לא קונים, מכינים: נאגטס עוף בתנור - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא קונים, מכינים: נאגטס עוף בתנור

במסווה של נאגטס קלים וממכרים, כך תגישו לילדים קציצות עוף וירקות אפויות בתנור

תגובות
נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום

לפני כמה ימים, לאחר שילדיה של מאיה חברתי (אותה אחת שחתומה על המתכון לבטטות הקלות והנחטפות) סיימו לזלול את ארוחת הצהריים שלהם, היא שלחה לי הודעה בה בדקה אם אני מכירה את קציצות העוף והירקות בתנור שלה – ארוחה שילדיה תמיד שמחים לאכול. כזו שהיא גם קלה להכנה וגם סופר בריאה (אפוי ומפוצץ בירקות) במסווה של נאגטס שילדים אוהבים.

מיד הרמתי את הכפפה ולא עבר זמן רב עד שהקציצות המדוברות הוגשו על שולחני. רוב סובבי השולחן נהנו מהקציצות החדשות (כמובן שלא ויתרו על טבילה בקטשופ) ואני הייתי מרוצה שהצלחתי להכניס לילדת השניצל ואורז שלי - קצת ירקות. אם כן, נדמה כי ניתן להכריז על קבלתן של קציצות אלו לארסנל ארוחות הצהרים ההולך וגדל שלנו.

שלא תבינו לא נכון, זו אינה מנה המתאימה אך ורק לילדים. בצירוף רוטב הסרירצ'ה האהוב עלי (שמככב גם ברוטב של סלט הכרוב אצלנו) נהניתי מכל ביס נטול רגשות אשמה.

אם כן, קבלו את המתכון של מאיה אחד לאחד, למעט שינוי קטן ומשבח: טיגון הבצל לפני הוספתו לבלילה (כמו במתכון של קציצות הטונה האפויות). אם אתם בוחרים לוותר על שלב זה, דאגו שהבצל באמת יהיה כמה שיותר קטנטן.

חומרים:

נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום

1/2 קילו עוף טחון

1 גזר מגורר דק

1 קישוא מגורר דק

2 בצלים קצוצים קטן מאד או מגוררים דק

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

1 תפוח אדמה מקולף, מבושל במים ומעוך לפירה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס פירורי לחם

מעט שמן חמניות לטיגון הבצל

מלח, פלפל

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.

נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום

מערבבים את כל המצרכים בקערה, כולל את הבצל המטוגן.

נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום
נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום

בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים אותן על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום
נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום

מכניסים לתנור ל-10 דקות, הופכים אותן ואופים ל-10 דקות נוספות.

נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום

מגישים ונהנים.

נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום
נאגטס עוף וירקות אפויים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#