בננה קרים פאי: עוגה שמעוררת געגועים לדרום ארצות הברית - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
${m.global.stripData.hideElement}

 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בננה קרים פאי: עוגה שמעוררת געגועים לדרום ארצות הברית

בין רפרטואר הקינוחים המרשים של דרום ארצות הברית בולט במיוחד ה-Banana Cream Pie - שחיתות מענגת שכדאי לנסות בבית

תגובות
בננה פאי
תומר אפלבאום

בעקבות המתכון לקי ליים פאי, השתלטו עליי נוסטלגיה וגעגועים לתקופה ההיא בילדותי שבה גרתי בדרום ארצות הברית.

באותן שנים, משפחתי ואני התעמקנו והתאהבנו במטבח הדרומי המושחת שכלל, בין השאר, את הביסקיטס, הגרייבי, ה-BBQ המושלם וגם הרבה אוכל מטוגן מכל מין וסוג (עגבניות, עוף, לחם, if u can name it – u can fry it). לצד מנות הדגל האלו היה גם רפרטואר קינוחים מושחת, בעיקר בפאי על שלל מיניו וסוגיו. אחד האהובים עליי באותה תקופה היה ה- Banana Cream Pie.

אם כן, לקחתי על עצמי משימה לנסות ולשחזר את אותו טעם מהעבר, ואני חושבת שהתוצאה די קרובה למקור (עם כמה קיצורי דרך מתבקשים). בכל הקשור לקלתית ולקצפת, המתכון מבוסס על הפאי לימון, כאשר ביניהם תמצאו שכבה של פודינג ביתי סמיך ומענג ומעל שכבה של בננות בשלות ומתוקות. זה הזמן לומר כי הפאי יקום וייפול על איכות הבננות. אם הבננות אינן בשלות דיין – לכו על מתכון אחר! חבל. שום דבר לא יציל את הקינוח הזה אם הן לא באמת מתוקות. אין לנו בעיה עם בננות בשלות עם קצת "דבש" (כפי שהסבתות אומרות), אך מנגד אם הקליפה כבר שחורה ומרקם הבננה כבר ממש דביק- ותרו.

לעניין העוגיות בקלתית: ישנה אפשרות להחליף את הפתי בר בעוגיות לוטוס, למכורי הטעם הקרמלי שביניכם. בעיניי בננות ועוגיות לוטוס הן ממש זיווג משמיים. מנגד, הפאי על בסיס הפתי בר מקבל פעם אחר פעם מחיאות כפיים סוערות, אז הרגישו בנוח להישאר איתו. ישנה אפשרות להפוך את הקלתית למתוקה-מלוחה: טוחנים יחד עם העוגיות הנבחרות כמה בייגלה "שטוחים" עם מלח – מהלך שנותן לפאי טוויסט אחר ומיוחד, לאוהבי הז'אנר.

חומרים:

בננה פאי
תומר אפלבאום

לקלתית:

קצת יותר מחצי שרוול של פתי בר (150 גרם בערך)

90 גרם חמאה מומסת

אופציונאלי:

כמה בייגלה "שטוחים" עם מלח

למלית:

1/2 כוס סוכר

כף וחצי קורנפלור

כוס שמנת מתוקה (32% או 38%)

1/2 כוס חלב 3%

2 חלמונים

כף תמצית וניל

2 בננות בשלות פרוסות לעיגולים

לקצפת:

מיכל שמנת מתוקה 38%

כף גדושה אבקת סוכר

הכנה:

לקלתית:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

במעבד מזון טוחנים את העוגיות למרקם של חול.

אם אין מעבד מזון – הכניסו את העוגיות לשקית בתוך שקית, קחו מערוך/פטיש שניצלים וצאו לדרך.
כפי שהוזכר, מי שמעוניין בקלתית בטעם מתוק מלוח מוזמן להוסיף כמה בייגלה עם מלח למעבד מזון.

בננה פאי
תומר אפלבאום

מוסיפים את החמאה המומסת ומפעילים לעוד כמה פולסים, רק עד שמתאחד.

בננה פאי
תומר אפלבאום

מהדקים את הפירורים באופן שווה לתחתית ודפנות תבנית פאי.

בננה פאי
תומר אפלבאום

מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-8 דקות עד להזהבה.

מוציאים ומצננים את הקלתית.

בננה פאי
תומר אפלבאום

בזמן שהקלתית בתנור, מכינים את המלית:

מכניסים את כל מרכיבי המלית, למעט הבננות, לסיר בינוני, על אש בינונית, ומערבבים ללא הפסקה עם מטרפה, עד שהפודינג מתחיל להסמיך ולבעבע (ייקח בערך 5 דקות).

אל תילחצו מהגושים שעלולים להופיע תחילה, הן ייעלמו תוך דקות בודדות.

בננה פאי
תומר אפלבאום
בננה פאי
תומר אפלבאום

את הפודינג המוכן מוזגים מעל הקלתית ומצננים (על השיש ואז למקרר) למשך כשעה.

בננה פאי
תומר אפלבאום

מוציאים את הפאי ומסדרים מעליו בשכבה אחת את עיגולי הבננות.

בננה פאי
תומר אפלבאום

הקצפת:

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.

בננה פאי
תומר אפלבאום

בעזרת כף עורמים את הקצפת על הפאי, מכניסים למקרר שוב, לפחות לעוד שעתיים.

בננה פאי
תומר אפלבאום
בננה פאי
תומר אפלבאום

ישנה אפשרות לפזר קצת פירורי לוטוס/פתי בר על הקצפת, לעוד קצת שחיתות (אם כבר, אז כבר). אם הלכתם על האופציה הזו – כדאי לטחון מראש עוד כמה ביסקוויטים ולהניח בכוס בצד כמות של כשתי כפות גדושות לפני הוספת החמאה המומסת.

בננה פאי
תומר אפלבאום
בננה פאי
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#