החצילים הגרוזיניים של נינו - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החצילים הגרוזיניים של נינו

חצילים אפויים עם פסטו גרוזיני נפלא: מנה ראשונה מהודרת או תוספת לשולחן עמוס. הבונוס: היא לא רק פשוטה וקלה להכנה, היא גם טבעונית

תגובות
חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום

שמו המקורי של המתכון הוא גטנילי פטריז'אני או בתרגום חופשי שלי: חצילים אפויים עם פסטו גרוזיני ורימונים. המתכון הזה הוא פנינה ממטבחה הגרוזיני האותנטי של נינו, אמה המוכשרת של אביגיל חברתי.  ולמה הכוונה בפסטו גרוזיני? המירו את הבזיליקום והצנובר של הפסטו הקלאסי בכוסברה, אגוזי מלך והמון שום וקבלו פסטו גרוזיני נפלא.

הפעם הראשונה שטעמתי את החצילים האלה הייתה לפני כמה שנים טובות ביום הולדתו של בנה של אביגיל. מגש החצילים המהודר בגרעיני רימון תפס לי את העין מרחוק וברגע שהתחלתי, היה קשה מאד להפסיק, משהו בשילוב הטעמים האלו פשוט עובד.

אוהבים לבשל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

עם הכנת החצילים המפורסמים של נינו לראשונה, שמחתי לגלות כי הכנת החצילים נכנסת לרובריקת "בקטנה" האהובה עליי וכי הם הרבה פחות מושחתים משחשבתי: אפויים ולא מטוגנים (למרות שטעימים כאילו טוגנו) ומלאים בים של בריאות (שום, כוסברה ואגוזי מלך).

מדובר בפתיח או תוספת בהם החצילים תופסים את מרכז הבמה, מהודרים וטעימים מתמיד. בנוסף, שימו לב, כי המנה טבעונית ומשתלבת נפלא בכל שולחן. יתרון נוסף מבחינתי הוא שניתן ואפילו עדיף (ספיגת טעמים וכו') להכין את המנה מראש. עוד V לצ'ק ליסט.

לפני עידן מעבד המזון, נינו הייתה קונה את אגוזי המלך כבר טחונים וקוצצת בעצמה את הכוסברה דק דק דק, כך שבערבוב עם שאר החומרים הייתה מגיעה למרקם העיסתי-פסטואי הרצוי. כך שמי שאין לו מעבד מזון בהישג יד מוזמן ללכת על הגישה הישנה.

טיפ נוסף לפני שמתחילים: נינו מקפיאה קופסאות של גרעיני רימונים בעונה, כך שאין אפשרות לתפוס אותה לא מוכנה להרכבת מגש פטריז'אני. מבחינתי זה היה טיפ לאמץ (ורצתי לרכוש רימונים לפני שייגמרו). אך בינינו, גם אם אין רימונים בנמצא, החצילים עדיין ייצאו מוצלחים בלעדיהם  - נכון, ניגוד הצבעים והמתיקות-חמצמצות שהרימונים נותנים ייחסר, זו אולי תהיה מנה אחרת, אך עדיין טובה מאוד.

חומרים:

חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום

4-5 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי של אצבע

1 ראש שום (כ-9 שיניים) מפורק לשיניים שלמות ומקולפות

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ גס (מוזמנים להוסיף בהתאם למידת החריפות הרצויה)

2 צרורות כוסברה ללא הגבעולים

500 גרם אגוזי מלך

1/2 כוס חומץ 5% (חשוב להקפיד על חומץ 5% הפשוט ולא אחר)

מעט שמן זית

כפית גדושה מלח ים + מעט מלח לפיזור על החצילים

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מניחים את פרוסות החצילים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (אני השתמשתי בשתי תבניות), מפזרים עליהן מלח ים ומחכים כ-20 דקות עד שמגירים מעט נוזלים.

חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום

טופחים על החצילים עם נייר סופג, מברישים את שני צידי החצילים במעט שמן זית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות עד שמשחימים ורק מתחילים להצטמק. מוציאים ומצננים אותם על השיש.

חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום
חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום

שימו לב לא לשכוח את החצילים בתנור, שלא יתכווצו יותר מדי.

חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום

בזמן שהחצילים בתנור, מכינים את הממרח (או "הפסטו הגרוזיני"):

מכניסים למעבד מזון את שיני השום, צרורות הכוסברה, אגוזי המלך, הפלפל הירוק, החומץ והמלח ומעבדים עד לקבלת ממרח במרקם של פסטו. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מאפסנים את הפסטו במקרר עד לשימוש.

חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום

אל תשכחו לעצור באמצע העיבוד על מנת להוריד עם לקקן מדפנות קערת מעבד המזון.

חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום

לאחר שהחצילים הצטננו, מורחים כל חציל בכפית של ממרח פסטו, כך שיכסה את כל שטח הפנים של החציל. מניחים את החצילים המרוחים בפסטו על מגש, מפזרים רימונים ושומרים במקרר עד להגשה.

חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום
חצילים גרוזיניים
חצילים גרוזיניים

החצילים טעימים קרים ישירות מהמקרר או בטמפרטורת החדר ואם שמורים בקופסא סגורה במקרר, מצוינים גם מספר ימים לאחר הכנתם.

חצילים גרוזיניים
תומר אפלבאום

 

 

  



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#