ארוחה בחבילה: עד שלא תפתחו לא תדעו מה אוכלים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחה בחבילה: עד שלא תפתחו לא תדעו מה אוכלים

חבילה שעם פתיחתה מציף את האף ריח לימוני-חרדלי, האורחים מתרשמים מההשקעה ואף אחד לא יודע כמה דקות באמת עבדתם על זה

תגובות
ארוחה בהפתעה
מיכל רוזנבך

הפתעה. הקונספט של המנה הוא שכל סועד מקבל חבילה אישית על הצלחת. חבילה שעם פתיחתה אדים של ריח לימוני-חרדלי מציפים את החושים. והאורחים? אם רק היו יודעים עד כמה המנה המרשימה הזו קלה להכנה.

שימו לב שחזה העוף השלם, אותו נתח עבה וגדול שהקצב פורס לנו לשניצלים, הוא כוכב המנה. לנתח הזה יצא שם רע של החלק היבש, המשעמם והפחות אטרקטיבי בעוף, אך כעת נגלה כי בצורת הבישול הזאת הוא יוצא עסיסי מתמיד. שילוב טעמים בין נתח העוף העסיסי לבין הלימון והחרדל הוא קלאסי ואהוב, וכשמגישים את הכל על מצע של תפוחי אדמה ששותים את הרוטב שנוצר, מתקבלת מנה נהדרת, טעימה ומפתיעה. כל שתזדקקו לו הוא סלט קטן לצד "חבילת ההפתעות" שיצרנו ואתם מסודרים (לפחות לארוחה זו). המתכון בהשראת הבלוג  damn delicious.

חומרים (ל-4 חבילות):

חזה עוף
מיכל רוזנבך

4 חזות עוף שלמים

2-3 תפוחי אדמה

לתערובת לימון-חרדל:

2 כפות שמן זית

1 כף חרדל דיז'ון חלק

1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

1/2 כפית תימין יבש

1/4 כפית רוזמרין יבש

1 לימון: קודם כל לגרד את כל קליפתו ולאחר מכן לפרוס אותו לפרוסות דקיקות (מינוס הגרעינים).

מלח, פלפל

לתיבול תפוחי האדמה:

מעט שמן זית לזילוף

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי

ההכנה:

בסיר קטן-בינוני מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך מינימלי (כ-20 דקות).

בינתיים מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומכינים את הרוטב:

בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי תערובת הלימון-חרדל: 2 כפות שמן הזית, שני סוגי החרדל, התימין היבש, הרוזמרין היבש וקליפת הלימון המגורדת. מתבלים היטב במלח ובפלפל ומערבבים.

ארוחה בהפתעה
מיכל רוזנבך
חרדל
מיכל רוזנבך

חותכים 4 חתיכות של נייר אלומיניום, כ-30 ס"מ אורך כל אחת. בלי לחץ, ממש אין צורך להוציא מטר. על הנייר להיות מספיק ארוך כדי להכיל את אורך חזה העוף פלוס עוד לקיפול הרמטי מכל הצדדים.

מייבשים את תפוחי האדמה ופורסים אותם בזהירות (זהירות, חם!!) לפרוסות דקות.

מתחילים בהרכבת המנה:

מניחים על משטח עבודה את אחד מרדידי האלומיניום ומסדרים שכבה של תפוחי אדמה חופפים במרכזו, כאורך חזה עוף אחד.

תפוחי אדמה
מיכל רוזנבך

מזלפים מעט שמן זית על שורת תפוחי האדמה ומפזרים מעליהם מעט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור טחון טרי.

בעזרת מברשת סיליקון (או הידיים) מורחים בנדיבות מהרוטב את שני צדדי חזה העוף ומניחים את חזה העוף המתובל על שכבת תפוחי האדמה.

מושחים חרדל
מיכל רוזנבך

מניחים מעל חזה העוף שתי פרוסות לימון דקיקות ומקפלים את דפנות האלומיניום סביב המבנה שיצרנו, כך שכל חבילה תהיה סגורה ואטומה.

ארוחה בהפתעה
מיכל רוזנבך

אני מציעה קודם לקפל צד אחד, אחר כך את הצד השני ואז את החלק העליון והתחתון.

ארוחה בחבילה
מיכל רוזנבך

מניחים את החבילה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וממשיכים להרכיב את שאר החבילות באותו אופן.

מכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שהעוף מתבשל אך נשאר עסיסי.

ארוחה בחבילה
מיכל רוזנבך


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#