סלט החסה המצטיין של אמא (הסוד הוא ברוטב) - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט החסה המצטיין של אמא (הסוד הוא ברוטב)

הסלט שאין אצלנו ארוחה בלעדיו הוא זה שאנשים יבקשו מכם את המתכון ויצלצלו להגיד תודה

תגובות
סלט חסה
מיכל רוזנבך

מאז שאני ילדה, אחת המנות הידועות ברפרטואר של אמי הוא הסלט הזה. בכל פעם שפותחים שולחן או מזנון עמוס במנות, אין מצב שהוא לא נכלל בו. אמי תמיד מכינה קערה ענקית ויפה של הסלט הירוק הטעים הזה, או לחילופין מגישה בקערה סטנדרטית בגודלה, כאשר מילוי נוסף של עלים, אגוזים ורוטב מחכה במטבח.

מעטים האנשים שאוכלים לראשונה מהסלט חסה של אמא שלי ולא עוצרים להגיב עליו. אני חושבת שזהו המתכון שהכי הרבה אנשים ביקשו ממני לאורך השנים. רוצים דוגמה? באחד מימי ההולדת האחרונים שחגגנו לבתי הבכורה, הגשנו קערת עץ ענקית ויפה מלאה בסלט הזה, והתוצאה: לפחות חמישה הורים סימסו לי באותו ערב בקשה למתכון.  

כפי שתבינו עוד מעט, למתכון הזה יש הרבה מאד וריאציות (בהתאם למוזה ומה שיש במקרר ובמזווה באותו רגע), מה שמיד תראו זו הגרסה המוצלחת ביותר לדעתי. אני מודיעה מראש שיש כאן כמה מרכיבים "מיוחדים" שאולי אינם דיירי קבע במטבח שלכם (שמן שומשום, שמן אגוזי מלך/לוז, ריבת תפוזים) שממש עושים את ההבדל ודווקא עליהם לא כדאי לוותר. מצד שני, בהמשך אכתוב עם מה כן אפשר לשחק. כך או אחרת, היו בטוחים שהסלט הזה יהיה בין המנות הראשונות שיגרדו את התחתית שלהן. 

חומרים:

חומרי הגלם לסלט חסה
מיכל רוזנבך

לרוטב:

2 שיני שום כתושות

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

1/3 כפית מלח

כ-5 טיפות שמן שומשום

2 כפיות גדושות חרדל דיז'ון משובח

2 כפיות דבש (לטבעונים – ניתן להמיר בסילאן)

*כפית גדושה מרמלדת תפוזים

*אם אתם לא מאוהבי הטעם התפוזי (למרות שאינו דומיננטי כפי שנדמה לכם), תוכלו לקחת את הרוטב לכיוון אחר ולהמיר את מרמלדת התפוזים ברכז רימונים או ריבה אחרת (ניסיתי עם ריבת תאנים לאחרונה והתוצאה הייתה מאד מוצלחת) או אפילו בחומץ בלסמי.

כף שמן אגוזי מלך/לוז

5 כפות שמן זית איכותי

אופציונאלי: 2 כפות מיץ תפוזים (מוסיף מאוד)

לסלט:

לבבות חסה (העלים הפנימיים הבהירים והפריכים הם הכי מתאימים)

אפשר לשחק עם סוגי העלים לפי העדפה האישית שלכם. היום הכנו רק עם לבבות חסה, אך אפשר לשלב כמה סוגי חסה (עגולה/ערבית/סגולה), ולהוסיף עלי בייבי/רוקט/תרד, אפילו נבטי חמנייה טריים. כבר אכלתי את הסלט הזה בכל שילוב אפשרי, הכל הולך כל עוד העלים פריכים וטריים.

 1/2 תפוח גראנד סמית (ירוק) מקולף וחתוך לקוביות

יצוין שאמי לעיתים מחליפה את התפוח בקוביות אפרסמון מקולף בעונה ו/או מישמש מיובש. יש גם אפשרות להוסיף חופן חמוציות אם אתם בעניין, להזיק זה לא.
ככל שאתם מכינים סלט גדול יותר ככה תוכלו לשלב יותר סוגים של פירות ואגוזים מבלי שהן יכבידו על הסלט.

חופן פקאנים ו/או אגוזי מלך

ההכנה:

מכינים את הרוטב:

מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לשייקר ומערבבים, משקשקים היטב עד שנוצר רוטב קטיפתי וסמיך.

גם צנצנת שתנערו ממש טוב או קערה ומטרפה יעשו את העבודה (הזדמנות להוציא קצת אגרסיות). אם מקציפים ידנית בקערה אז אני ממליצה את השמנים להוסיף בסוף, בזילוף עדין תוך כדי ערבוב, כך ייצא רוטב קטיפתי וסמיך נהדר.

מרכיבים את הסלט:

קורעים את עלי החסה לגודל שנוח לאכול ומניחים בקערה.

שוברים את האגוזים לחצי, קולים אותם על מחבת חמה כמה דקות (אין צורך להוסיף שמן, הם שומניים מספיק) ומוסיפים לקערה.

בסמוך להגשה (כדי שלא ישחיר) חותכים את התפוח ומוסיפים לקערה.

שופכים מהרוטב (התחילו עם פחות משנראה לכם, תמיד אפשר יהיה להוסיף אם לא יספיק, אבל אם יישפך יותר מדי זה כבר סיפור בעייתי בהרבה), ועם ידיים נקיות, בעדינות מקפלים ומערבבים ככה שהרוטב יצפה את כל הסלט, אך לא יכביד עליו.

הרוטב לסלט החסה
מיכל רוזנבך

שלא תגידו שלא אמרתי - המקצוענים מבצעים את פעולת קיפול הרוטב בקערה ב' (על משקל מדי ב') ולאחר מכן מעבירים את הסלט המוכן לקערת הגשה.

הרוטב נשמר עד 10 ימים במקרר בכלי אטום. תערבבו טוב לפני שימוש חוזר (ייתכן ותצטרכו לדלל אותו בכפית שמן זית). אני ממליצה להכין מראש כמות כפולה של הרוטב, שיהיה ב"שלוף" במקרר (מקפיץ כל ארוחה).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#