מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
כרובית צלויה חריפה
קרדיט: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

על חיבתי לרוטב סרירצ'ה עוקצני דיברנו כאן בעבר במתכון לסלט הכרוב התאילנדי הנפלא. והפעם תהיתי איך הוא יכול לקבל תפקיד ראשי ומוצלח במיוחד. הפתרון נמצא מיד בדמות הכרובית בתנור.

התוספת הנפוצה והאהובה, שמהווה חברה קבועה במגש האנטיפסטי, מקבלת החל מרגע זה טוויסט בועט בזכות תוספת של כמה מרכיבים פשוטים.

התוצאה שמתקבלת היא מנה כיפית שאי אפשר להפסיק לנשנש, למרות ובגלל השריפה שבלשון. כמה מחברותיי, שטוענות כי הן לא נהנות מאוכל חריף, מצאו את עצמן מתחברות למגש הכרובית הזה עד לחיסולו היסודי.

מקורו של המתכון בספר Bountiful של Todd Porter ו- Diane Cu והוא עבר כמה גלגולים מאז.

שתי דקות עבודה והכרוביות המתובלות שלכם משתזפות בתנור.

ממליצה מראש להכפיל או לשלש כמויות:

חומרים:

כרובית צלויה חריפה
צילום: תומר אפלבאום

1 ראש כרובית מפורק לפרחים

2 כפות רוטב סרירצ'ה

1/3 כוס שמן זית

1 כפית שמן שומשום

1 כף סויה

1 כף חומץ אורז

אופציונאלי לפיזור מעל:

חופן עלי כוסברה קצוצים

מלח ים

הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים היטב שמן זית, שמן שומשום, סויה, חומץ אורז וסרירצ'ה.

כרובית צלויה חריפה
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את כל פרחי הכרובית.

כרובית צלויה חריפה
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים את הכרוביות, בשכבה אחת, לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושופכים כל טיפה נותרת של רוטב מעליהן.

כרובית צלויה חריפה
צילום: תומר אפלבאום

מכניסים לתנור ל-10 דקות, הופכים את הכרוביות וצולים 10-15 דקות נוספות.

כרובית צלויה חריפה
צילום: תומר אפלבאום
כרובית צלויה חריפה
צילום: תומר אפלבאום

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעט מלח ים ואת עלי הכוסברה הקצוצים מעל (אופציונאלי) ומגישים.

כרובית צלויה חריפה
צילום: תומר אפלבאום
כרובית צלויה חריפה
צילום: תומר אפלבאום

הכרוביות טעימות חמות או בטמפרטורת החדר.

מתכונים קלים נוספים של מיכל רוזנבך - כאן

מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ