מרק ירקות וגריסים שצורח את המילה בית - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק ירקות וגריסים שצורח את המילה בית

כשמדברים על מתכון ביתי – מדברים על המרק הזה של סבתא איטה

תגובות
מרק ירקות וגריסים
תומר אפלבאום

קערה מלאה במרק הגריסים והירקות הפשוט והנפלא הזה, עושה עבודה של כמה סשנים טובים ויקרים אצל הפסיכולוג. חום נעים ומלטף מיד מתפשט בכל הגוף ורצון עז להתכרבל מתחת לשמיכה או להרים טלפון לאמא/סבתא תוקף אותך. ראו הוזהרתם.

עדי, חברתי היקרה, העבירה לי את המתכון של המרק של סבתא איטה ז"ל, לאחר ששמעתי מכמה חברות, שבמקרה טעמו אותו, על תכונותיו המפוארות. כאשר הבנתי שגריסים מהווים את אחד המרכיבים המרכזיים שלו, מד ההתלהבות שלי עלה. אציג בפניכם כעת את המרק בגרסתו המקורית (הכוללת אבקת מרק עוף). כמו רבים אחרים, גם אני לא מבשלת עם אבקת מרק עוף, לכן המרתי אותה בציר עוף במקום חלק מהנוזלים. אספר לכם סוד כי "ציר העוף" שלי הוא פשוט שאריות מנוזל מרק העוף הקבוע שלנו, אותם אני מקפיאה בקופסאות קטנות בפריזר ושולפת במידת הצורך.

בחורף אשתקד מרק זה זכה להצלחה רבה בביתי, אצל הקטנים והגדולים כאחד. אני מקווה שההצלחה תשוחזר אצלכם.

כמות החומרים היא לסיר קטן, אני מראש מכפילה אותה.

חומרים:

מרק ירקות וגריסים
תומר אפלבאום

1 בצל גדול מגורד על פומפייה גסה

1 גזר גדול מגורד על פומפייה דקה

2 כפות שמן קנולה/חמניות + 30 גרם חמאה

אם אתם לא מעוניינים שהמרק יהיה חלבי המירו את החמאה בעוד כמה כפות שמן.

3/4 כוס גריסי פנינה

2-3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

צרור פטרוזיליה

4-5 כוסות מים רותחים

2 כפות אבקת מרק עוף

כפי שכתבתי, אני מביאה לכם את המתכון כמו שהוא. אני לא השתמשתי באבקת מרק והמרתי את המים הרותחים באותה הכמות של ציר העוף.

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח, פלפל

הכנה:

בסיר גדול, על להבה בינונית, מחממים את השמן והחמאה.

מרק ירקות וגריסים
תומר אפלבאום

מוסיפים את הבצל והגזר המגוררים ומטגנים כמה דקות, עד להזהבה.

מרק ירקות וגריסים
תומר אפלבאום

מוסיפים את הגריסים ומערבבים ומטגנים במשך דקה.

מרק ירקות וגריסים
תומר אפלבאום

מוסיפים את קוביות הגזר וקוביות תפוחי האדמה וממשיכים לערבב ולטגן עוד דקות ספורות.

מרק גריסים וירקות
תומר אפלבאום
מרק ירקות וגריסים
תומר אפלבאום

מוסיפים לסיר את המים עם אבקת המרק/מים וציר העוף, הפפריקה המתוקה, המלח והפלפל השחור.

אם בחרתם ללכת על גרסה המשלבת ציר עוף - ניתן להמיר את כל המים בציר עוף, או רק חלק מהם, לשיקולכם (אני כאמור המרתי את הנוזלים בציר עוף).

מרק ירקות וגריסים
תומר אפלבאום

מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים את צרור הפטרוזיליה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-40 דקות.

מרק ירקות וגריסים
תומר אפלבאום

טועמים ובודקים שהגריסים מבושלים היטב. מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

ניתן לשלוף את הפטרוזיליה החוצה לפני ההגשה (כמו שילדיי אוהבים), או להשאירה במרק, את שלה היא כבר עשתה.

אם לא תאכלו את המרק מיד, ככל הנראה תצטרכו להוסיף מים רותחים לסיר לפני ההגשה ולתקן תיבול, משום שהגריסים ממשיכים להתנפח ולספוג נוזלים. אל דאגה המרק לא ייפגע. בעצם, לאחר קירורו, המרק הופך למעין נזיד ופחות למרק, משום סמיכותו. אני מעדיפה להוסיף את המים ולהחזירו למצב "מרק", אך אם מתאים לכם תבשיל עשיר במקום מרק נוזלי, אתם מוזמנים לוותר על שלב הוספת הנוזלים.

מרק ירקות וגריסים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#