קערת בקר על אורז בסגנון קוריאני - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קערת בקר על אורז בסגנון קוריאני

נתקעתם בלי ארוחת צהריים או ערב ומתחשק לכם ארוחה חמה ומספקת ברבע שעה עבודה? בואו נעשה משהו מעט שונה עם הבשר הטחון

תגובות
קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום

מסעדת גריל קוריאנית עדיין אין בארץ אבל ברבע שעה עבודה, ממש "על הדרך", אפשר בקלות להכין קערה מלאה בטעמים אהובים של ברביקיו קוריאני. כל מה שייחסר לכם הוא הקימצ'י החריף ליד.

קוריאני או לא, נאמן למקור או ליד, מדובר במנה קלילה וטעימה שלגמרי עושה את העבודה כשרוצים ארוחה מעכשיו לעכשיו. המנה מתאימה בהחלט גם לילדים: פשוט הורידו הילוך בכל הנוגע לצ'ילי (ואולי גם את הבצל הירוק) והם ישמחו לקערה ריחנית של בקר ואורז.

נתקעתם בלי ארוחת צהריים או ערב ומתחשק לכם ארוחה חמה ומספקת? בואו נעשה משהו מעט שונה עם הבשר הטחון.

ניתן להפוך את המנה לבריאה יותר על ידי המרת האורז הלבן המאודה באורז מלא או אפילו קינואה. שימו לב שהשתמשתי בפתיתי צ'ילי יבש, הרגישו חופשי להמיר בצ'ילי טרי. בנוסף, אם אין בידיכם ג'ינג'ר טרי, המירו אותו בחצי כפית זנגביל טחון.

המנה מבוססת בשינויים קלים על מתכון מהבלוג six sisters stuff.

חומרים:

קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/4 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס סויה

כף שמן שומשום

1 כפית שטוחה (או פחות, בהתאם למידת החריפות הרצויה) פתיתי צ'ילי יבש/ צ'ילי טרי קצוץ

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

3 שיני שום כתושות

1 כף שמן קנולה/חמניות

מלח, פלפל

2 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)

אופציונאלי:

1/2 כפית שומשום קלוי

בצל ירוק חתוך דק

הכנה:

מערבבים בקערה קטנה את הסוכר החום, הסויה, שמן השומשום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומניחים בצד.

קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום

במחבת גדולה, על להבה בינונית-גדולה, מחממים את שמן החמניות/קנולה ומטגנים את השום תוך כדי ערבוב למשך כדקה עד שמדיף ריח, אך אינו נשרף.

קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום

מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים, מפוררים ומשחימים למשך כ-5 דקות נוספות.

קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום

שופכים פנימה את תערובת הסויה והבצלים הירוקים, מערבבים ומבשלים בבעבוע עדין עוד כ-2 דקות.

קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום
קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום
קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום

טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ו/או פלפל במידת הצורך.

מגישים חם על אורז בתוספת מעט בצלים ירוקים קצוצים ו/או מעט שומשום קלוי מעל, למי שמעוניין.

קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום
קערת בקר על אורז
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#