עוגת התפוחים הבלתי נשכחת של סבתא ריקה - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת התפוחים הבלתי נשכחת של סבתא ריקה

כבר בשלב ההכנה ריח התפוחים יזרוק אתכם לעבר, ומביס אחד מן העוגה יעלה בכם טעם של פעם וגעגוע לסבתא

תגובות
עוגת התפוחים
תומר אפלבאום

סבתא ריקה שלי ז"ל הייתה אופה בחסד. יש לי זיכרונות רבים ממטבחה הקטן מלא הצנצנות. זיכרונות שמהולים בריח של שמרים, חמוצים, מרגרינה ונקניק, שדווקא יותר מזוהה עם סבא שלי ז"ל, אבל בהחלט היה נוכח.

בילדותי, היינו מתארחים בדירתם הקטנה בכל קיץ והייתי נהנית מכל רגע. בין היתר, מהתבוננות בסבתא רוקחת מטעמים.

לצערי הרב, בשנותיה האחרונות סבתי חלתה במחלת האלצהיימר, כך שלא הספקנו לשמר את מתכוניה הרבים והנפלאים (בעיקר את העוגות המושקעות שלה), עובדה שאמי ואני מבכות עד היום.

עד שלפני כמה חודשים גיליתי כי דודתי, גיסתה של אמי, הספיקה ללמוד כמה מנכסי צאן הברזל של סבתי לפני שאיבדה את צלילותה. אחד המתכונים הללו הוא עוגת התפוחים המפורסמת שלה.

מדובר בעוגה הכי אולד סקול עם טעם של פעם. עם ההכנה הראשונה שלה אצלי במטבח השבוע, ריח התפוחים המתבשלים בסיר מיד העיף אותי שנים רבות אחורה לאותם בקרים חמים במטבח הקטן והאהוב. מתכונה המקורי של סבתי כלל מרגרינה, אותה החלפתי בחמאה כמובן. את שאר המרכיבים השארתי כמו שהיו. אם כבר, אני מזמינה אתכם להעיף מבט על יתר המרכיבים – פשוטים וזמינים בכל בית, כיאה למתכון של סבתות, נכון?

ממבט ראשון אתם עלולים לחשוב כי זוהי עוגה מסובכת, בכל זאת שלוש שכבות, אך תתפלאו לגלות שממש לא - מכינים את כל השלבים תוך כדי ובאיזי ובסוף מרכיבים ושולחים לעוד קצת זמן תנור וזהו.

אם עדיין אין לכם קינוח לראש השנה, אני מאד ממליצה לכם ללכת על עוגת התפוחים הזו. בעצם, זו עוגה לכל השנה, הרי אין דבר כמו זמן לא נכון לפרוסת עוגת תפוחים מפנקת של סבתא.

חומרים (לתבנית קפיצית בגודל 24 או 26):

החומרים לעוגה
תומר אפלבאום

לתפוחים:

7-8 (1 ק"ג) תפוחי גראנד סמיט ירוקים מקולפים ומגוררים גס על מגררת (לא להיבהל מהשחרתם המהירה, הם גם ככה הולכים להתבשל)

50 גרם חמאה

3 כפות סוכר

1 סוכר וניל

לבצק:

2 חלמונים

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

1 ו-3/4 כוסות קמח תופח

לקצף:

2 חלבונים

1/4 כוס סוכר

הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בסיר בינוני, על להבה נמוכה, מאדים את כל חומרי התפוחים, תוך כדי ערבוב, למשך כ-10 דקות.

שימו לב לא לבשל יותר מדי את התפוחים שלא יהיו "מושי".

ערבוב החומרים
תומר אפבלאום
ערבוב החומרים
תומר אפלבאום

מורידים מהאש, מעבירים את התפוחים למסננת ומצננים.

הסיבה שבגללה מסננים את הנוזלים היא כדי לא לקבל בצק רטוב מדי בסוף האפייה.

ערבוב גרידת התפוחים
תומר אפלבאום

אני מציעה לכם להניח קערה מתחת למסננת ולהתפנק על כוס מהנוזל שניגר מהתפוחים המבושלים - כל כך טעים.

בזמן שהתפוחים מתבשלים אפשר להתחיל עם הבצק:

מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ומערבבים היטב עם הידיים עד לקבלת בצק פירורי מאוד.

חומרים לבצק
תומר אפלבאום
הכנת הבצק
תומר אפלבאום

כמובן שאפשר להכניס את כל חומרי הבצק למג'ימיקס במקום, תוך כמה פולסים יתקבל בצק הפירורים. אבל אמרנו אולד סקול, לא?

משמנים את התבנית הקפיצית בחמאה, משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומכניסים לתנור החם לכ-15-20 דקות עד להזהבת הבצק. מוציאים את התחתית האפויה ומשאירים את התנור דולק.

רידוד הבצק
תומר אפלבאום
בצק עוגת התפוחים
תומר אפלבאום

בינתיים, מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר לקבלת קצף יציב.

הקצפת החלבונים
תומר אפלבאום

מרכיבים את העוגה:

משטחים את תערובת התפוחים בשכבה אחידה על הבצק ובעדינות משטחים את הקצף מעל שכבת התפוחים. מכניסים לתנור לעוד 12-15 דקות עד להשחמת הקצף.

עוגת התפוחים
תומר אפלבאום
מריחת קצף החלבונים
תומר אפלבאום
עוגת התפוחים לפני אפיה
תומר אפלבאום
עוגת התפוחים לפני אפיה
תומר אפלבאום

העוגה טעימה חמה, בטמפרטורת החדר או קרה ישירות מהמקרר.
לאחר צינונה, יש לשמור אותה בקירור.

עוגת התפוחים
תומר אפלבאום

כפי שאתם רואים, סבתא שלי הלכה על פשוט וטוב מבחינת המרכיבים – אם מתחשק לכם לגוון, מה דעתכם להוסיף מעט קינמון ותמצית וניל לתערובת התפוחים? אישית, אני חושבת שהעוגה נפלאה ומדויקת בדיוק כפי שהיא.

אוהבים לאפות? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

עוגת התפוחים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#