עוגת שוקולד עם מרכיב מפתיע - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת שוקולד עם מרכיב מפתיע

עוגת שוקולד שמכינים בצ'יק צ'ק והמרכיב הסודי, שאיש לא יצליח לזהות, הוא מעדן השוקולד של הילדים שלכם

תגובות
עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום

איך אתם עם עוגה שוקולדית נפלאה? נדמה לי שאין עונה שהיא לא מתאימה לאיזו עוגה טובה. את המתכון לעוגת השוקולד האהובה הזאת העבירה לי רוית (אותה אחת שחתומה על פילה העוף בצ'ילי מתוק הקליל והטעים). מדובר בעוגה קלה להכנה עם טריק וגימיק נחמד: אחד המרכיבים המרכזיים של העוגה הוא מעדן שוקולד ובעצם כמה. כן, אותם מעדנים שנמצאים במגירת המקרר ומחכים לכפית (אצלי בבית בעיקר של ילדיי).

במקור, המתכון מתבסס על שלושה מעדני שוקולד, אך גם אם יש לכם מעדנים אחרים במקרר – העוגה יוצאת נפלאה. יצא לנו בעבר לשרבב לרשימת המעדנים גם מעדני שוקולד עם קצפת ואפילו מעדן וניל אחד, ועדיין התקבלה עוגת שוקולד חלומית. אז בואו נסכים שאפשר להמיר אחד מהשלישייה במעדן שונה, אך על השניים הנותרים להיות מעדני שוקולד.

שימו לב שניתן ללכת עד הסוף ולשפוך גנאש שוקולד על העוגה עם הוצאתה מהתנור או לחלופין "רק" לבזוק מעליה אבקת סוכר. האמת, שניתן להגיש אותה גם ככה "נטורל" – היא לגמרי עומדת בגאון ללא תוספות.

את העוגה מכינים בצ'יק צ'ק בסיר על הכיריים ומשם היא עוברת לתנור, בלי מיקסר, הפרדת ביצים או הפתעות נוספת. קלי קלות. מתקבלת עוגת שוקולד דחוסה, לחה ועסיסית.

חומרים:

עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום

תבנית קפיצית/סיליקון/פיירקס בקוטר 24 או פחות

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

3 מעדני שוקולד

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

אופציונאלי מעל:

גנאש שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר + 3/4 כוס שמנת מתוקה

או

אבקת סוכר

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית, את החמאה, קוביות השוקולד, החלב והסוכר ומערבבים עד להמסה.

עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום
עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום

מכבים את הלהבה ומוסיפים לסיר את שלושת המעדנים והביצים ומערבבים עד לאיחוד.

עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום
עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום
עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום

מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות.

עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום

אם הולכים על אופציית הגנאש: ממיסים במיקרו/באן מארי שמנת יחד עם קוביות השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים על העוגה לאחר אפייתה. לחלופין ניתן לבזוק מעליה אבקת סוכר או להגישה כמו שהיא.

עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום
עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום
עוגת מעדני שוקולד
תומר אפלבאום

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#