בורקס בשר ביתי קל | גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ובאגוזים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בורקס בשר: הגרסה הביתית הקלה

התשובה הביתית לבורקס בשר תספק לכם ביס נפלא ועשיר

תגובות
גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

רולדת בשר, בורקס בשר או פשוט כותרת אינפורמטיבית כפי שנתתי לו: בצק עלים ממולא בבשר, היא אחת המנות היותר מנחמות, כיפיות וקלות להכנה שיש.

גם מנה זו, כמו רבות וטובות אחרות, מקורה בארכיון המנות הקבועות והמוצלחות של אמי. לעיתים קרובות, אמי משלבת כמה "רולדות" כאלה (לפעמים לצד כמה רולדות צמחוניות – ממולאות בתפוחי אדמה ופטריות, למשל) כחלק ממזנון, לצד מרק, כמה סלטים ואיזו פשטידה ובכך סוגרת יופי של ארוחה.

השילוב של פריכות בצק העלים מבחוץ יחד עם התערובת החמימה, המתובלת והעשירה מבפנים יוצר ביס נפלא. אם בחרתם להשקיע עוד קצת מאמץ וגם להכין את רוטב הפטריות המעולה (שאת מתכונו תמצאו בתחתית המתכון), בכלל מדובר בפינוק אמיתי.

לפני שנתחיל, למי שלא מקפיד להפריד בין בשר וחלב, אמליץ להשתמש בבצק עלים על בסיס חמאה. שימו לב כי לא נשתמש בכל חבילת בצק העלים.

חומרים ל-3 רולדות:

גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

חבילת בצק עלים חמאה/רגיל מופשרת

קמח לקימוח

כ-800 גרם בשר בקר טחון טרי

4 כפות שמן חמניות/קנולה (מופרדות ל-2 + 2)

1 בצל גדול קצוץ קטן

3 ביצים (2 לתערובת + 1 להברשה)

1 כוס צנוברים

כ-50 גרם שומשום (בערך חצי שקית)

1 כף אבקת שום

1 כף כוסברה יבשה

100 גרם אגוזי מלך טחונים/כתושים

יש אפשרות לקנות שקית כזו בסופר או לחילופין לטחון/לכתוש בבית אגוזי מלך שלמים.

מלח, פלפל

אופציונאלי:

100 גרם (שקית אחת) ערמונים קלופים ומעוכים עם מזלג

הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל על להבה בינונית עד שנהיה שקוף-זהוב. מניחים את הבצל בצלחת בצד.

באותה מחבת מחממים את 2 כפות השמן הנוספות וסוגרים את הבשר בעזרת כף עץ: מערבבים, מפוררים ומשטחים את הבשר, עד שנצרב ומקבל גוון חום-אפרפר. מסירים מהאש ומצננים מעט.

גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום
גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

מעבירים את הבשר לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן, 2 ביצים, צנוברים, אגוזים טחונים, אבקת שום, כוסברה יבשה, ערמונים מעוכים (אם בחרתם להוסיף) ומתבלים היטב במלח ופלפל. מערבבים היטב ומניחים בצד לספיגת טעמים.

גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום
גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומקרבים לעמדת העבודה שלכם (כדי שבהמשך לא תסתובבו במטבח עם רולדה עדינה בידיים. מניסיון – זה עלול להיגמר רע).

חותכים מלבן מבצק העלים ומניחים על משטח נקי ומקומח קלות. מרדדים את המלבן למלבן גדול ודק יותר, אך לא יותר ארוך מאורך תבנית התנור שלכם.

קחו בחשבון שתזדקקו לשלושה מלבנים ועדיין יישאר לכם בצק עודף.
זה הזמן לוודא שאין חורים בבצק שלכם, על מנת שהמילוי לא ידלוף החוצה במהלך האפייה.

מניחים 1/3 מכמות מלית הבשר על הבצק באופן שווה, אך לא ממש בצמוד לשוליים, על מנת להקל אוטוטו על הגלגול.

גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

כעת ניצור את הגליל: מקפלים את השוליים של הבצק קיפול קטן ומגלגלים בעדינות רבה את הבצק.

גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום
גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום
גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

בזהירות, מעבירים את הרולדה לתבנית התנור, עם תפר הבצק כלפי מטה, ובעזרת הידיים משטחים אותה מעט.

באותו אופן מכינים ומניחים את שתי הרולדות הנוספות, כאשר מקפידים להשאיר רווח בין הרולדות על נייר האפייה.

טורפים את הביצה הנותרת בקערית ובעזרת מברשת סיליקון, מברישים את הרולדות בביצה הטרופה (לא תזדקקו לכל הביצה).

גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

מפזרים את השומשום מעל הרולדות.

גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

מכניסים את התבנית לתנור החם וכעבור 15 דקות מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד כ-45 דקות (סה"כ 60 דקות אפייה).

גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

כאמור החבר הכי טוב (ומושחת) של הרולדה הזו הוא רוטב פטריות עשיר – הנה המתכון הקליל של אמי:

גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום
גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים
תומר אפלבאום

חומרים:

2 סלסלות פטריות שמפיניון (או שילוב של כמה סוגי פטריות) חתוכות לפרוסות דקות
1 בצל קצוץ
כ-1/3 כוס שמנת מתוקה (אפשר פרווה אם לא רוצים חלבי)
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה (או מחמאה למי שלא רוצה חלבי)
1 כף גדושה קמח
1 כף אבקת שום
מלח, פלפל

הכנה:

מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שנהייה שקוף. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שמתרככות ומגירות נוזלים. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנמסה. תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקמח ולאחר מכן את השמנת המתוקה. מתבלים באבקת שום, מלח ופלפל ומערבבים ומבשלים עוד כחמש דקות.

את תערובת הפטריות ניתן לשמור בכלי סגור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
אם נשאר לכם מבצק העלים, שמרו גם אותו בכלי סגור במקרר וחממו בתנור (או טוסטר אובן) לפני ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#