בטטות בסילאן בתנור

מתכון לבטטות בתנור: תוספת מינורית של שני מרכיבים שיש לכולנו במטבח, מקפיצה את הבטטות האפויות שלכם לרמות טעם ותענוג גבוהים ממה שאכלתם עד כה

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בטטות בסילאן בתנור
קרדיט: מיכל רוזנבך

הרומן שלי עם התוספת שתופסת הזו החל אחר הצהרים אחד, לא מזמן, כאשר הקפצתי את בני הקטן לבילוי אצל חברו. מיד עם כניסתי לבית, הבחנתי בתבנית תנור מונחת על האי במטבח. התבנית הייתה מלאה ב-"סירות" בטטות כתומות, המזוגגות ברוטב ענברי מזמין. בלי להתבלבל, הרשיתי לעצמי לדגום בטטה, שנשאבה תוך שניות בעונג רב.

כביכול, מדובר בתוספת הכי פשוטה בעולם של בטטות בתנור, שכידוע, אינן זקוקות ליותר משמן זית, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור טרי כדי להפוך לסייד דיש מוצלח (או לחלק ממגש אנטיפסטי). אך במקרה של הבטטות האלו, תוספת מינורית של שני מרכיבים שיש לכולנו במטבח, מקפיצה אותן לרמות טעם ותענוג גבוהים בהרבה (רק למי שמוכן לקבל קצת מתיקות באוכל שלו, כמובן).

בטטות אלו יכולות להתלוות לכל ארוחה שלכם (ושל הילדים). אם לצד בשר, דגים, עוף, או ארוחת חלבית. הן יתקבלו בשמחה בוקר, צהרים או ערב.

בנוסף לעובדה שבטטה היא מהירקות היותר בריאים ומזינים שיש (בבטטות כ-20 ויטמינים ומינרליים, בראשם בטא קרוטן, ויטמין בי, אשלגן ונוגדי חמצון), זאת מנה שכל כך קל להכין. צריכים עוד סיבה להוסיף אותה לרשימת התוספות המשתנה שלכם?

חומרים:

4 בטטות מקולפות וחתוכות לרבעים או שמיניות (תלוי בגודלן)

בטטות מוכנות
צילום: מיכל רוזנבך

3 כפות שמן זית משובח

2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר

כף וחצי פפריקה מתוקה

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, הסילאן והפפריקה עד לקבלת משחה אחידה.

סילאן
צילום: מיכל רוזנבך
סילאן
צילום: מיכל רוזנבך

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את רבעי/שמיניות הבטטות, כמו חיילות במסדר, אחת ליד השניה.

בעזרת מברשת סיליקון מורחים את המשחה באופן אחיד על כל הבטטות.

אם אין לכם מברשת סיליקון, היעזרו בכפית ו/או באצבעות.

מתבלים את הבטטות במלח ים אטלנטי ובפלפל שחור טרי ומכניסים לתנור החם לכ-30 דקות עד שהבטטות רכות מבפנים ופריכות ומזוגגות מבחוץ.

בטטות בתנור
צילום: מיכל רוזנבך
בטטות בתנור
צילום: מיכל רוזנבך
בטטות בסילאן בתנור
צילום: מיכל רוזנבך

נסו לטפטף טחינה גולמית משובחת מעל כמה סירות בטטה. מדובר בשילוב מוצלח (ובריא) מאוד אצלי בבית.

תגיות:

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ