הפלפלים הקלויים של סבתא ישדרגו כל כריך - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הפלפלים הקלויים של סבתא ישדרגו כל כריך

מתכון שרץ אצלנו במשפחה מסבתא לאם וכעת לנכדה, ועבר עם השנים כמה גלגולים והתאמות לרוח התקופה. הכינו את הלחם

תגובות
פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום

אחד המאכלים הקבועים במקרר של הוריי הם הפלפלים בתחמיץ. כמעט תמיד אוכל למצוא קופסה של האדמדמים החלקלקים האלה מחכה לשדרג כל כריך או להכניס קצת צבע וטעם לכל ארוחה. בעצם, מדובר בגרסה של אמי לפלפים בתחמיץ אותן נהגה סבתי ז"ל להכין באופן קבוע (אותה אחת שחתומה על עוגת התפוחים וקצף הנפלאה).

סבתי הייתה צולה את הפלפלים על אש גלויה בכיריים, אמי לעומתה, צולה אותם בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה וכך חוסכת הרבה לכלוך ובלאגן. סבתי הייתה מוסיפה סוכר לבן, ואמי ממירה אותו בצ'ילי מתוק שמעניק מתיקות, אך גם עוקץ חביב נוסף. דרך אגב, מאותם פלפלים קלויים, סבתי הייתה גם מכינה את הסלט הרומני המפורסם שלה בתוספת של חצילים קלויים, חומץ, שום, מלח, מעט שמן ושוב - קצת סוכר.

השומרים שביננו ישמחו לגלות כי זהו מתכון יחסית דל קלוריות (בכל זאת יש מעט צ'ילי מתוק/סוכר) מבלי לחסוך במאומה בטעם - אין כאן אפילו טיפה אחת של שמן. לפני שנתחיל, אספר כי אצלי במשפחה מאד אוהבים שום. אם אתם מאד רגישים לטעמו המודגש של השום הרגישו חופשי לחצות את כמות השום בחצי.

חומרים:

פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום

10 פלפלים אדומים בגודל בינוני

4 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות/מגורדות לפרוסות על פומפייה

כ-1/2 כוס חומץ

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק (ניתן להמיר בסוכר)

כפית מלח + מלח לפיזור מעל הפלפלים

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 225 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משכיבים עליה את הפלפלים השטופים והמיובשים ומכניסים לתנור לצלייה למשך כ-50 דקות, תלוי בתנור.

פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום

במהלך הצלייה, כשמבחינים כי קליפת הפלפלים העליונה כבר צלויה – כלומר מתקמטת ומשחימה (כך שיהיה קל לקלפה בהמשך), בעזרת מלקחיים/כפפות הופכים את הפלפלים, כך שהצלעות שעדיין קשיחות ייצלו גם הן.

יש לשים לב לא לשרוף יתר על המידה את הפלפלים ומנגד גם לא להוציא אותם קשיחים מדי, לכן כדאי להישאר בסביבת התנור במהלך הצלייה ולהציץ מדי פעם מתי נכון להפוך אותם ומתי להוציאם.

פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום

מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים שכבה דקה של מלח מעל הפלפלים, מכסים במגבת מטבח ומניחים להם להצטנן עד שניתן לטפל ולגעת בהם.

פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום
פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום

מקלפים את הפלפלים, קורעים אותם (בקלות, עם הידיים) ל-3-4 חתיכות, מנקים מגרעינים וליבה ומניחים בכלי שיש לו מכסה (פלסטיק/פיירקס בינוני).

אמי ממליצה לבצע פעולות אלה מתחת לזרם מים, לשיקולכם.

פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפבלאום

מתבלים את הפלפלים במלח, שום וצ'ילי מתוק ושופכים עליהם את החומץ כך שכמעט יכסה אותם.

פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום
פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום

מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר.

פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום

ניתן להגיש תוך כמה שעות אך הרבה יותר טעים למחרת.

פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום

הפלפלים ימשיכו להגיר נוזלים, אלו יהפכו לחלק מהתחמיץ ורק יוסיפו לו. הפלפלים בתחמיץ נשמרים בכלי סגור במקרר כמה שבועות (מעולם לא יצא לנו לבדוק בדיוק כמה).
הרוטב עלול להסמיך במקרר וזה ממש בסדר.

פלפלים קלויים בתחמיץ
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#