פשטידת תירס בטעם של פעם - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פשטידת תירס בטעם של פעם

זה לא עוד מתכון של כמה ערבובים ולתנור, אלא הפוך - פשטידת תירס, לקטנים ולגדולים, שכדאי להשקיע בה

תגובות
פשטידת תירס
תומר אפלבאום

בכל חגיגת יום הולדת של אחד מהילדים של ענת, חמותה חבצלת מביאה פיירקס ענק וריחני של פשטידת תירס, שמתחסלת במהירות. אין אחד שמסרב לקובייה מושחתת ומתוקה בטעם של ילדות.

אז נכון שזהו לא עוד מתכון שבו מערבבים הכל בקערה וזבנג לתנור. אפילו יש כאן רביכה (לא מבהילה בכלל), אך עדיין בסך הכל יש כאן מעט עבודה שכל אחד יכול לצלוח אותה.

חבצלת מספרת שאת המתכון המקורי קיבלה לפני שנים מחברה, בגרסה מעט אחרת. באותם ימים, השתמשו במרגרינה במקום בחמאה ואף שילבו יחד עם שימורי התירס גם שימורי פטריות (שומו שמיים). אין ספק כי גרסה זו מוצלחת בהרבה.

מה שכן, אני חושבת שיש לדבוק בחומרים הפשוטים יותר בפשטידה זו על מנת לשמור על טעמה האותנטי, לדוגמה העדיפו חרדל רגיל ולא דיז'ון ופתיתי גבינה צהובה ולא מוצרלה. אולד סקול עד הסוף.

חומרים (לתבנית מלבנית גדולה):

פשטידת תירס
תומר אפלבאום

100 גרם חמאה + 50 גרם חמאה מומסת

4 כפות קמח

1 מיכל שמנת מתוקה

3/4 כוס חלב

1 כף חרדל

3 פחיות שימורי תירס גדולות (משקל מסונן 335 גרם לפי התווית), מסוננות

4 ביצים

כוס וחצי + 5 כפות פירורי לחם

200 גרם פתיתי גבינה צהובה

מלח, פלפל

הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מתחילים עם הרביכה:

ממיסים בסיר קטן 100 גרם חמאה ומסירים מהאש.

מוסיפים מיד את הקמח ומערבבים היטב עם כף עץ או מטרפה.

פשטידת תירס
תומר אפלבאום
פשטידת תירס
תומר אפלבאום

מוסיפים את השמנת והחלב, ממשיכים לערבב ומחזירים לאש על להבה בינונית-נמוכה.

פשטידת תירס
תומר אפלבאום

מוסיפים את החרדל, המלח והפלפל וממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה (ייקח בערך 3 דקות). מורידים מאש.

המליחו היטב את הרביכה היות והיא מתבלת את כל הפשטידה, לכן זה בסדר שבטעימה תהיה מעט מלוחה מדי.

פשטידת תירס
תומר אפלבאום
פשטידת תירס
תומר אפלבאום

מכניסים את גרעיני התירס המסוננים לקערה גדולה, מוסיפים את הרביכה ומערבבים. 

פשטידת תירס
תומר אפלבאום

כעת, מניחים לרביכה מעט להתקרר ובינתיים טורפים בקערה קטנה ארבע ביצים אותן מוסיפים לקערת התירס והרביכה ומערבבים.

פשטידת תירס
תומר אפלבאום

משמנים תחתית תבנית פיירקס גדולה בחמאה (או תבנית גדולה אחרת המתאימה לתנור) ומפזרים עליה חמש כפות פירורי הלחם.

פשטידת תירס
תומר אפלבאום

שופכים את הבלילה מעל פירורי הלחם באחידות ומפזרים מעליה את פתיתי הגבינה הצהובה.

פשטידת תירס
תומר אפלבאום
פשטידת תירס
תומר אפלבאום

ממיסים במיקרו/על הכיריים את החמאה שנותרה (50 גרם) ומערבבים יחד עם פירורי הלחם הנותרים.

פשטידת תירס
תומר אפלבאום

מפזרים את תערובת החמאה ופירורי הלחם מעל שכבת הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות עד שפני הפשטידה זהובים וריח משכר מתפזר ברחבי המטבח.

פשטידת תירס
תומר אפלבאום

הפשטידה הכי טעימה חמה, אך גם נפלאה בטמפרטורת החדר.

פשטידת תירס
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#