מאפינס גבינות וזיתים - מביך כמה קל להכין - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מאפינס גבינות וזיתים - מביך כמה קל להכין

אם אתם שייכים לז'אנר הבשלנים של כמה ערבובים בקערה והופ לתנור, המתכון למאפינס גבינות וזיתים הוא בדיוק בשבילכם

תגובות
מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום

הפעם הראשונה שטעמתי מהמאפינס המפורסמים של חברתי רוני (אותה אחת שהעבירה לי את המתכון הכה שימושי של המג'דרה) היתה באחת מהדלקות הנרות ההמוניות של חנוכה. רוני הגיעה עם צלחת ענקית מלאה במאפינס רכים ומזמינים שחוסלה בהתלהבות על ידי כל הזאטוטים, מהזוחלים דרך הכדורגלנים ועד המבוגרים.

אוהבים לבשל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

מאז יצא לי לטעום את המאפינס, התמיד-מוצלחים, במפגשים נוספים. הם משתלבים נפלא בארוחת בוקר, בפיקניק או בארוחת ערב. ספציפית לארוחת הערב של ילדים בררנים, מדובר בפתרון נהדר: שניים-שלושה מאפינס, לצד כמה ירקות חתוכים ועשיתם  "V" על ארוחת ערב מוצלחת.

יתרון נוסף וחשוב מאד: מדובר במתכון מז'אנר ה"מביך כמה קל": מערבבים הכל בקערה והופ לתנור. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. רוב המצרכים נמצאים גם ככה במקרר רוב הזמן, כך שניתן להכין בספונטניות. הצטרפו עוד כמה ילדים לארוחת ערב? חכו עם הפיצות, נצלו את המתכון להפעלה קטנה לפני.

לי יצא כבר לאפות את המאפינס בתבנית מאפינס רגילה או בתבניות חד פעמיות של מאפינס/עוגות אישיות, אותן ניתן למצוא ליד תבניות האינגליש קייק החד פעמיות כמעט בכל סופר. רוני ממליצה לאפות בתבנית מיני-מאפינס אם יש, כי אז יוצאים מאפינס חמודים וקוקטים שנחמד במיוחד לנשנש.

כמו במתכונים רבים, ישנן כל מיני אופציות לגיוונים ושינויים. אם אינכם מאוהדי הזיתים או שפשוט נגמר לכם המלאי, המאפינס ייצאו מעולים גם כמאפינס גבינה בלבד. בנוסף, אפשר להמיר את הזיתים בתוספת אחרת כמו עגבניות מיובשות קצוצות או פטריות מטוגנות ו/או בצל מטוגן למשל. למבוגרים אוהבי הז'אנר, בעיטה פיקנטית של פלפל שיפקה או חלפיניו קצוץ לבלילה, תוסיף הרבה טעם.  

חומרים:

מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום

תבנית מאפינס של 12, בה נשתמש בשני סבבים (או 2 תבניות מראש, אם יש)/ תבנית מיני מאפינס/קרטונים חד פעמיים להכנת מאפים

100 גרם חמאה מומסת

2 גביעים יוגורט 4.5%

1 קופסת קוטג' (250 גרם)

1 קופסת גבינה לבנה (250 גרם)

1 כוס פתיתי גבינה צהובה (כמו פתיתי עמק שקונים בשקית)

רבע קובייה של גבינה בולגרית/פטה מעוכה במזלג (כ-60-70 גרם)

3 ביצים

2 ו-3/4 כוסות קמח תופח

אם אין לכם קמח תופח פשוט הוסיפו כפית אבקת אפייה לכל כוס קמח רגיל.

1 כוס וחצי טבעות זיתים/זיתים קצוצים

מלח, פלפל

חמאה/שמן לשימון תבניות המאפינס

אופציונלי:

שומשום לפיזור מעל המאפינס.

הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את תבנית/תבניות המאפינס בחמאה/שמן.

מערבבים בקערה גדולה את החמאה, היוגורט, הקוטג', הגבינה הלבנה, הצהובה, הבולגרית ואת הביצים. מתבלים במלח ובפלפל.

מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום
מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום
מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום
מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום

מקפלים פנימה את הזיתים (או תוספת אחרת/נוספת – ראו הצעות לפני המתכון), שופכים לשקעי המאפינס, אך לא עד הסוף (בערך עד קו ה-3/4), מפזרים מעל מעט גרעיני שומשום (אם מעוניינים) ומכניסים לתנור לכ-30 דקות – במקרה של המאפינס הגדולים.

מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום
מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום

שימו לב שאם אתם אופים מיני מאפינס זמן האפייה מתקצר משמעותית.

מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום
מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום

מגישים חם או בטמפרטורת החדר

מאפינס גבינות וזיתים
תומר אפלבאום

האמת, מניסיון אישי - גם קרים מהמקרר הם טעימים מאוד.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#