פנינת המטבח: קינוח טפיוקה שאפילו בשלנים מתחילים יצליחו להכין - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פנינת המטבח: קינוח טפיוקה שאפילו בשלנים מתחילים יצליחו להכין

קינוח הבית שלנו הפך לנורמה, גם אם לארוחה אין כל קשר למטבחי אסיה. הגיע הזמן להפסיק לפחד ולהתחיל להכין יותר טפיוקה בבית. זה טעים

תגובות
טפיוקה
מיכל רוזנבך

אצלי במשפחה קינוח טפיוקה זה נורמה. מאותן מנות אחרונות קבועות שחוזרות על עצמן כל כמה ארוחות. עם או בלי קשר למטבח אסיאתי כלשהו נשמח לסיים כל ארוחה, באשר היא, עם מנת טפיוקה הגונה.

למי שלא מכיר, טפיוקה היא בעצם סוג של עמילן בצורת כדורים במרקם צמיגי (במובן החיובי) הדומה לג'לי, שמופקים משורש המניהוט. ניתן לרכוש אותה היום כבר כמעט בכל סופר במחלקת המוצרים מהמזרח הרחוק.

הפעם הראשונה שפגשתי בפנינות הג'לי החלקלקות האלה הייתה בצ'יינה טאון בניו יורק בתוך כוס Bubble Tea -  שם מדובר בכדורי טפיוקה שחורים וגדולים שמצטרפים לשלוקים מתוקים, בשונה מפניני הטפיוקה הלבנות-שקופות בהן נשתמש הפעם. לאחר מכן, פגשתי את הטפיוקה בתוך מרק קר ומרענן, שהוגש כקינוח במסעדה על חוף הים, והתאהבתי סופית.

מאז אכלתי לא מעט מנות טפיוקה שונות ומגוונות (דרך אגב, יש גם המשלבים את העמילן הרוטט הזה במנות שאינן מתוקות) ולמדתי להכין בעצמי טפיוקה הגונה פלוס. היום, אני כבר לא מחפשת אותה באובססיביות בתפריטי קינוחים של מסעדות משום שבמידה ותוקף אותי קרייבינג ל-"פודינג" המיוחד הזה תוך כמה שעות הסחורה מוכנה.

כשאני כבר מכינה טפיוקה, אני תמיד דואגת להכין כמות, כדי שאם ובמקרה היא לא תחוסל בארוחה, יישאר גם קצת לנשנש למחרת, בשילוב פירות שזמינים בבית באותה העת. ברוב המקרים זה לא קורה היות וכולנו ממלאים קערה אחר קערה עד לחיסולה הממוקד של הטפיוקה. אפילו בני הקטן כבר מכור לדייסה הקרה והאקזוטית הזו ומבסוט עד השמיים כשמגלה שיש "פפיוקה" לקינוח.

אני מזהירה מראש, במנה זו ישנו יחס הפוך בין כמות מרכיביה לכמות הכלים שמתלכלכים וישנה לא מעט "התעסקות". עם זאת, כל אחד יכול להצליח בקלות להכין את הטפיוקה, אפילו אלה המגדירים את עצמם כ-"מאותגרי מטבח".

חומרים:

חומרי הגלם לטפיוקה
מיכל רוזנבך

שקית פניני טפיוקה קטנות (400 גרם).

שימו לב שיש פנינים גדולות וקטנות – תוודאו שבחרתם בקטנות.

2 פחיות של קרם קוקוס (קרם ולא מי/נוזל קוקוס, 400 מ"ל כל פחית)

כוס וחצי סוכר

כוס וחצי מים

כל או חלק מהפירות הבאים:

קוביות קטנות של מנגו, אננס, מלון וליצ'י (ליצ'י ואננס רצוי טריים, אבל גם מקופסת שימורים יצליח במקרה היוצא דופן הזה)

תוכן של פסיפלורה, גרגרי רימון מתוקים

כלי מטבח (היות ויש לא מעט הפעם, מודיעה לכם מראש):

 2 סירים גדולים, 1 סיר בינוני, מסננת, קערה וכף עץ

ההכנה:

בשני סירים (הכי גדולים בנמצא) ממלאים מים עד 3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה.

כאשר המים רותחים, מכניסים חצי מתכולת שקית הטפיוקה לכל סיר.

את הטפיוקה כדאי לבשל בהמון מים - ככה היא יוצאת הכי טוב, לכן אנו נבשל חצי שקית בכל סיר, מניסיון – שווה את המאמץ הנוסף.

בוחשים ללא הרף בעזרת כף עץ  את הטפיוקה (מדלגים כל פעם מסיר לסיר), וזאת משתי סיבות: האחת, שלא תידבק לתחתית הסיר והשנייה, כדי למעוך ולפורר גושים שנוצרים במהלך הבישול (פשוט מועכים אותם על דופן הסיר עם כף העץ).

עדיין יישארו קצת גושים, וזה בסדר גמור. יטופלו בהמשך.

טפיוקה
מיכל רוזנבך
טפיוקה
מיכל רוזנבך

הטפיוקה מוכנה כעבור כ-10 דקות בישול, כאשר היא אינה בהכרח שקופה לחלוטין -  רוב הכדורים הקטנים יהיו עם נקודה לבנה במרכזם. זה בסדר.

כעת, מניחים ליד הכיור את אחד מסירי הטפיוקה וקערה גדולה. ב-"נאגלות", מסננים את פניני הטפיוקה מהמים ושוטפים אותן תחת הברז במים קרים, תוך ערבוב עדין עם כף (כך לא יידבקו הכדורים). את פניני הטפיוקה המסוננות והשטופות מעבירים לקערה.

טפיוקה
מיכל רוזנבך

ממשיכים כך עד סיום הטפיוקה בסיר הראשון ואז עוברים לטיפול הטפיוקה בסיר השני באותו אופן. לבסוף, תהיה לנו קערה מלאה בפניני טפיוקה מבושלות.

טפיוקה
מיכל רוזנבך

מכניסים לסיר הבינוני את הסוכר והמים ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד להמסת הסוכר ובעבוע עדין (לאקס ברמנים/יות שביניכם פעולה זו מוכרת – הכנת מי סוכר).

מכבים את האש, מוסיפים את שתי פחיות קרם הקוקוס ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.

ניתן כמובן להכין את חלב הקוקוס הממותק במקביל לבישול הטפיוקה, אך איני ממליצה לנסות זאת בפעמים הראשונות שמכינים את המנה.

שופכים את נוזל הקוקוס המתוק לקערת הטפיוקה ומערבבים.

טפיוקה
מיכל רוזנבך

עוטפים את הקערה ומכניסים למקרר לכמה שעות טובות.

טפיוקה
מיכל רוזנבך

לפני ההגשה חותכים את הפירות הנבחרים לקוביות קטנות ומערבבים בקערה.

טפיוקה
מיכל רוזנבך

מגישים את קערת הטפיוקה הקרה, ישירות מהמקרר לשולחן, בליווי קערת הפירות, כך שכל סועד יוכל להרכיב לעצמו בקערה אישית את קערת הטפיוקה ה- custom made  שלו.

טפיוקה
מיכל רוזנבך

מנה למתקדמים:

ישנה אפשרות להגשה קצת יותר "מהודקת", בה מפרידים בין כל הפירות בקעריות קטנות, כך באמת כל אחד יוכל לבחור איזה פירות להוסיף לטפיוקה שלו.
אפשר גם להרשים וללכת על טרנד הקינוחים האישיים ולמזוג לכוסות שקופות קטנות (יש לקנות גם כוסות פלסטיק ייעודיות לכך) מהטפיוקה הלבנה ומעליה להניח מתערובת הפירות.
אופציה נוספת לגיוון, כאשר אין להשיג מנגו טרי, היא לשלב בתערובת הפירות מעט תרכיז מנגו של פריגת (אותו אחד ששומרים בפריזר).
יש לכם מנגו במצב צבירה מעט מושי בבית? טחנו אותו במעבד מזון וערבבו לתוך הטפיוקה – טעים!



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#