סלט עגבניות ונקטרינות קיצי ורענן - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט עגבניות ונקטרינות קיצי ורענן

סלט מפתיע שנולד ממקרר ריק וגנב את ההצגה, כך שהוא היה חייב שחזור ושדרוג

תגובות
סלט עגבניות ונקטרינות
תומר אפלבאום

בערב חמים ונעים, בסיומו של הקיץ אשתקד, הוזמנו ספונטנית לחברים לארוחת ערב. הצעתי להביא סלט כלשהו, לפי המוזה ומה שיש המטבח. כשפתחתי את המקרר, גיליתי שנרדמתי בשמירה ולא היה הרבה ממה להפיק. לאור ההיצע הקטן באמתחתי, בררתי את הנקטרינות הרכות מדי מהמוצקות ואת אותה סלקציה העברתי גם על מעט העגבניות שנותרו. יחד עם קצת נענע מהגינה, חומץ תפוחים (כי גם לימון לא היה בנמצא), שמן זית, מלח, פלפל ומעט פטה כבשים מפוררת נרקם לו סלט שבאופן מפתיע הפך לכוכב השולחן. סלט רענן וקיצי שנולד מאילוץ אך היה שווה שחזור.

כרגיל, עם הזמן באו השדרוגים והמשחקים: כמה סוגי שרי, כמובן שגם עגבניות טובות רגילות יעשו את העבודה או קומבינציה של גם וגם. כדי להוסיף משחק אפשר להמיר את הנקטרינות באפרסקים. אחרון חביב – אני הלכתי על פטה כבשים 5% שאהובה עלי, אך כמובן שאפשר לבחור בגבינת פטה או בולגרית אחרת או בכלל לפורר גבינת עזים שתשתלב נפלא.

חומרים:

סלט עגבניות ונקטרינות
תומר אפלבאום

3-4 חופנים גדולים של עגבניות שרי חצויות או כ-4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות בינוניות (או שילוב של גם וגם, כאמור)

2 נקטרינות חתוכות לפלחים דקים

2 כפות עלי נענע קצוצים גס

כ-60 גרם גבינת פטה מפוררת (רבע קובייה)

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ תפוחים (או חומץ בן יין לבן)

מלח ים, פלפל שחור טחון

הכנה:

בקערה מערבבים את העגבניות, הנקטרינות והנענע.

מתבלים בשמן זית, חומץ, מלח ופלפל, מערבבים בעדינות ומתקנים תיבול במידת הצורך.

סלט עגבניות ונקטרינות
תומר אפלבאום
סלט עגבניות ונקטרינות
תומר אפלבאום

מעבירים את הסלט לצלחת שטוחה ומפוררים מעליו את גבינת הפטה.

סלט עגבניות ונקטרינות
תומר אפלבאום
סלט עגבניות ונקטרינות
תומר אפלבאום

מגישים מיד.

סלט עגבניות ונקטרינות
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#