סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו

לא מהיר ולא פשוט להכנה, אבל משתלם מאוד: סלט חצילים ופלפלים גרוזיני שאוכלים אותו קר והוא משדרג בקלות כל סנדוויץ'

תגובות
סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום

בהמשך לחצילים הגרוזיניים, הנה מנה נוספת ממטבחה הגאורגי של נינו האלופה, שגם בו מככבים החצילים. מדובר בסלט מבושל ומתובל טעים במיוחד שהוא מוצלח בכל ארוחה ומקפיץ כל סנדוויץ'.

כפי שכנראה ידוע לכם, רוב מטעמי "העדה" (כפי שנינו מספרת) עתירי שמן של טיגון, או פשוט שמנים מאוד, גם אם לא מטוגנים (מה שלא מפחית מטעמם הנפלא, אך כן תורם לרגשות אשם אחרי התנפלות על מגש שלם של חצ'פורי חם). מבחינה זו, הסלט הזה הוא יוצא דופן, היות ואין כאן שום שלב של טיגון ובכלל כמות השמן בו היא יחסית מינורית.

אם ברצונכם להרשים את האורחים עם שם גרוזיני מפוצץ ואותנטי, נינו מספרת כי זו הגרסה שלה ל-"פטריז'אני עם פלפלים". שלא תגידו שלא אמרתי: מדובר בסלט ואוכלים אותו קר, אך ממש לא קוצצים פה כמה מרכיבים והופ לשולחן. מעורב כאן תנור וזמן הכנה לא מבוטל, כולל כמה שעות מקרר לפני ההגשה, אך התוצאה בהחלט משתלמת.

כמובן שבמתכונים ביתיים כמו זה, שעוברים מדור לדור (כמו הוורניקס והבשר בטחינה למשל), אין כמויות מדודות. לכן גם כאן, ניסיתי "למדד" עבורכם את המתכון של נינו. יש המון מקום למשחק בהתאם להעדפותכם. למשל, כמות הירק יכולה להיות גדולה או קטנה, דומיננטית או משנית, בהתאם לטעמכם האישי. כך גם מינוני השום, הפלפל החריף והמלח ישתנו מאדם לאדם.

אם מארחים, זהו סלט נפלא להכנה מראש, במתכונת "שגר ושכח" במקרר. בנוסף, הסלט מחזיק כשבוע בכלי אטום במקרר.

הכמות המתוארת כאן מספיקה לסלט גדול ומפנק. אם אתם רוצים להכין סלט קטן, אתם מוזמנים לחתוך את כל המרכיבים בחצי.

חומרים:

סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום

6 חצילים יפים, מבריקים וקלים במשקלם

4 פלפלים אדומים

חצי צרור עלי כוסברה קצוצים דק

חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק

שמן זית לזילוף

מלח ים

1/2 כוס חומץ

10 שיני שום (כן, זו לא טעות) כתושות

כ-1/2 פלפל חריף קצוץ דק (הרגישו חופשי להוסיף לפי מידת החריפות המועדפת)

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

חותכים לכל חציל את הקצה הירוק, ופורסים אותו לאורכו ל-3-4 פרוסות גדולות (חציל גדול יניב 4 פרוסות ארוכות). כל פרוסה חותכים לרצועות ארוכות של 3, וכל רצועה שוב ל-3, כך שלבסוף מתקבלים מקלות עבים של חציל.

יש לזכור שהחציל מאד מתכווץ באפייה, לכן אנחנו לא רוצים גפרורים, אלא חתיכות בשרניות ועבות יותר.

את מקלות החצילים מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

אין בעיה שהחצילים יונחו בערימה אחד על השני, פשוט במהלך האפייה תצטרכו קצת לערבב אותם.
אם אתם רוצים לחסוך לעצמכם את שלב הערבוב, הניחו את החצילים אחד ליד השני בשתי תבניות תנור.

מזלפים מעל החצילים שמן זית ומפזרים מלח ים.

סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום
סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום

עם ידיים נקיות מערבבים היטב את החצילים עם שמן הזית והמלח כך שייעטפו היטב.

סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום

מכניסים את תבניות החצילים לתנור עד לקלייתם למשך כ-30-35 דקות (יש לשים לב שזמני האפייה עלולים להשתנות מתנור לתנור). אם ערמתם חצילים בתבנית אחת, אל תשכחו לתת ערבוב קל במהלך האפייה. יש להיות עם היד על הדופק ולשים לב לא לשרוף את החצילים.

כעת עוברים לפלפלים, שזוכים לאותו טיפול כמו החצילים: לאחר הוצאת הליבה והגרעינים, חותכים כל צלע של פלפל לכ-2-3 רצועות עבות (תלוי בגודל הפלפל). יש לקחת בחשבון שגם הפלפלים, כמו החצילים, יתכווצו בתנור.

מזלפים על הפלפלים שמן זית, מפזרים מלח ים ומערבבים עם הידיים.

סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום

מצרפים את תבנית הפלפלים לתנור עד לקלייתם, כ-30 דקות.

הכנסתי את מגש הפלפלים לתנור 5 דקות לאחר הכנסת מגש החצילים והוצאתי את שניהם יחד.

בזמן שהפלפלים והחצילים נקלים, מערבבים בקערה את שיני השום הכתושות, הפלפל הירוק החריף והחומץ.

סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום
סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום

מרכיבים את הסלט:

בקערה גדולה מערבבים את החצילים, הפלפלים, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים עם הרוטב. מוסיפים עוד מלח ים לפי הטעם (בשלב זה אפשר להוסיף גם עוד מעט שום, פלפל או חומץ אם רוצים). מרקם הסלט יהיה עיסתי ועסיסי.

סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום
סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום
סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום
סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום

למרות שבזמן הערבוב טועמים עוד ועוד מהסלט, הוא זקוק ל "זמן מקרר" שרק משבח אותו: לכן, מעבירים אותו לכלי סגור ומכניסים למקרר לכמה שעות, אפילו עד למחרת.

סלט חצילים ופלפלים גרוזיני של נינו
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#