שניצל למתקדמים: חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שניצל למתקדמים: עוד דרך לשדרג את חזה העוף

במקום ביצה, העוף סופג מרינדה נפלאה במשך כמה שעות. במקום פירורי לחם, העוף נעטף בתערובת של קמח ואגוזי מלך קצוצים ועוד לא אמרנו כלום על התחליף לקטשופ

תגובות
חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום

אצלי בבית, כמו בהרבה בתים אחרים, מאד אוהבים עוף. אפוי, מטוגן, צלוי. שוקיים, חזה. הכל הולך. לא משנה כמה מתכוני עוף קבועים רצים אצלי במטבח (ורצים מתכונים כמו עוף במבה, נאגטס בתנור, עוף בלימון וטימין ועוד), תמיד אני בחיפוש אחר השלאגר הבא.

כמו במקרה של חבילת חזה העוף בתנור, גם היום נלך דווקא על חזה העוף השלם: אותו נתח עבה וגדול שהקצב פורס לנו לשניצלים. לנתח זה יצא שם רע של החלק היבש, המשעמם והפחות אטרקטיבי בעוף, אך כעת נגלה את הפוטנציאל שלו להיות עסיסי מתמיד. השיטה, אם כן, מורכבת משתי פעולות פשוטות: צלייה קצרה במחבת ומעבר לזמן איכות (גם לא ארוך מדי) בתנור.

ועוד לא התחלתי לדבר על הטעמים הנפלאים של המנה הזו. כבר סיפרתי לכם במתכון של הפרגיות בחרדל ומייפל על אהבתי לשילוב הקלאסי של דבש וחרדל. צמד המרכיבים הנפלא הזה נמצא גם בבסיסו של מתכון זה (את החרדל תמצאו גם במרינדה וגם בזיגוג).

אם תרצו, אפשר לקרוא למנה זו "שניצל למתקדמים": במקום ביצה, העוף סופג מרינדה נפלאה במשך כמה שעות. לאחר מכן, במקום פירורי לחם, העוף נעטף בתערובת של קמח ואגוזי מלך קצוצים. משם, במקום טיגון בשמן עמוק, העוף מקבל צלייה קלה ועובר להמשך טיפול מסור בתנור. לפינאלה,. במקום קטשופ, העוף מקבל זיגוג פוטוגני וטעים.

שימו לב כי יש לתכנן את המנה הזו מראש משום שדורשת מינימום של 4 שעות מנוחה במרינדה.

את המתכון הכרתי לראשונה בבלוג Sally's Baking Addiction ומאז שופר, שופץ ושודרג והפך בן בית. נסו גם אתם.

חומרים:

חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום

3 חזה עוף (שלמים), מחולקים לשניים – כך שיש 6 נתחים של חזה עוף שלמים.

3 כפות שמן זית

למרינדה:

1/3 כוס שמן זית

1/4 כוס חרדל דיז'ון

1/4 כוס יין לבן או ציר עוף

3 שיני שום כתושות

1 כפית טימין יבש

לציפוי:

1 וחצי כוסות אגוזי מלך קצוצים גס

1 כוס קמח רגיל/חיטה מלאה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

לזיגוג:

1/3 כוס דבש

3 כפות חרדל דיז'ון

אופציונלי: פטרוזיליה קצוצה להגשה

הכנה:    

מתחילים עם המרינדה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה.

חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום
חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום

מוסיפים את העוף, מערבבים היטב, עוטפים ומשגרים למקרר למינימום של 4 שעות (אפשר גם ללילה).

חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום

הכנת המנה:

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מערבבים בכלי רחב, אך עם עומק, את מרכיבי הציפוי.

חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום

מחממים כ-3 כפות שמן זית בסיר רחב ונמוך, שניתן בהמשך להכניסו לתנור.

מוציאים נתח עוף מהקערה, מנערים מעט מנוזלי המרינדה, מעבירים לטבילה וציפוי בתערובת הקמח והאגוזים ומניחים בסיר.

חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום
חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום

"סוגרים" את נתחי העוף כ-2 דקות מכל צד, ומעבירים את הסיר לתנור לכ- 15-20 דקות, כאשר הוא מכוסה חלקית עם מכסה הסיר או רדיד אלומיניום.

חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום
חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום

בזמן שהעוף בתנור מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה קטנה את החרדל והדבש.

חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום

מגישים את המנה: פורסים את נתחי החזה על קרש עץ/פלטת הגשה ומטפטפים בנדיבות מעל את הזיגוג.

חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום
חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום
חזה עוף שלם בחרדל, דבש ואגוזים
תומר אפלבאום

מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#