סום טאם מזויף: כך תכינו סלט קולרבי תאילנדי - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סום טאם מזויף: כך תכינו סלט קולרבי תאילנדי

לא מצליחים להשיג פפאיה לסום טאם? לא נורא. המתכון הבא יגלה לכם שהקולרבי עושה את זה לא פחות טוב

תגובות
 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום

לפני מספר חודשים עברנו בית. בערב המעבר, בין הקרטונים והבלאגן, הגיחה גילה כמו מלאך עם קופסאות פלסטיק מלאות בכל טוב.

זו זכורה לי כאחת הארוחות הטובות והמספקות, אתנחתא נעימה וטעימה במיוחד, שכללה בין היתר גם סלט מעולה. מדובר במעין טייק אוף על סלט התאילנדי הידוע סום טאם, רק שבמקום הפפאיה הירוקה, הופיע כאן קולרבי. הקולרבי הפריך, הבריא (כן, כן) ודל הקלוריות, עושה עבודה נפלאה, ויש שיגידו אפילו טובה יותר, כממלא מקום לפפאיה.

במתכון המקורי לסום טאם יש להשתמש בסוכר דקלים. אני המרתי אותו לסוכר לבן והתוצאה עדיין מעולה. לכן, אהיה נאמנה למקור ואציין את אופציית הסוכר דקלים, אך אם אינכם טהרנים – סוכר לבן לגמרי עושה את העבודה.

עוד תמצאו כי בין המרכיבים גם רוטב דגים, בו מרבים להשתמש במטבחים האסייתיים ובתאילנדי בפרט. מי שלא מכיר את הטעם (והריח!) בבקשה אל תירתעו, הרוטב ממש משמעותי למנה ובתוך הסלט הוא משתלב נפלא.

ומשהו פרקטי: ניתן להכין את רוב העבודה מראש ואז להרכיב לפני ההגשה. למשל, לערבב את הרוטב מראש ולאפסן אטום במקרר. אף קליית השומשום וטיגון השאלוטס יכולים להיעשות מבעוד מועד. ניתן גם לעשות V על שלב חיתוך הקולרבי לגפרורים לפני ההגשה ולאפסנו במקרר בקופסה אטומה. שימו לב כי הקולרבי מדיף ריח כעבור זמן מסוים, אז לא מומלץ לחתוך יותר מדי שעות מראש. כל שיישאר לכם לעשות הוא להרכיב את הסלט הנפלא הזה ולהגישו.

חומרים:

 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום

לסלט:

2 קולרבי בינוניים מקולפים וחתוכים לגפרורים (ג'וליינים)

חופן עלי נענע שטופים וקצוצים גס

חופן עלי כוסברה שטופים וקצוצים גס

1 כף שומשום

2 בצלים ירוקים פרוסים לעיגולים דקים

5 שאלוטס מקולפים ופרוסים דק

3 כפות שמן חמניות/קנולה

2 כפות בוטנים מטוגנים קצוצים גס

לרוטב:

1 כף סוכר דקלים מגורד/סוכר לבן

4 כפות מיץ לימון טבעי סחוט

4 כפות רוטב דגים (פיש סוס) - ניתן להמיר לרוטב פטריות אויסטר

1 שן שום קטנה כתושה

צ'ילי אדום קצוץ לפי הטעם

הכנה:

במחבת קטנה קולים את השומשום על להבה נמוכה (כפי שעשינו בסלט כרוב תאילנדי). מניחים בצד.

 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום

במקביל מחממים את השמן במחבת בינונית ומטגנים את השאלוטס עד שמשחימים והופכים פריכים. מעבירים אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג בשכבה אחת.

 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום
 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום
 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום

מכניסים את כל חומרי הסלט לקערה, שופכים את הרוטב מעל, מערבבים ומגישים.

 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום
 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום
 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום
 סלט קולרבי תאילנדי
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#