שלוש שכבות של עונג: עוגת גבינה עם קינמון - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלוש שכבות של עונג: עוגת גבינה עם קינמון

מצד אחד קלה להכנה, מצד שני קוצרת מחמאות בלי סוף: עוגת גבינה אפויה שאי אפשר להפסיק ליישר

תגובות
עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

על העוגה הזו שמעתי מנועה חברתי. היא סיפרה שיש לה מתכון לעוגה שמתאימה בול לבלוג: מצד אחד קלה להכנה, ומצד שני תמיד קוצרת ים מחמאות. על פניו, מדובר בעוד עוגת גבינה אפויה, אך בפועל יש פה כמה פיתולים קטנטנים בעלילה שיוצרים יחד עוגה שאי אפשר להפסיק ליישר.

אוהבים לבשל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

אחת מעוגות הגבינה האהובות עליי היא זו של אורנה ואלה (שאת מתכונה ניתן למצוא בספרן המעולה). כשקראתי לראשונה את המתכון של עוגה זו, מיד נזכרתי באותה עוגה מפורסמת של הצמד משינקין: שלוש שכבות הבנויות מעוגיות מרוסקות, גבינה אפויה וציפוי שמנת חמוצה נפלא.

האם זוהי לא אותה עוגה? שאלתי את עצמי. אך לא. המינונים שונים, זמני האפייה וחום התנור שונים. בנוסף, זאת קטנה וביתית יותר, עם טאץ' קטן שמוסיף הרבה: כפית קינמון המפוזרת בין שכבת הגבינה האפויה לשכבת השמנת החמוצה.

שימו לב גם לעובדה שיחסית לעוגות גבינה אחרות, זו יחסית דלת שומן וקלוריות (השתמשתי במילה יחסית). לא תמצאו בה זכר לגבינת שמנת עתירה באחוזי שומן או שמנת מתוקה מוקצפת, ובכל זאת התוצאה עשירה ומענגת למדי.

עם הזמן והניסיונות הכנסתי כמה שינויים מינוריים במתכון – כמו הוספת ביצה, הוספת מעט עוגיות לבסיס והמסת החמאה לפני הוספתה לשכבת העוגיות שלטעמי הקפיצו את העוגה עוד שלב למעלה.

חומרים:

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

תבנית קפיצית בקוטר 23 או תבנית פיירקס קטנה

לבסיס:

כ-18 עוגיות פתי בר (כחצי שרוול)

100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:

500 גרם גבינה לבנה 9%

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כפית מחוקה של קינמון

לציפוי:

2 גביעים שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

במעבד מזון (או עם מערוך ושקית/קערה) מרסקים את העוגיות לפירורים.

מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד מעט עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

מרפדים את תחתית התבנית (רק התחתית, ללא הדפנות) בתערובת הפירורים, ומניחים במקפיא עד לשלב הבא.

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

כעת, מערבבים היטב בקערה בינונית את כל חומרי שכבת הגבינה למעט הקינמון (גבינה, ביצים, סוכר וכפית תמצית וניל).

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

משטחים בעדינות עם לקקן את שכבת הגבינה מעל שכבת הפירורים ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום
עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:

מערבבים בקערה קטנה את השמנת החמוצה, הסוכר והווניל ומניחים בצד.

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום
עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

מוציאים את העוגה מהתנור, אך לא מכבים אותו.

בוזקים את כפית הקינמון באופן אחיד מעל פני העוגה החמה וממתינים עוד כ-5-10 דקות עד שמניחים את שכבת הציפוי.

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

בזהירות, בעזרת לקקן, מורחים את שכבת הציפוי מעל הקינמון, באופן אחיד ושווה ומכניסים לתנור לעוד כ-5-8 דקות.

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום
עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

מוציאים את העוגה, מצננים ומכניסים למקרר לכמה שעות טובות עד ההגשה.

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום

למחרת היא רק משתבחת.

עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום
עוגת גבינה עם קינמון
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#