המתכון הכי טוב לעוף בתנור - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זה לא סתם עוד עוף בתנור

כל אחד צריך שיהיה לו בארסנל את המתכון המנצח לעוף בתנור, הטריק כאן טמון בתוספת - האורז

תגובות
עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום

כשמיטל חברתי סיפרה לי אודות העוף בתנור המוצלח והקבוע של אמה, שהפך עם הזמן לקבוע גם בביתה, תהיתי - מה כבר אפשר לחדש בעוף בתנור? ובכן טעיתי. במקרה הנוכחי האורז מתבשל תחת העוף ומחליף את תפוחי האדמה הסטנדרטים. "אוכל של בית" במלוא מובן המילה.

ידעתי שאני חייבת לנסות את זה בעצמי, הרי אין דבר כזה יותר מדי מנות עוף מוצלחות בארסנל, נכון? ועוד כשמדובר במנה שבקלות יכולה להפוך לקבועה אם באמצע השבוע לכל המשפחה או בארוחות שישי וחג. אם תעיפו מבט ברשימת המרכיבים לא תראו שום דבר מיוחד, אך כפי שכבר גילינו בעבר – לפעמים פשוט הוא הכי טוב, במיוחד כשעושים אותו כמו שצריך.

בפעם הראשונה שהכנתי את המנה הזו, מרגע הוצאתה מהתנור ועד חיסולה היסודי לא עברה חצי שעה. ואין זה פלא, הכוכב האמיתי שלה הוא האורז שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. אני די בטוחה שאם הייתה כמות כפולה שלו, כנראה שגם אז לא היינו משאירים גרגר. השכבה העליונה של האורז מקבלת מעטה פריך ונפלא ואילו השכבה הפנימית רכה, עיסתית (במובן הכי חיובי של המילה) ומלאה בטעם של העוף שהתבשל באורז, הבצל, השום שהתקרמל וכמובן התבלינים. שלא תבינו לא נכון, גם העוף היה טעים, רך ועסיסי והשילוב של שניהם יחד – אוכל של בית במיטבו.

יתרונה המובהק של המנה הוא הכנתה הקלה עד מאד. אך, עליי להכין אתכם מראש: יש לפנות הרבה זמן תנור – שעתיים וחצי, ליתר דיוק.

חומרים:

עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום

4-5 יחידות של כרעיים מופרדות (עם/בלי עור לפי העדפתכם)

2 בצלים קצוצים גס

5 שיני שום גדולות, מקולפות ושלמות

2 כוסות אורז (בסמטי או פרסי)

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

1/2 כוס שמן

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

5 כוסות מים

לתיבול העוף:

3-4 כפות שמן

1 כפית תבלין לעוף לגריל

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

מלח, פלפל

הכנה:

מחממים תנור לחום של 150 מעלות.

שוטפים את האורז, מסננים ושופכים אותו לתחתית של תבנית גדולה בעלת דופן גבוהה המתאימה לתנור.

מוסיפים לאורז את הבצלים הקצוצים, שיני השום השלמות, השמן, רסק העגבניות, הפפריקות, הכמון, המלח, הפלפל והמים ומערבבים היטב.

עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום
עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום

לקערה נפרדת קטנה מכניסים את כל מרכיבי תיבול העוף ומערבבים עד לקבלת מעין משחה אחידה.

בעזרת מברשת סיליקון (או האצבעות) מורחים את חלקי העוף, מכל הצדדים, בתערובת שזה עתה הכנו ומניחים אותם, בשכבה אחת, בתבנית על שכבת האורז והמים המתובלת.

עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום
 עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום

עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום (או כמו במקרה המצולם במכסה של התבנית) ומכניסים לתנור למשך שעה.

עוף ואורז בתנור
תומר אפבלאום
עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום

כעבור שעה מעלים את חום התנור ל-180 מעלות, מסירים את רדיד האלומיניום/המכסה וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי, כאשר במהלך האפייה ניגשים להפוך את העוף פעמיים (אחרי חצי שעה פעם ראשונה וכעבור עוד חצי שעה פעם שנייה).

עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום
עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום

היכונו לריח מדהים ומעורר התיאבון שעומד להתפשט בביתכם.

עוף ואורז בתנור
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#