מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר

פתיח נפלא למגוון רחב של ארוחות ואירועים מיוזעים הבאים עלינו לטובה

תגובות
מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום

על המרק הצונן והמרענן הזה סיפרה לי שרה'לה, אותה אחת החתומה על סלט אטריות השעועית הקליל והנפלא, אליו אני נהנית לחזור פעם אחר פעם. חיכיתי לבואם של הימים החמים, שהגיעו גם הגיעו, לנסות אותו בעצמי. לרוב, כשאני חושבת על מרק קיצי מיד עולה לראשי הגספצ'ו האהוב עליי, שדוחק הצידה כל אלטרנטיבה אחרת. אך לאחר הסופרלטיביים ששמעתי על המרק הזה, לא היה בי ספק שעליי לנסותו, ואכן מדובר בפתיח נפלא למגוון רחב של ארוחות ואירועים מיוזעים הבאים עלינו לטובה.

שימו לב שהמתכון דורש גביע יוגורט, לכו על המועדף עליכם: בקר, כבשים, עיזים, הכל מתאים. אני השתמשתי כבר ביוגורט בקר 4.5% וגם ביוגורט כבשים 5% ובשני המקרים יצא נפלא. מעבר לזה, הרגישו חופשי להמיר את הזוקיני הכהים בקישואים בהירים רגילים.

חומרים:

מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום

7 קישואי זוקיני שטופים חתוכים לעיגולים

5 בצלים חתוכים גס

צרור שמיר

1 גביע יוגורט

1 כף גדושה תבלין קארי הודי צהוב

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כוס שמן זית

6 כוסות מים

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר בינוני-גדול על להבה בינונית-גדולה ומאדים את הבצל עד שהופך לשקוף.

מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום

מוסיפים את הזוקיני, מטגנים ומערבבים יחד עם הבצל למשך כ-2 דקות ומוסיפים את התבלינים והמים.

מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום
מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום
מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום

מחכים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כחצי שעה.

מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום

מוסיפים את צרור השמיר ומבשלים עוד כרבע שעה.

מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום

מורידים את המרק מהאש ומצננים.

טוחנים את המרק עם בלנדר מוט/בלנדר ומערבבים פנימה את גביע היוגורט.

מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום
מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום

מתקנים תיבול ומעבירים לצינון במקרר עד להגשה.

מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר
תומר אפלבאום

מגישים קר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#