עוף במבה: מנה למי שלא אוהב חמאת בוטנים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוף במבה: מנה למי שלא אוהב חמאת בוטנים

עוף ברוטב חמאת בוטנים יגרום גם למי שלא אוהב במבה ובטח לא את הממרח הזה - לבקש כפית ולחם בשביל לנגב את כל הרוטב

תגובות
עוף במבה
תומר אפלבאום

כפי שכבר טענתי בעבר, למשל במתכון לסלט הכרוב התאילנדי, אצלי בבית מאוד אוהבים חמאת בוטנים ולא רק בתוך לחם, אלא ברטבים, קינוחים ויותר מכל - במנת העוף הזאת שכבר הפכה שגורה בביתנו.

אם כן, בנוסף למנות קבועות בסבב הארוחות אצלנו כמו: שניצל, בולונז, קציצות העוף האפויות ובטטות בסילאן, יש לנו ברפרטואר מועדון ארוחת הצהרים כמה "מיוחדים" שהפכו לקבועים. לדוגמה, אחת המנות האהובות על בתי האמצעית היא עוף ברוטב חמאת בוטנים, או כפי שהיא קוראת לו, ומאז גם כולנו: "עוף במבה".

לא פעם קורה שבבוקר, במהלך ההתארגנות לגנים ולבית הספר אנחנו סוגרים בינינו מה יהיה בתפריט לצהרים, ואם עוף במבה הוא הנבחר, הילדה מגיעה לבית ספר בדילוגים. זוהי מנה טעימה מאד לילדים ולמבוגרים כאחד. גם מי שלא חובב חמאת בוטנים מתאהב במנה הזו ובעיקר ברוטב הכה טעים – שממש מתבקש לאכול אותו עם כפית או לנגב עם לחם.

המתכון הזה נולד כבן תערובת ממתכונים שונים של עוף בחמאת בוטנים שבישלתי לאורך השנים. בעיניי, הוא פשוט מצוין, מצד אחד מלא בטעם, ומצד שני קליל ולא מסובך להכנה (בדיוק כמו שאני אוהבת). מתקבל עוף טעים ורך ששוחה ברוטב שהולך נהדר עם כמה כפות של אורז לבן.

לפני שנתחיל, אוסיף כי ניתן להכין את המנה מפרגיות או חלקי עוף אחרים (אצלי אוהבים שוקיים בלבד), מה שזמין וטעים לכם. אני הפעם הלכתי על פרגיות עסיסיות.

חומרים: 

עוף במבה
תומר אפלבאום

לעוף:

12 שוקי עוף/ 10 נתחי פרגיות חצויים ונקיים

1 בצל סגול גדול קצוץ/ 3 שאלוטס קצוצים

2 כפות ג'ינג'ר מגורר

6 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן חמניות/קנולה

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

מעט פתיתי צ'ילי יבש

אופציונאלי למבוגרים:

פלפל צ'ילי נקי מגרעינים וקצוץ

לרוטב:

1/2 כוס חמאת בוטנים (חלקה, ללא תוספת דבש)

2 כפות סילאן או דבש

3 כפות סויה

2 כפות רוטב טריאקי

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

כוס וחצי מים רותחים/ציר עוף

להגשה (לא חובה):

בצל ירוק קצוץ/בוטנים קצוצים

הכנה:

בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן וסוגרים את העוף כ-3 דקות מכל צד, כאשר תוך כדי ממליחים ומפלפלים אותו.

עוף במבה
תומר אפלבאום
עוף במבה
תומר אפלבאום

מוציאים את העוף מהסיר לצלחת נפרדת.

עוף במבה
תומר אפלבאום

לאותו הסיר (עם השמן ושאריות העוף שנשארו – כל הטעם שם!) מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמזהיב (בערך 7 דקות), תוך גירוד הסיר מדי פעם עם כף עץ.

עוף במבה
תומר אפלבאום

במקביל, בזמן שהבצל מזהיב, מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.

עוף בבמבה
תומר אפלבאום
עוף במבה
תומר אפלבאום

מוסיפים לבצל הזהוב את הג'ינג'ר, השום והצ'ילי היבש (ופלפל חריף קצוץ למי שהלך על הגרסה למבוגרים), ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.

עוף במבה
תומר אפלבאום

מחזירים את העוף לסיר (בשכבה אחת), יוצקים עליו את הרוטב שהכנו בקערה, ומביאים לרתיחה.

עוף במבה
תומר אפלבאום

מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.

עוף במבה
תומר אפלבאום

מעבירים את העוף (עם כל טיפת רוטב) לקערת הגשה, ומפזרים מעל בוטנים קצוצים ו/או בצל ירוק קצוץ (ותרו על שלב זה אם מגישים לילדים).

מומלץ להגיש יחד עם אורז לבן או אורז קוקוס (מתכון יגיע בהמשך) שיספוג לתוכו את הרוטב המשובח.

עוף במבה
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#