

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות רוטב סויה

3 שיני שום כתושות

1 כפית עלי טימין

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי ו-3 כפות שמן זית

הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב.

רוטב
מיכל רוזנבך

בקערה נפרדת: יוצקים על כל הפטריות את הרוטב ומערבבים בעדינות כך שהוא יצפה אותן.

פטריות
מיכל רוזנבך

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת ושופכים את שארית הרוטב שנותר בקערה על הפטריות.

פטריות בתנור
מיכל רוזנבך

מכניסים לתנור חם וכעבור 10 דקות מערבבים מעט. כעבור עוד 10 דקות מוציאים מהתנור (סך הכל 20 דקות בתנור).

הפטריות מעולות חמות או בטמפרטורת החדר. את הפטריות המצולמות עטפתי ברדיד אלומיניום ולקחתי לפיקניק בוקר עם חברים. שלא יהיה ספק – הן היו הראשונות להתחסל.
אם מתחשק לכם להקפיץ מעט את מד החריפות במנה, הוסיפו לרוטב מעט אבקת פלפל קאיין (אותו אני אוהבת להוסיף לחביתות, פסטות ובעצם להכל, אש).

פטריות בתנור
מיכל רוזנבך


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#