טבולה למתקדמים: סלט קוסקוס וירוקים - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טבולה למתקדמים: סלט קוסקוס וירוקים

אוהבים טבולה? במקום בורגול הולכים על קוסקוס ואליו מצרפים את כל הירקות שיש לכם במקרר בערך

תגובות
סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום

כולנו מכירים את סלט הטבולה המבוסס על בורגול והמון ירוקים קצוצים, היום נכין את בן הדוד שלו. הפעם, במקום הבורגול, בסיס הסלט יהיה הקוסקוס האהוב והמוכר, שיתרחק קצת מתפקידו המקובל לצד המרק או המפרום ויתפוס תפקיד אחר על השולחן.

את השילוב של קוסקוס עם ירקות קצוצים הכירה לי לראשונה בתי הבכורה בקיץ שעבר, כשסיפרה לי כי כך הכינו בקייטנת הבישול שלה. אהבתי את הרעיון ואימצתי אותו, כל פעם בוורסיה אחרת, בהתאם למה שזמין במגירת הירקות שלי באותו הרגע. מדובר בסלט ורסטילי מאד, שמשתנה בהתאם לירקות שתבחרו להוסיף.

הפעם החלטתי להעשיר את הסלט בכל הירוקים שהיו במטבחי. על כן, אקדים ואומר: לכו על מה שזמין וטעים לכם. לדוגמה, אני השתמשתי בגרסה הזו באפונה עדינה (כמו בסלט השכבות), אתם מוזמנים להמירה בשעועית עדינה חלוטה חתוכה או פרחי ברוקולי קטנים וטריים (כמו בסלט הזה). כמובן שאפשר ללכת תמיד על גם וגם.

אפשרות נוספת היא להוסיף לסלט חמוציות ללא סוכר ו/או אגוזים קלויים לפני הערבוב (כמו בסלט החסה). טעים זה בטוח יהיה.

חומרים:

סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום

1 חבילת קוסקוס אינסטנט "בינוני"

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

2 פלפלים ירוקים קצוצים לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 מלפפונים קצוצים לקוביות קטנות

1 קישוא/זוקיני קצוץ לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנות

1 כוס אפונה עדינה חלוטה

חופן נענע קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

צרור כוסברה קצוץ דק

6 כפות שמן זית

מיץ מ-2 לימונים גדולים

מלח, פלפל

אופציונאלי: חמוציות ו/או אגוזים קלויים

הכנה:

מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (מתבלים במלח בלבד) ומניחים בצד.

מכניסים לקערה גדולה את הקוסקוס יחד עם כל הירקות הקצוצים (והאגוזים קלויים ו/או חמוציות למי שמעוניין), מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום
סלט קוסקוס וירוקים
תוןמר אפלבאום
סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום
סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום
סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום
סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום
סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום
סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום
סלט קוסקוס וירוקים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#