מלפפונים מוחמצים אסיאתיים: נשנוש קל בלי להתאמץ - טאצ' פוד - הבלוג של מיכל רוזנבך - הארץ
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מלפפונים מוחמצים אסיאתיים: נשנוש קל בלי להתאמץ

בלי להמתין ימים שלמים, קבלו את הנשנוש המושלם לצד בירה או כל מנה אסיאתית אחרת

תגובות
 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום

יש לי פינה חמה בלב למלפפונים חמוצים שמלווה בתחושה גדולה של פספוס והחמצה (תרתי משמע). סבי האהוב, היה מלך המלפפונים החמוצים (לפחות של משפחתי) ולאורך שנים רבות, מילא מאות צנצנות גדושות במלפפונים החמוצים המפורסמים שלו, אותם היה בורר אחד אחד. את התיבול והשיטה הסודית לא שיתף עם אף אחד (אני יודעת לומר שהיה שם המון שום) ולצערי הרב כאשר נזכרנו לקחת ממנו את המתכון, היה כבר מאוחר מדי, היות ומחלת האלצהיימר כבר נתנה את אותותיה. נותרנו עם זיכרון של טעם, מתובל בהמון שום, שמיר ואהבה. החיסרון הגדול של כל זה? את המלפפונים של סבי ניתן היה לאכול רק כמה ימים טובים לאחר הכנתם.

את המתכונצ'יק הבא ניסיתי לראשונה אחרי כתבה גדולה על בישול קוריאני שפורסמה במגזין אוכל אמריקאי אי שם בשנת 2010. מדובר במלפפונים כבושים קלות, עם בעיטה חריפה שמהווה אלטרנטיבה כיפית לחמוצים הסטנדרטיים אליהם אנחנו רגילים. ביס ממלפפון אחד ממלא את הפה בחגיגה של טעמים: מתוק, מלוח, חמוץ וחריף, שאופייניים למטבח הקוריאני. הגישו קערה של המלפפונים הללו לצד קערה של בקר קוריאני על אורז והרי לכם ארוחה קלה ונפלאה.

המלפפונים המוחמצים עוברים תהליך כבישה קל ומהיר הרבה יותר (ומראש פרוסים לפרוסות דקיקות ונחמדות), וניתן לנשנש אותם כבר אחרי ארבע שעות (איפה ימי ההמתנה למלפפונים של סבא?). שימו לב שרוטב הסרירצ'ה הוא מרכיב חשוב גם ברוטב הזה, בדומה למתכונים של הכרוביות החריפות וסלט הכרוב התאילנדי למשל. מראש, אמליץ לכם להכין לפחות כמות כפולה, כך שמתי שתרצו יעטרו את צלחתכם כמה מלפפונים עוקצניים וטעימים.

חומרים:

 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום

6 מלפפונים חתוכים לעיגולים דקים

2 שיני שום כתושות

1 כוס חומץ אורז

3/4 כוס מים

2 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

1 כף רוטב סרירצ'ה

אופציונאלי להגשה:

מעט טבעות דקות של בצל ירוק

הכנה:

אחרי חיתוך המלפפונים וכתישת השום מעבירים אותם לקערה בינונית.

 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום

בקערת זכוכית נפרדת שמתאימה למיקרו או בסיר קטן על הכיריים מחממים את חומץ האורז, המים, הסוכר והמלח. אם במיקרו כ-2 דקות או עד שרותח, ואם בסיר – עד שרותח. מערבבים ומוודאים שהמלח והסוכר נמסו בתערובת החומץ.

 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום
 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום

יוצקים את תערובת החומץ החמה על המלפפונים והשום, מוסיפים את כף הסרירצ'ה, מערבבים היטב, עוטפים ומצננים במקרר לפחות ארבע שעות.

 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום
 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום
 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום

לפני ההגשה, מוציאים את המלפפונים מנוזלי הכבישה עם כף מחוררת או שמסננים עם מסננת ומגישים.

 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום

ניתן להגיש עם מעט בצל ירוק חתוך.

 מלפפונים מוחמצים אסייאתיים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#