גספצ'ו עם אבטיח: המרק שילווה אתכם בקיץ - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גספצ'ו עם אבטיח: המרק שילווה אתכם בקיץ

מרק קליל וצונן שיכול להפוך לדייר קבע בבית, מעכשיו ועד הסתיו

תגובות
גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום

גספצ'ו בעיניי היא מנת הקיץ האולטימטיבית: מרק קליל וצונן שמהווה פתיח נפלא לכל ארוחה. מנת בריאות נוזלית ורעננה (מעין שייק למתקדמים אם תרצו). בימי הקיץ החמים, הבאים עלינו לטובה בקרוב, הגספצ'ו הוא תושב קבע אצלי בבית.

דרכים רבות יש להכנת הגספצ'ו ועל כן התלבטתי רבות איזה מתכון להציג הפעם. לבסוף, החלטתי להעלות ורסיה שהיא שילוב של כמה מתכונים אהובים, זו שבסופו של דבר אני מרבה להכין. שימו לב שהגספצ'ו הזה הוא בעל טוויסט נחמד – מרכיב לא סטנדרטי שמשדרג ומקפיץ בעיניי את המנה, הלוא הוא כוכב הקיץ הישראלי - האבטיח. הקפידו להשתמש רק באבטיח טעים ומתוק (מה שנכון לגבי כל חומרי הגלם בעצם – להשתמש רק בטרי וטוב).

לפני שנתחיל, לחדשים בתחום, עליי להתריע כי הכנת הגספצ'ו (כפי שאני אוהבת אותו) אינה פעולה של זבנג וגמרנו, יש לא מעט ווג'רס, אבל התוצאה בהחלט שווה את הבלאגן. כרגיל, אפרט אופציות שונות ומגוונות לשחק איתן:

למשל, אפשר להשתמש רק בעגבניות רגילות או רק בעגבניות שרי (עדיף מזן תמר). במרק המצולם השתמשתי ב-12 עגבניות רגילות ו-4 חופנים של תמר. את העגבניות אני מקלפת עם קולפן עגבניות, כך כל ההתעסקות של הכנסת עגבניות למים רותחים על מנת לקלפן מתייתר. את עגבניות השרי מן הסתם לא מקלפים. ידוע כי יש גרסאות של גספצ'ו בהן בכלל לא מקלפים את העגבניות, אך באופן מפתיע אני מתעקשת לקלפן, מנגד איני מקלפת את המלפפונים (יש שגם מקלפים אותם).בקיצור, לשיקולכם.

מי שאין לו בלנדר או מעבד מזון בבית ייאלץ לדפדף למתכון הבא (בלנדר מוט לא יעשה פה את העבודה). אם יש לכם גם וגם – לכו על הבלנדר. בנוסף, אמליץ לא לוותר על שלב סינון הגספצ'ו. אני יודעת כי ישנם מתכונים שמוותרים על שלב המסננת, א-ב-ל הגספצ'ו במתכונים אלה לא יוצא זך וטהור כמו הגספצ'ו הזה, תאמינו לי.

לאלו מכם שקשה להם לזרוק את הרסק שנותר במסננת, אני מציעה לשמור אותו ולהטביע אותו בשמן זית איכותי ומלח ים, והרי לכם יופי של מטבל ללחם טוב לתחילת הארוחה.

הכמות הזו מספיקה לכ- 6-8 מנות, אתם מוזמנים לחתוך הכל בחצי לכמות קטנה יותר.

חומרים:

גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום

כ-20 עגבניות בשלות ואדומות או שילוב של עגבניות שרי (עדיף מזן תמר) עם עגבניות רגילות (ראו הקדמה)

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות עבות, נקי מגרעינים וללא הליבה הלבנה

1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות עבות, נקי מגרעינים וללא הליבה הלבנה

3 מלפפונים חתוכים ל-3 חלקים

4-5 שיני שום מקולפות (או פחות/יותר לפי טעמכם האישי)

בצל אדום קטן, מקולף וחתוך ל-4

כוס וחצי קוביות אבטיח טעים

לחמנייה ללא קראסט, (רק הלבן) או שתי פרוסות לחם לבן/אחיד ללא הקשה, רטובות וסחוטות

 1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וללא הליבה הלבנה

1/3 כוס שמן זית איכותי

1 וחצי כפות חומץ שרי/חומץ יין אדום

מלח ים

פלפל שחור גרוס טרי

אופציונלי להגשה:

קוביות קטנטנות של מלפפון, פלפלים צבעוניים ובצל אדום

ביצה קשה מגוררת

קרוטונים הום מייד (או לא)

קווץ' של לימון ו/או זילוף של שמן זית

כלים שתזדקקו להם: בלנדר/מעבד מזון, שתי קערות גדולות, מסננת.

הכנה:

בשלב ראשון, בכמה נאגלות, טוחנים את המרכיבים הבאים: עגבניות, מלפפונים, בצל, פלפלים (אדום, ירוק וחריף), שום, אבטיח ולחם.

מכניסים את המרכיבים לבלנדר/מעבד מזון (כמה שנכנס ולא לדחוס עד המכסה) באיזה הרכב שיוצא לכם (בקרוב הכל יתאחד) וטוחנים במשך כ-3 דקות.

גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום
גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום

כעת, שופכים את מה שטחנו דרך מסננת לקערה גדולה, כאשר בעזרת כף מערבבים את המרק על המסננת כך שרק הנוזל יעבור לקערה וכל החלקים שאינם נוזליים יישארו במסננת – אותם לבסוף זורקים לפח (או לחלופין הולכים על האלטרנטיבה שהצעתי בהקדמה).

גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום
גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום
גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום

חוזרים על אותן פעולות שוב עם שאר החומרים.

לבסוף, מתקבלת קערה מלאה בנוזל שסונן.

את אותו נוזל שופכים שוב לבלנדר/למעבד מזון (מניסיון, שימו לב לא לשפוך יותר מדי שלא יציף לכם את המטבח ברגע שתפעילו את המכשיר).

גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום

תוך כדי פעולת הבלנדר/מעבד מזון, מוסיפים בזילוף את שמן הזית, החומץ, המלח והפלפל.

אם יש צורך, טוחנים בסבבים (אך לא מכפילים את כמויות שמן הזית והחומץ, בסוף הכל יתחבר).

גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום

נותנים לבלנדר/מעבד מזון לעבוד לפחות 5 דקות נוספות.

שופכים לקערה או לכלי קיבול אחר (כמו קנקן זכוכית), עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות עד שהמרק מצטנן היטב.

גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום

הצעת הגשה:

גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום
גספצ'ו עם אבטיח
תומר אפלבאום

מוזגים את הגספצ'ו לקעריות אישיות ומגישים לצד צלחת שטוחה, עליה חתוכים קטן קטן מלפפונים, פלפלים צבעוניים ובצל סגול. תוספות נוספות אפשריות ומפנקות הן ביצה קשה מגוררת וקרוטונים.

יש מי שאוהב לתת עוד קווץ' של לימון (או ליים) ו/או זילוף של שמן זית משובח בעת ההגשה. אפשר גם להכניס שתי קוביות קרח לקערות, למזוג עליהן את המרק ומיד לאכול.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#