בדיוק למזג האוויר הזה: ענני גלידת תותים ביתית - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בדיוק למזג האוויר הזה: ענני גלידת תותים ביתית

זה הזמן לנצל את התותים הנפלאים שעל מדפי הירקנים כרגע ולהכין את הפרפה הנפלא והקליל הזה

תגובות
פרפה תותים
תומר אפלבאום

אחרי ההתאהבות בקרוסטטת התותים היפהפייה, זה היה אך טבעי להגיע לקינוח תותי פרוטי נוסף, אותו מכינה יובלי בת ה-14, בכורתה של מאיה החתומה על הנאגטס עוף וירקות האפויים.

הפרפה הזה, שהוא בעצם מעין ענני גלידה ביתית, קרמית ועשירה בפרי, לא רק טעים ומוצלח במיוחד בקרב ילדים וגדולים כאחד, אלא גם קל מאד להכנה, שיכולה להיעשות אפילו כמה ימים לפני ההגשה ולחכות במקפיא עד רגע האמת.

בנוסף, זהו קינוח ללא גלוטן שגם כמובן מתאים לפסח אבל ממש לא רק - כיף לקבל צלוחית ממנו בסוף כל ארוחה. רק שימו לב כי לא ניתן להגישו ישירות מהמקפיא ומומלץ להניחו כרבע שעה לפני ההגשה בחוץ (או חצי שעה במקרר). בימים חמים יותר כמובן שההפשרה תהיה הרבה יותר מהירה.

בעונה אחרת יצא לי כבר להכין פרפה מנגו לפי מתכון זה, על בסיס מנגו מאיה בשל ומתוק והתוצאה הייתה מענגת במיוחד. אם כן, ניתן להמיר את התותים בפרי עונתי בשל ומתאים אחר.

כמות המצרכים הרשומה כאן היא לתבנית פיירקס מרובעת קטנה. אם אתם מתכננים אירוח גדול (או לחילופין לחפור ולנבור במעדן הזה בהמשכים), קבלו המלצה חמה ממני והכינו מראש כמות כפולה של פרפה, כך שימלא היטב תבנית פיירקס גדולה.

זה הזמן לנצל את התותים הנפלאים שעל מדפי הירקנים כרגע ולהכין את הפרפה הנפלא והקליל הזה.

חומרים:

פרפה תותים
תומר אפלבאום

250 גרם תותים שטופים, ללא החלק הירוק, חתוכים לחצי

1 חלבון ביצה

1 כוס סוכר

1 מכל שמנת מתוקה להקצפה

הכנה:

מכניסים למיקסר (כן מיקסר!) את התותים, החלבון והסוכר ומתחילים להקציף – תחילה במהירות איטית ולאט לאט מגבירים למהירות מהירה, עד להיווצרות תערובת קצפית תפוחה.

פרפה תותים
תומר אפלבאום
פרפה תותים
תומר אפלבאום
פרפה תותים
תומר אפלבאום

מעבירים את התערובת לקערה נפרדת.

מבלי לשטוף את קערת המיקסר, שופכים אליה את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה וטובה.

מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת התותים ומעבירים לכלי פיירקס. מכסים ומעבירים למקפיא, למינימום של 4 שעות, עד להגשה.

פרפה תותים
תומר אפלבאום
פרפה תותים
תומר אפלבאום
פרפה תותים
תומר אפלבאום
פרפה תותים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#