קציצות טונה אפויות שיעברו את מבחן הילדים שלכם בקלות - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קציצות טונה אפויות שיעברו את מבחן הילדים שלכם בקלות

בעזרת כמה מצרכים שכנראה יש לכם גם ככה בבית, אתם יכולים ברגע אחד להרים ארוחת ערב (וגם צהרים) קלילה, טעימה ומזינה במעט מאד זמן ומאמץ

תגובות
קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום

אני מקבלת לא מעט פניות לעלות בבלוג מתכונים שילדים אוהבים. להורים, ולא פחות לילדיהם, נמאס מאותו תפריט שבלוני שחוזר על עצמו בלופ – אם לארוחת צהרים, ואם לארוחת ערב. אם כן היום נידרש לסוגיה.

לאחר תקופה של ניסוי וטעייה, בתי הבכורה בת ה-8 ואני הגענו למתכון הקציצות המוצג פה. הגרסה הזו צלחה את מבחן הטעימה הגדול שנערך אצלי בבית באחד הערבים, שכלל חבורה גדולה של ילדים בשלל גילאים, יחד עם כמה מהוריהם. יצוין כי ההורים הביעו לא פחות התלהבות מהילדים ואולי אפילו יותר.

כבדרך אגב ותוך כדי הבליסה, דיברנו על כך שיש הרבה מקום לגיוון, שבעזרת כמה מהלכים פשוטים ניתן יהיה להפוך את הקציצות לממש grown up. הווריאציות רבות ויש המון מקום לאלתורים, אותם אפרט בגוף המתכון.

לאותה ארוחת ערב דרך אגב, הכנתי חצי מהקציצות עם תוספת פטרוזיליה קצוצה וחצי "נקייה" = "בלי ירוקים", בשפת ילדים. שני הסוגים נחטפו בצ'יק.

אם כן, בעזרת כמה מצרכים שכנראה יש לכם גם ככה בבית, אתם יכולים ברגע זה להרים ארוחת ערב (וגם צהרים בעצם) קלילה, טעימה ומזינה במעט מאד זמן ומאמץ. הדובדבן שבקצפת: הקציצות אפויות ולא מטוגנות – עובדה שבאופן מפתיע, ממש לא פוגעת בטעם שלהן.

לפני שנתחיל, לטעמי טונה בשמן זית תמיד עדיפה. אם אין בידיכם טונה בשמן אלא רק טונה במים, וממש מתחשק לכם להכין את הקציצות כאן ועכשיו, פשוט הוסיפו 2 כפות שמן זית לתערובת.

בנוסף, לעניין הבצל הקצוץ: 2/3 מילדיי לא מוכנים לגעת במאכל שניתן למצוא בו עקבות של קוביות בצל. הטריק שלי כדי להתגבר על מכשול זה הוא מעבד המזון המהולל שלי: אני חותכת את הבצל לרבעים ומכניסה אותו לכמה סיבובים בודדים במעבד מזון עד שהופך לנקודות בצל קטנטנות וחביבות, אשר מעניקות טעם רב אך אינן משאירות עדויות נוספות. אם אתם מנסים טריק זה עם הזאטוטים שלכם, שימו לב לא להפוך את הבצל למרק ולחדול את עבודת מעבד המזון בזמן. אני משתמשת בשיטה זו גם בקציצות בקר, בולונז וכיוצא באלה. על הדרך, גם חוסכת כמה דמעות.

כמובן שהקציצות ייצאו לא פחות טעימות (וכנראה אפילו יותר) אם תטגנו אותן במקום לאפות. אם אתם קצרים בזמן ומוכנים להניח את הדיון הבריאותי בצד כרגע – לכו על זה.

חומרים:

קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום

3 קופסאות שימורים טונה בשמן, מסוננת היטב

5 כפות פירורי לחם

2 ביצים

2 כפות קטשופ גדושות

1 שן שום כתושה

1 כף מיץ לימון טרי

1 בצל גדול (או 2 בינוניים) קצוץ

מעט שמן חמניות/קנולה לטיגון הבצל

מלח, פלפל

תוספות אופציונאליות:

צרור עלי פטרוזיליה קצוצים

כף חרדל משובח

כמה טיפות טבסקו

פרמזן מגורד

גרידת לימון

קישוא/גזר מגורר

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום

במקביל, מכניסים לקערה גדולה את שאר המרכיבים.

קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום

מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.

קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום
קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ובעזרת ידיים נקיות ורטובות יוצרים קציצות מתערובת הטונה.

קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום

מניחים את הקציצות על תבנית התנור ונותנים להן מעיכה קלה על מנת שיהיו מעט שטוחות.

קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום

מכניסים את הקציצות לתנור החם ל-10 דקות, הופכים אותן ואופים 10 דקות נוספות.

קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום
קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום

מוציאים ומגישים.

קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום
קציצות טונה אפויות
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#