סמיפרדו אוריאו: הקינוח שאתם צריכים כשכל כך חם בחוץ - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סמיפרדו אוריאו: הקינוח שאתם צריכים כשכל כך חם בחוץ

קינוח של שלושה מרכיבים שיוצרים מעין גלידה ביתית עם רוטב שוקולד חם: צריכים יותר מזה?

תגובות
סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום

סיפרתי כאן בעבר (כשדיברנו על סלט קולרבי תאילנדי) שעברנו לא מזמן בית. באמצע טירוף הפריקה והסידורים, בין קרטונים לערימות בלאגן, הגיחה גילה, עם ארוחת ערב של מלכים כולל קינוח מושחת במיוחד. 

מדובר בקינוח ששובה את כל קשת הסועדים, מקטן עד גדול, כי אין מקום לטעויות כשמדובר במעין גלידה ביתית שמשדכים אליה רוטב שוקולד חם. עוד לא הזכרתי את הקלות הרבה שבהכנתו: פשוט משלבים שלושה מרכיבים (מושחתים!) ושולחים לזמן איכות במקפיא.

תקראו לקינוח הזה איך שמתחשק לכם: פרפה (כמו פרפה התותים המעולה), סמיפרדו (חצי קפוא באיטלקית), מקפא, גלידה ביתית – קראו לו "שמוליק" אם תרצו – התוצאה תישאר זהה, נפלאה ומושחתת.

וידוי קטן לפני שנתחיל: אני לא חובבת גדולה של עוגיית האוריאו כמו שהיא, אך נדמה לי שמצאתי במתכון זה את ייעודה המדויק עבורי.

שימו לב כי אנחנו נשתמש פה בחלב ממותק בפחית – אותו אחד שנמצא אצלי קבוע במזווה בעקבות הפאי לימון אליו אני אוהבת לחזור.

חומרים:

סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום

למקפא:

2 מכלי (250 גרם כל אחד) שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב ממותק

חבילת אוריאו (175 גרם שמורכבים מ-4 חבילות אישיות של 4 עוגיות – בסך הכל 16 עוגיות אוריאו)

לרוטב השוקולד החם:

1/2 כוס שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

הכנה:

קוצצים את עוגיות האוריאו לפירורים גסים במעבד מזון או ידנית עם סכין.

זה בסדר, אנחנו אפילו רוצים שיישארו גם חתיכות גדולות יותר.

סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום
סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום

שופכים את מכלי השמנת לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום

מערבבים פנימה, במהירות איטית, את החלב הממותק, רק עד שנטמע בקצפת.

סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום

בעזרת לקקן, מקפלים פנימה את עוגיות האוראו הקצוצות.

סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום
סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום

מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, עוטפים בניילון נצמד/רדיד אלומיניום ומשגרים לכמה שעות טובות/ימים למקפיא.

סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום
סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום

מכינים את רוטב השוקולד, במיקרו או על הכיריים, בסמוך להגשה או לפני (ואז יידרש חימום חוזר):

במיקרו: מכניסים לקערה את קוביות השוקולד יחד עם השמנת המתוקה ומחממים בפולסים של 20-30 שניות, כאשר בין חימום לחימום מוציאים את הקערה ומערבבים את התערובת, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ייקח בערך 2-3 סבבים כאלה).

על הכיריים: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומכניסים פנימה את קוביות השוקולד. מחכים כמה שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום
סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום

בעת ההגשה:

מחלצים את המקפא מהתבנית, פורסים לפרוסות ומטפטפים על כל פרוסה מרוטב השוקולד.

סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום
סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום
סמיפרדו אוראו
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#