קממבר בתנור: מנה שעושה חשק לארח - טאצ' פוד - הארץ

קממבר בתנור: מנה שעושה חשק לארח

ביס מושלם במסעדה תל אביבית הוביל לגרסה לשחיתות קלה להכנה

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
קממבר בתנור
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

המתכון הבא הוא תולדה של זיכרון מביס מושלם של קממבר צלויה לצד ריבה פיקנטית שאכלתי, לצד כוס יין, במסעדה תל אביבית נהדרת. טעמה ומרקמה של הקממבר הצלויה בשילוב הריבה המתוקה הלכו איתי הביתה והובילו לגרסה הביתית לשחיתות הכל כך קלה להכנה הזו.

אלתרתי אותה בפעם הראשונה לארוחת חברים ספונטנית, ועל שתי דקות עבודה התקבלו לא מעט תשבוחות.

כפי שכבר תראו, לקחתי את רעיון כיכר הקממבר בתנור צעד אחד קדימה והוספתי עוד מרכיב מושחת לסיפור - הלוא הוא בצק עלים. כלומר, לפני הכנסתו של כיכר הגבינה לכבשן נעטוף אותו בבצק עלים.

המאפה התמים, החמים והזהוב שיוצא מהתנור לא מסגיר את ההפתעה שמתחבאת בפנים.תתכוננו לשריקות.

יש כאן מקום למשחק ואפרט מספר אלטרנטיבות במהלך המתכון.

לפני שנתחיל – אנא השתמשו רק בבצק עלים על בסיס חמאה: ניתן לרכוש אותו באגף הבצקים של כל סופר כיום ולא רק במעדניות כמו שהיה עד לפני כמה שנים. עניין החמאה בבצק, לעומת המרגרינה שבשאר הבצקים, הינו משמעותי ביותר. לרוב חבילה אחת מספיקה לעטוף שתי כיכרות גבינה, ואף עשוי להישאר לכם בצק בצד אותו כדאי לשמור למתכונים אחרים.  

חומרים:

קממבר בתנור

כיכר עגולה של קממבר משובחת (או ברי, בת דודתה הכמעט זהה), לבחירתכם

בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר (במשך לילה במקרר או 4 שעות בטמפרטורת החדר)

ביצה טרופה להברשת הבצק

מעט קמח לקימוח

ריבה משובחת כמו ריבת מישמש, תותים, אפרסקים, תאנים. אם אין, גם דבש יתאים

אופציונלי אך מאד מוסיף: אגוזי מלך/פקאנים קצוצים גס

אפשרות להגשה: מניפת תפוחים חתוכים

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מקמחים את משטח העבודה, חותכים ריבוע של בצק עלים ומרדדים אותו (הקפידו שהבצק לא יהיה עבה מדי).

מניחים את כיכר הקממבר/ברי על הבצק.

קממבר בתנור

כרגע עומדות בפנינו מספר אפשרויות:

לא להניח תוספת מעל הגבינה, אלא לסגור את הבצק, לאפות ולהגיש פירות וריבה לצד כיכר הגבינה העטופה (האופציה הפחות מועדפת עליי). אופציה שנייה היא למרוח בנדיבות שכבה של ריבה/דבש ולפזר מעל אגוזי מלך/פקאנים קצוצים גס – כך אני עשיתי.

קממבר בתנור
קממבר בתנור

כעת, עוטפים את הגבינה עם הבצק: ישנה אפשרות לעטוף כמעטפה (אז צריך להקפיד על בצק דק מאד) או להרים את כל הבצק כלפי מעלה, להדק ולהיפתר מהבצק הנותר (החלופה המועדפת). העיקר שיהיה מהודק היטב ולא יותר מדי בצק.

מברישים את הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור לכ-30-35 דקות.

קממבר בתנור

מוציאים מהתנור ומצננים כ-5-10 דקות עד ההגשה (אזהרת שריפת לשון קשה).

קממבר בתנור

ישנה אפשרות להכין את הכיכר עטופה בבצק יום לפני האירוח ולשמור במקרר, כך שכל מה שנשאר לעשות לפני הגעת האורחים זה להבריש בביצה ולהכניס לתנור.

קממבר בתנור

אפשרות נוספת היא להגיש את כיכר הקממבר העטופה בליווי מניפת תפוחים. שילוב הטעמים של התפוחים, הגבינה הנמסה, הדבש/ריבה והאגוזים מופלא.

קממבר בתנור
קממבר בתנור
קממבר בתנור
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ