חצי דקה עבודה והפאי פלא שלכם בתנור - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חצי דקה עבודה והפאי פלא שלכם בתנור

המתכון לפאי פלא קוקוס, משהו בין פלאן לפודינג, שנעשה כולו בבלנדר ומשם לתנור חורך את הרשתות החברתיות. כך תכינו אותו צעד אחר צעד

תגובות
 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום

חצי דקה עבודה על השעון והפאי פלא שלכם בתנור.

המתכון "פטנט" הזה רץ ברשת ובארצות הברית כבר זמן מה, חברה ברילוקיישן סיפרה לי שאין בית אב בשכונה בו הפלא הזה לא נשלף מהשרוול לאחרונה.

האמת, אכן מדובר בפטנט נחמד ביותר, או כפי שאני קוראת לו "בלנדר פאי".

רוצים הסבר?

אין יותר פשוט מזה: מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר, מפעילים 30 שניות, מעבירים לתבנית משומנת וסופרים את הדקות עד שהקינוח הריחני מוגש לשולחן.

המתכון המקורי בכלל לא קשור לקוקוס אלא מבוסס על חלב, אך אחרי כמה ניסיונות ושינויים הגעתי למסקנה כי הכיוון ה-"קוקוסי" לגמרי לוקח את השני בסיבוב.

מודה, את הקרדיט להחלפת חלב הפרה בחלב הקוקוס יש להעניק לחברתי, שטעמה את אחת הגרסאות הקודמות וחשבה שההחלפה לחלב קוקוס יעשיר את טעם הפאי הנפלא אפילו יותר ויכביד פחות על הקיבה. אין מה להגיד, הבחורה יודעת על מה היא מדברת.

אפשר לומר כי יותר מפאי נוצר כאן בעצם מעין פלאן קוקוס מעולה: המרקם הפודינגי של תוך הפאי מאד מזכיר את הפלאן הלטיני האהוב.

קראו לזה פאי, קראו לזה פלאן, קראו לזה אריק מצדי, העיקר שתעשו את זה. מדובר במעדן קליל להכנה ששווה מאוד לנסות.

כמובן, כמו במקרים רבים, אם תגישו לצד גלידת וניל, התוצאה רק תשתבח.

המתכון המקורי לקוח מהבלוג hot eats and cool reads.

חומרים:

 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום

2 כוסות מי קוקוס

כמו במתכון הנפלא של כדורי השוקולד, הכוונה לחלב קוקוס הרזה יותר מקרם הקוקוס הסמיך והעשיר.

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

100 גרם קוקוס טחון (שקית אחת)

1/2 כוס קמח

120 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

קמצוץ אגוז מוסקט

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים את כל מרכיבי העוגה בבלנדר למשך 30 שניות עד שהופכים לתערובת אחידה.

 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום
 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום

מוזגים את התערובת לתבנית פאי משומנת בחמאה (או תבנית עגולה משומנת אחרת המתאימה לתנור) ואופים 45 דקות עד שהפאי מעט מזהיב.

 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום
 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום
 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום
 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום
 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום
 פאי פלא קוקוס
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#