עוגת גבינה פירורים שתרצו לאכול כל השנה - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה פירורים שתרצו לאכול כל השנה

עוגת גבינה עם פירורים - לא מתוחכמת, עדכנית או מודרנית – וזה בדיוק מה שאני אוהבת בה. עוגה עם טעם של פעם, אם תרצו, של ילדות

תגובות
עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

לקראת חג שבועות הממשמש ובא, אני שמחה לשתף בעוגה שהולכת איתי כבר שנים - אחת האהובות עליי וממש לא רק בחג הביכורים. טעמתי אותה לראשונה כחיילת, כשחברה הביאה אותה כפינוק מהבית לבסיס. סרן שמועתי עשה את עבודתו ותוך דקות בודדות העוגה חוסלה עד הפירור האחרון. בעקבות כך, ביקשתי ממנה את המתכון, לראשונה בחיי.

זו אינה עוגה מתוחכמת, עדכנית או מודרנית – וזה בדיוק מה שאני אוהבת בה. עוגה עם טעם של פעם, אם תרצו, של ילדות.

אני מזהירה מראש: מלכלכים ומשתמשים כאן בלא מעט כלים, אך מצד שני, ההכנה קלה מאוד, עד כדי כך שהיום בתי בת ה-8, שגם הכניסה אותה לפייבוריטים שלה, מכינה אותה כבר כמעט לבדה. טעמה של העוגה משתבח למחרת ולאחר הכנתה היא מחזיקה כמה ימים עטופה במקרר. קשה לי לומר לכם בדיוק כמה היות ולעולם לא נשאר ממנה פירור לאורך זמן.

חומרים:

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 (או פיירקס, שגם עושה את העבודה)

לבצק (לקלתית ולפירורים):

200 גרם חמאה

2 חלמונים

2 כפות סוכר

2 כוסות קמח תופח

למלית:

500 גרם גבינה לבנה 9%

3/4 כוס סוכר + 2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 מכל שמנת מתוקה 38%

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות

לבצק:

מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שמתאחדים.

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום
עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

מחלקים את הבצק ל- 3/4 ול- 1/4 שמניחים בצד.

עם חלקו הגדול של הבצק (3/4 מהכמות) מרפדים את תחתית ושולי התבנית.

את חלקו הקטן של הבצק (1/4 מהכמות) משטחים בתבנית קטנה אחרת המתאימה לתנור.

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

מכניסים את שתי התבניות לתנור לכ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב (שימו לב שלא יישרף).

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

בינתיים מכינים את המלית:

בקערה גדולה מערבבים את הגבינה הלבנה, 3/4 כוס הסוכר ושקית סוכר הווניל.

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

לאחר מכן, מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם שתי כפות הסוכר הנותרות במיקסר עד לקצפת יציבה.

מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, עוטפים בניילון ושומרים במקרר עד למילוי הבצק.

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

מכינים את הפירורים:

בעזרת מזלג מגרדים את הבצק ששיטחנו בתבנית הנוספת לפירורים.

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

לאחר שהקלתית מתקררת מעט, שופכים לתוכה את תערובת הגבינה.

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

מעל שכבת הגבינה מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה.

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום
עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום

עוטפים את העוגה ומכניסים לכמה שעות קירור עד להגשה.

עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום
עוגת גבינה פירורים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#