לתקתק צהריים: חזה עוף בצ'ילי מתוק - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
${m.global.stripData.hideElement}

 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לתקתק צהריים: חזה עוף בצ'ילי מתוק

יש לכם רוטב צ'ילי מתוק בבית? כך תהפכו אותו למעניין ומרענן באמת, עם טוויסט קטן

תגובות
חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום

אם אתם בחיפוש אחר מנה טעימה שמכינים בדקות בודדות, הגעתם למקום הנכון. השילוב של קלות ההכנה יחד עם טעמה הופך אותה למנה שכדאי להכיר. הלימון והנענע לוקחים את רוטב הצ'ילי המתוק למקומות אחרים ורעננים. קימוח העוף לפני הטיגון מאפשר לרוטב הקרמלי לעטוף את העוף בצורה מופלאה. כל מה שחסר הוא להכין במקביל אורז ו/או סלט ירקות ויש לכם ארוחה בדקות.

בישלתי את המנה לראשונה יחד עם חברי ניר שלמד אותה מגיסתו. הוא משתמש ב-"פילה עוף" במקום חזה עוף רגיל: החלק הפנימי והעסיסי יותר שבחזה העוף. לפי הנחייתו, במתכון הנ"ל השתמשתי באותו נתח: אתם מוזמנים לבקש כזה מהקצב שלכם או לחלופין לחתוך חזה עוף רגיל לרצועות.

חומרים:

חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום

לעוף:

500-600 גרם פילה עוף/חזה עוף

כ-1/2 כוס קמח לקימוח

שמן קנולה/חמניות לטיגון

לרוטב:

1/2 כוס עלי נענע קצוצים גס

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 כפיות גרידת לימון

1 וחצי כוסות רוטב צ'ילי מתוק

1 כוס מים

הכנה:

מכניסים את הקמח לקערה, טובלים בו את נתחי העוף היטב, מנערים קמח מיותר ומניחים את הנתחים בצד.

חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום
חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום

מחממים שמן לטיגון במחבת ומטגנים את חזות העוף כדקה על כל צד, רק עד שמלבינים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום

כעת, מעבירים את כל חומרי הרוטב למחבת רחבה נפרדת, מערבבים כ-2 דקות על להבה נמוכה רק עד שהרוטב מתאחד.

חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום

מוסיפים את העוף לתוך הרוטב וכעבור כדקה הופכים את הנתחים, כך שהרוטב יעטוף אותם היטב. מגישים חם לצד אורז.

חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום
חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום
חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום
חזה עוף בצ'ילי מתוק לימון ונענע
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#