עוגת שוקולד עם מרכיב מפתיע

עוגת שוקולד שמכינים בצ'יק צ'ק והמרכיב הסודי, שאיש לא יצליח לזהות, הוא מעדן השוקולד של הילדים שלכם

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת מעדני שוקולד
קרדיט: תומר אפלבאום

איך אתם עם עוגה שוקולדית נפלאה? נדמה לי שאין עונה שהיא לא מתאימה לאיזו עוגה טובה. את המתכון לעוגת השוקולד האהובה הזאת העבירה לי רוית (אותה אחת שחתומה על פילה העוף בצ'ילי מתוק הקליל והטעים). מדובר בעוגה קלה להכנה עם טריק וגימיק נחמד: אחד המרכיבים המרכזיים של העוגה הוא מעדן שוקולד ובעצם כמה. כן, אותם מעדנים שנמצאים במגירת המקרר ומחכים לכפית (אצלי בבית בעיקר של ילדיי).

במקור, המתכון מתבסס על שלושה מעדני שוקולד, אך גם אם יש לכם מעדנים אחרים במקרר – העוגה יוצאת נפלאה. יצא לנו בעבר לשרבב לרשימת המעדנים גם מעדני שוקולד עם קצפת ואפילו מעדן וניל אחד, ועדיין התקבלה עוגת שוקולד חלומית. אז בואו נסכים שאפשר להמיר אחד מהשלישייה במעדן שונה, אך על השניים הנותרים להיות מעדני שוקולד.

שימו לב שניתן ללכת עד הסוף ולשפוך גנאש שוקולד על העוגה עם הוצאתה מהתנור או לחלופין "רק" לבזוק מעליה אבקת סוכר. האמת, שניתן להגיש אותה גם ככה "נטורל" – היא לגמרי עומדת בגאון ללא תוספות.

את העוגה מכינים בצ'יק צ'ק בסיר על הכיריים ומשם היא עוברת לתנור, בלי מיקסר, הפרדת ביצים או הפתעות נוספת. קלי קלות. מתקבלת עוגת שוקולד דחוסה, לחה ועסיסית.

חומרים:

צילום: תומר אפלבאום

תבנית קפיצית/סיליקון/פיירקס בקוטר 24 או פחות

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

3 מעדני שוקולד

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

אופציונאלי מעל:

גנאש שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר + 3/4 כוס שמנת מתוקה

או

אבקת סוכר

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית, את החמאה, קוביות השוקולד, החלב והסוכר ומערבבים עד להמסה.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מכבים את הלהבה ומוסיפים לסיר את שלושת המעדנים והביצים ומערבבים עד לאיחוד.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: תומר אפלבאום

מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות.

צילום: תומר אפלבאום

אם הולכים על אופציית הגנאש: ממיסים במיקרו/באן מארי שמנת יחד עם קוביות השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים על העוגה לאחר אפייתה. לחלופין ניתן לבזוק מעליה אבקת סוכר או להגישה כמו שהיא.

צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים - TouchFood

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ