תבשיל עוף כמו של מאמא גרוזינית - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תבשיל עוף כמו של מאמא גרוזינית

ניסיתם עוף בכל כך הרבה דרכים ובא לכם לגוון? הכירו את תבשיל העוף הגרוזיני של לינדה

תגובות
עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום

בביקור בסלון היופי השכונתי הכתיבה לי לינדה, על הדרך, במתכון נוסף מהמטבח הגאורגי (שמצטרף לחצילים הגרוזיניים ולסלט הפלפלים והחצילים למשל). היות ואני לא באמת מסוגלת לקחת רגע מנוחה, בין שיוף למריחת לק יצא לי לדבר עם הסובבות אותי בערך על כל נושא שעל סדר היום. כמובן, שבין היתר, נושא האוכל קיבל מקום של כבוד. הסתבר, כי לינדה חובבת בישול גדולה. תוך דקות בודדות נורו לאוויר מתכונים גרוזיניים אסליים מבית אמה, ולמרות שהייתי ממש אחרי הקפה וכריך הבוקר שלי, הקיבה התחילה לקרקר.

לא התבלבלתי וביקשתי חתיכת נייר ועט ורשמתי כל שאמרה. כעבור מספר ימים, התבשל במטבחי סיר כמו של מאמא אמיתית ובו התקבל עוף רך, נופל מהעצם, עטוף ברוטב מצוין, מלא בטעם, המבקש רק פרוסת חלה או לחם שחור שתצלול לתוכו.

אפילו ילדיי לא נרתעו מה-"חתיכות" של הבצל והכוסברה והתענגו על המנה עד שחוסלה. כאן המקום לומר כי למרות שהכנסתי צ'ילי שלם לתבשיל, מדובר במנה לא חריפה מדי שתקלע לכל חך כמעט. האמת שזו הפעם הראשונה שאני מציגה כאן מתכון עם רוטב תמרהינדי שהוא רוטב חמוץ-מתוק (יותר חמוץ ממתוק, תכל'ס) הנפוץ במטבחים רבים, מהאפריקאי עד ההודי, התאילנדי, הפרסי וכן - גם הגיאורגי.

חומרים:

עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום

8 שוקיים/ 4 כרעיים מפורקים עם עור

3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות

4 שיני שום פרוסות

1 צ'ילי אדום קצוץ (או פחות לפי הטעם)

2 כפות רוטב תמרהינדי

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית כוסברה יבשה

חופן כוסברה טרייה קצוצה

כפית מלח

2 כפות שמן קנולה/חמניות

הכנה:

מכניסים את הבצל יחד עם העוף לסיר (עוד לא על האש) ומוסיפים את השמן, התמרהינדי, רסק העגבניות והכוסברה היבשה, ובעזרת ידיים נקיות מערבבים הכל כך שממש מעסים את העוף יחד עם הבצלים וכל התבלינים.

עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום
עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום
עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום

מניחים את הסיר על להבה קטנה, מכסים ומבשלים למשך כ-45 דקות עד שהעוף מתבשל. מדי פעם כדאי להרים את המכסה ולערבב. הבצל יפריש נוזלים שייצרו רוטב טעים במיוחד.

עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום
עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום

כעת מוסיפים את פרוסות השום והצ'ילי הקצוץ ומבשלים עוד כ-30 דק', כשמדי פעם שוב מערבבים.

עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והמלח, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום

מומלץ לאכול יחד עם לחם טוב שיספוג לתוכו את כל הבצל מלא הטעם.

עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום
עוף גרוזיני בבצלים ותמר הינדי
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#