סלט נבטי חמנייה קל שבקלים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט נבטי חמנייה קל שבקלים

כמו שאני אוהבת, המנה הזו שייכת למשוואה המנצחת: מינימום מאמץ = מקסימום הצלחה

תגובות
סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום

חברתה של אמי, ניצן, היא המארחת האולטימטיבית - המוטו שלה הוא: לפנק, לפנק ולפנק עוד קצת. בין יתר המנות הקבועות שלה, ניתן למצוא את סלט נבטי החמנייה הנפלא הזה. מדובר בסלט רענן, קליל וכיפי שמוסיף לכל שולחן.

בנוסף, כמו שאני אוהבת, המנה הזו שייכת למשוואה המנצחת: מינימום מאמץ = מקסימום הצלחה.

את רוב ההכנה, שגם ככה אורכת דקות בודדות בלבד, ניתן לבצע מראש כך שכל שנותר לעשות, ממש לפני ההגשה, הוא להרכיב את הסלט.

מחפשים מתכונים טובים? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

מודה, זו הייתה ההתנסות הראשונה שלי עם נבטי חמנייה. גיליתי שמדובר בגיוון מוצלח בעל יתרונות לא מעטים: ראשית, מסתבר שלנבטי החמנייה יש טעם מעט אגוזי של גרעיני חמנייה (הגיוני), מה שהופך אותם לטעימים ביותר (רק חובה שיהיו הטריים שבטריים, כן? לא לקנות קופסא שמחכה יותר מדי זמן על מדף הסופר בבקשה). שנית, יש כאן גם פן בריאותי לא מבוטל - מוכנים לשיעור קצר בביולוגיה? גם אם לא, קבלו: נבטי החמנייה מכילים אומגה 6, עשירים בוויטמינים, בסידן, במינרלים חיוניים, בחומצה פולית וזו רשימה חלקית.

חומרים:

סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום

לסלט:

3 חבילות נבטי חמנייה, שטופים היטב ונקיים מגרעינים שחורים

חצי כוס גדושה חמוציות ללא תוספת סוכר

חצי כוס גדושה שקדים פרוסים

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

2 כפות סוכר חום

1 שן שום כתושה

2 כפיות חרדל דיז'ון

2 כפות מיונז

הכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב ומאפסנים בכלי סגור במקרר עד להרכבת הסלט.

סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום
סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום
סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום

קולים מעט את השקדים על מחבת.

אין צורך בתוספת שמן.
שימו לב שלא יישרפו, הקלייה מאד קצרה.

סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום

מכניסים לקערה את הנבטים, החמוציות והשקדים הקלויים.

סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום

ממש לפני ההגשה, שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות (הכי טוב "לקפל" את הרוטב בעזרת ידיים נקיות).

סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום
סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום
סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום
סלט נבטי חמניה
תומר אפלבאום

מגישים ונהנים.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#